Avrupa'da yaşıyorum ama ailem değişik

Ridicule

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2019
27
26
3
29
Yazıp rahatlamak istiyorum.
Arkadaşlar ben 23 yaşima girecem. Öğrenciyim. Ailem çoooook değişik. Bunu söylediğim için kesin linç yiyeceğim ama birilerine anlatmasam içimde kalıcak.
Biz hiç avrupadaymışız gibi değiliz.
Benim erkek arkadaşım olamaz, olursa beni keserler. Anlicağınız görücü usulü evleneceğim.
Dar pantolon giydirtmiyorlar, oje sürmek yasak, ruj yasak, kollar gözükmeyecek. Hiç bir şekilde bir erkekle konuşulmicak, kız arkadaşlarımın evine gitmem yasak. Ben mi çok özgürlük istiyorum anlamıyorum.
Babam benim erkek arkadaşım olduğunu zanedip bana şerefsiz ve affedersiniz o... dedi... iftira attı sonra özür diledi.
Benim yerimde olsanız ne yapardınız. Böyle devam mı edersiniz yoksa ailenizden gizli birşeyler mi yaparsınız?
Ben dinime bağlı bir insanım ama ne yalan söylim artık bunaldım, gençliğim geçiyor sanki

Uzun yıllardır oradalar değil mi ? Yurtdısınds yasayan bazı Türkler cok izole bir hayat sürüyorlar ve 50 yıl geriden geliyorlar sanki. Bence de bildiğinizi okumak sizin adınıza faydalı olacaktır. Kendi kararlarınızı verin ama ailenizi dıslamayın,kabullenin.Değişeceklerini düşünmüyorum ne yazık ki =(

Kafalar değişmedikten sonra insanın nerede yaşadığının bir önemi yok ki.Ailenizde bu duruma iyi bir örnek 23 yaş küçük bir yaş değil kendi ayakların üzerinde durup yoluna bak derim sonra yaşamadıkların içinde kalır hayat kısa.

belli ki korumak için yapıyolar ama bilmiyolar ki daha kötü seylere sebep olabilirler. sen yine de ailenden gizli şeyler yapma çünkü kulaklarına gidebilir ve daha cok sıkarlar. zihniyetin değişmesi lazım ama çok zor belli yastan sonra. kendini ve haklarını savun ve kararlı ol bişeyi istiyorsan

Arkadaşlar ben 23 yaşima girecem. Öğrenciyim. Ailem çoooook değişik. Bunu söylediğim için kesin linç yiyeceğim ama birilerine anlatmasam içimde kalıcak.
Benim erkek arkadaşım olamaz, olursa beni keserler. Anlicağınız görücü usulü evleneceğim.
Dar pantolon giydirtmiyorlar, oje sürmek yasak, ruj yasak, kollar gözükmeyecek. Hiç bir şekilde bir erkekle konuşulmicak, kız arkadaşlarımın evine gitmem yasak. Ben mi çok özgürlük istiyorum anlamıyorum.
Babam benim erkek arkadaşım olduğunu zanedip bana şerefsiz ve affedersiniz o... dedi... iftira attı sonra özür diledi.
Benim yerimde olsanız ne yapardınız. Böyle devam mı edersiniz yoksa ailenizden gizli birşeyler mi yaparsınız?
Ben dinime bağlı bir insanım ama ne yalan söylim artık bunaldım, gençliğim geçiyor sanki
Ne zaman mezun olacaksınız? Ailenizden uzaklaşıp kendi ayaklarınızın üzerinde durma şansınız var mı şu anda? Size bu şekilde hakaret eden insanları hayatınızda tutmak zorunda değilsiniz. Anne baba saygı görmeli ama bir yere kadar.

Açık açık fikirlerinizi söylemekle başlayın. Karşı gelecekler. Ama vazgeçmeyin. Kendi fikirlerinizi savunun her zaman. Sonra eyleme dökmeye başlayın. Zamanla kabul etmek zorunda kalacaklar eğer size sevgileri önemli olansa.

Yok hiçbir şekilde kabul etmez sizi yok sayarlarsa , siz kendi yolunuza, ben kendi yoluma diyeceksiniz mecbur.

Bunun direk dine bağlılıkla alakasi yok ki zaten kızına o lafi kullanan baba başka kalıplara giriyor.
Bu konuda ailenizin ne yapıp ne yapmayacağıňı bilmeden yorum yapmak çok afaki olur aslında, öyle istediğini yap kaç yaşına gelmişsin demek kolay da her ailenin yapısı farklı oluyor. Okul bittikten sonra farkli bir yerde yaşama ihtimali varsa ek çıkış yolun o olur sanırım.

