Avrupadan Turkiyeye Evlenenler? Bakarmisiniz Lütfen?

eFuLim

sürprizlerle dolu hayat...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
6.349
1.666
198
Hanimlar selamlar.

Benim gibi avrupa yada her hangi bir yabanci ulkeden turkiyeye evlenenler varsa lutfen yardimci olabilirlermi?

Yurt disindan geldim ve turkiyede calisamadim simdiye kadar nasip olmadi.

Dolayisiyla sigortam yok. Ama esimden yararlanabiliyor(d)um.

Ta ki dun doktora gidene dek. Sigortamin silindigini soylediler hastaneden. Sigorta mudurlugune bas vurmamiz gerekiyormus.

Yabanci uyruklu oldugum icin mi silindi acaba? Boyle bir sorunla karsilasan varsa ne yaptiklarini ogrenebilirmiyim?

Ben yani artik surekli sigortaya gidip tekrar mi kaydimi yaptirmam gerekiyor?

Dun cok canimiz sIkIldi ya. Daha once de hastaneye gitmistim o zaman hic boyle bi sorunla karsilasmadik.

:26:

İki pasaportlusun galiba ama TC vatandaşlığın da var değil mi sonuçta?
Daha önce de hastaneye gidip sorun olmadıysa eşinin sigorta primlerinden kaynaklı bir sorun gibi geldi bana.
İş yerinde sigorta primleriyle oynamıyorlar değil mi?

Yok hayir. Avusutrya vatandasiyim yani oranin pasaportu var bende. Ama türk konsoloslugundan mavi kartim var. Kimlik yerine gecmesi gereken.

Yani bizim bi bilgimiz yok oynandigina dair? Hatta hastanede ki bayan esimin is degistirip degismedigini sordu hayir dedik.

Türk vatandasligindan cikmis gorunuyorum sadece mavi kartim var.

Son düzenleme:
Analik sigortası diye bisi var. Pc ye geceyim ayrıntılı anlatıcam :)

Analik sigortası diye bisi var. Pc ye geceyim ayrıntılı anlatıcam :)

Aa cok merat ettim sana zahmet sevinirim anlatirsan:)

Ama ben hic calismadim burada sigorta baslangicim filan yok.

Aa cok merat ettim sana zahmet sevinirim anlatirsan:)

Ama ben hic calismadim burada sigorta baslangicim filan yok.
Çalışmayan annelere yapılıyor cnm burdan yazamiyorum dur

Merakımdan soruyorum da kusura bakma. Sen Türk anneden ya da babadan doğmadın mı? Nasıl vatandaşlıktan çıkarılabilirsin ki.
Bir de sgk na gidersen zaten işin aslı çıkar ortaya da.. ben de merak ettim bak şimdi.

Hastanedeki kadın bana analık sigortasını yanlış anlatmış.

Ben devlet hastanesine gitmiştim iki hafta önce orda hamile anneler analık sigortasından ücretsiz yararlanabilir fln dediler. Şimdi okudum prim ödemek vs gerekiyormuş, genel sağlık sigortası primi. Neyse.

Senin eşinin sigortasından düşmen icin eşinin calıstıgı sirketin onun sigortasını yapmamış olması gerekiyor ya da işten cıkarmış. Hoş işten cıkarsa bile sgkdan 3 ay daha yararlanılabilir.

Bu durumda ya senin mavi kartın (oturma belgesi gibi bişi) iptal oldu ya da sgkda bir sorun var.

Alo170 i bi arasaydın keşke onlar daha ayrıntılı bilgi verirlerdi.
Tüh yardımcı olamadım cok üzüldüm.

:) Annem babam da türk vatandasligindan ciktilar. Sanirim 90li yillarda. Ailece yurt disinda yasiyorduk onlar hala orada. Pazartesi gidicez insaAllah. Ama bizi kagit kürek isleriyle cok ugrastirdilar hep ben yabanci uyruklu oldugum icin. Bu sefer yine öyle olacak diye endiseleniyoruz. Ama insaAllah korktugumuz gibi olmaz.

Aksilik iste 16:30 da dun randevumuz vardi o saatten sonra da hic bisey yapamadik tabi.

Canim bende baktim biraz googleden tam anlamadiysamda evet bi primden bahs ediyor.. Olsun yine de tesekkur ederim :)

Alo170 neresi hafta sonuda aranir mi?

Mavi kart aslinda sizin kimliklere benziyor ama mavi :) Ve asil amaci turkiyeye giris yaparken vize almamizi gerektirmiyor..

Bakalim pazartesi ogreniriz insaAllah. Benim korkum surekli yenilemem gerekirse? Nasil ugrascam her zaman..

hımm anladım şimdi. Aman dikkat edin de Ergekon'a falan dahil etmesinler sizi neden vatandaşlıktan çıktı ailen diye

Aranır tabi ki cnm çalışma bakanlığının çağrı merkezi o, sen çözemezsen ben ptesi kurumda çözerim. Keşke dün akşam burdan bana msj atsaydın sgkyı arardım

benım arkadasımda ole oldu yararlanamdı ssk gdıp bı form verdı onu doldurdu dıger gun hastaneden yayrarlandı guncelleme yap senede bir

hımm anladım şimdi. Aman dikkat edin de Ergekon'a falan dahil etmesinler sizi neden vatandaşlıktan çıktı ailen diye

olurmu olur..
acik ogretime de almadilar beni zaten diplomami kabul etmediler cok sorun cikariyolar gercekten bürokrasi süründürüyor insani :/

Aranır tabi ki cnm çalışma bakanlığının çağrı merkezi o, sen çözemezsen ben ptesi kurumda çözerim. Keşke dün akşam burdan bana msj atsaydın sgkyı arardım

Ay Allah razi olsun canim keske bilseydim soylerdim sana. InsaAllah pazartesi yazarim ne dediler diye. Sabah gidicez.

benım arkadasımda ole oldu yararlanamdı ssk gdıp bı form verdı onu doldurdu dıger gun hastaneden yayrarlandı guncelleme yap senede bir

Hm ben form doldurdugumuz hatirlamiyorum o yuzden mi boyle oldu acaba. Arkadasin her sene yeniliyormu? Tesekkur ederim.

Efulim analık sigortası var.
Şöyle söyleyeyim mesela Suriye'den gelip oturma izni olan gebelere bile devlet hastanelerinde ücretsiz bakılıyor.
Prim,sigorta vs gerekmiyor.benim çalıştığım hastanede hep bu şekilde hasta bakıyoruz.

Son düzenleme:

Hm sanirim suriyeden geldikleri icin prim odemek zorunda kalmiyordurlar oyle degilmi? Yani ben normal bir vatandas olarak hani savastan kacarak buraya siginmadim esim calisiyor sigortali bu yuzden prim odememiz gerekir belki? Pazartesi yine de bilgi aliriz sigortadan bu konuyla ilgili.

Hayır alakası yok,yurtdışındaki her vatandaş ingilizinden çinlisine kadar tek bakılan oturma izni var mı ,yok mu?
Çocuklara ve gebelere şartsız( yabancılar için tek şart oturma izni sağlık hizmeti )ücretsiz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…