ıyyy ailen şu avrupada gavur ellere taşınmış olup, tarikat kafasıyla yaşayan cahilgillerden sanırım.babam bana o...pu dese onu silerim.ana baba da olsa evladına böyle konuşma hakkı yok.
sen ne yapacaksın?sağa sola bakmadan okulu bitirip düzgün bir iş sahibi olup kendi hayatını kuracaksınevden ayrılman gerekebilir ama bunu sevmediğin ve önüne ilk çıkan adamlarla evlenerek yapma.

ben boyle aılelerın cok tehlıkelı oldugunu dusunuyorum
fırsatını bulsa herseyı yapar fıkrı bu zıkrı bu demek kı dıyorum
bır baba ya bır baba kızına bır kıza kendı kızını gectım bır kadına bır kıza nasıl o lafları soyler nasıl erkeklıgıne yakıstırır boyle konusmayı

kendı gecmısınde kımbılır neler yasadı kı korkuyor evladından yasayacaklarından

bu koruma seklı degıl bu kotuluk bu baska bırsey sızı doldurmak kıskırtmak ıstemedıgım ıcın ben olsaydım napardım yazmayacagım

ne desem bılemedım ısınız zor ınsallah o aıleden kurtulursunuz yolunuz bahtınız sansınız acık olur ınsallah

Saydığınız şeyler ekstra bi özgürlük değil yaşamda bulunması gereken normal şeyler bence he he deyin bildiğinizi okuyun siz kendinizi bildikten sonra kimse size bişey yapamaz

ıyyy ailen şu avrupada gavur ellere taşınmış olup, tarikat kafasıyla yaşayan cahilgillerden sanırım.babam bana o...pu dese onu silerim.ana baba da olsa evladına böyle konuşma hakkı yok.
sen ne yapacaksın?sağa sola bakmadan okulu bitirip düzgün bir iş sahibi olup kendi hayatını kuracaksınevden ayrılman gerekebilir ama bunu sevmediğin ve önüne ilk çıkan adamlarla evlenerek yapma.
Aynen Benim babam bana orospu diyecek Annem hemen adami bosardi simdiye kadar hic öyle birseyde duymadim baba sevgisi yoksa kendi ayaklarin üstüne dursun

Iyi de bunun avrupa ile bir ilgisi yok ki. Kafa yapisi her yerde aynidir.

Kendi ayaklarının üstünde durup, kendi kararlarını verebileceğin bir hayat yaşa. Ailenin malı ya da kuklası değilsin, yaşayacağın hayat da onlara ait değil. Bir birey olmana saygı gösteremiyorlarsa, onların söylediklerini dinlemek zorunda değilsin. Bu demek değil ki, gizli saklı bir hayat yaşa. Arkasında durabileceğin, doğru düzgün bir hayat yaşa ve gerekirse gözlerine sok. Kızına o... diyebilen bir babanın ne düşündüğü zaten çok da mühim değil, orası da ayrı.

Babanı değiştiremezsin canım, böyle kabullenmek zorundasın. Maalesef seçemediğimiz, istesek de değiştiremeyeceğimiz bazı şeyler var. Bağımsızlık isteğin yaşının bir getirisi ve kesinlikle aşırı değil. Babanı yargılayamam, kendi düşünceleri ve her insan gibi düşünceleri doğrultusunda bir çocuk yetiştirmeye çalışmış, herkes gibi. Ama en azından farklı bir hayat seçme ihtimaline karşı açık kapı bırakabilmeliydi, resmen kapana kısılmışsın. Olmadığın gibi biri davranmak zorunda kalmak zordur, bilirim. Hayattaki problemlerin çözümü önce sorunu teşhis etmekle başlar, sen de bu konuyu açarak yol kat etmiş sayılırsın. Kendimi senin yerine koyduğumda kapıyı vurup çıkmaktan başka bir çözüm bulamıyorum, tabi bbu epey cesaret gerektiriyor. Ya hayatının iplerini eline alacaksın ya da senin olmayan bir hayatı yaşayacaksın.

isin zor. yani ayri eve ciksan (gelirin varsa) belkide ailen bir ömür boyu dislicak seni. yanliz kalacaksin. kalsan zamanla depresyonun dibine vuracaksin.
sonucda iki ucu bo*lu degnek.
allah kolaylik versin.

Dini hassasiyetiniz varsa ailenizin sizden istediği çoğu şeyin zaten olması gerekenler olduğunu bilirsiniz.Bunları aileniz istiyor diye değil,dini inancınızdan dolayı yapmanız gerekir.Kız arkadaşlarla bile buluşturmamaları ise çok sağlıksız.Size küfür de etmeye hakları yok.Maalesef doğruları emirle değil,güzellikle anlatarak gençlerde istek oluşturmayı bilmiyor çoğu aile.Ama sizin de kafanız karışık gibi.Doğrunun ne olduğunu araştırırsanız ailenize karşı daha dik durabilir ve sağlıklı kararlar alabilirsiniz.Ayrıca yaşadığınız ülke onlara göre aşırı özgür bir yaşantıya sahipse bu da onları korkutuyor ve sizi sürekli koruma içgüdüsüyle hareket ediyor olabilirler.Ama baskı gören gençlerin çoğu maalesef tam tersi tepkiler geliştirip çok büyük hatalar yapabiliyorlar.Aslında aileler böyle yaparak elleriyle ateşe atıyorlar çocuklarını.İşte bu yüzden karar alırken,aldığınız kararların onlara tepki değil sizin doğrularınıza,inançlarınıza uygun kararlar olmasına özen gösterin derim.

Back
X