• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat aradaşlar lütfen bir yol gösterin,ne yapıcağımı bilemiyorum :(

boss_88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2010
9
0
36
Eskişehir
Öncelikle herkes merhabalar,zor durumdayım belki konuyla ilgili bilgili avukat arakadaşlar bana yol gösterir umuduyla buraya yazıyorum .Durum kısacası şöyle : 2009 yılında bir telefon hattı aldım,öğrenciyim ve evimi bir kaç öğrenci arkadaşımla paylaşıyordum,daha sonra 5- 6 aylığına ailemin yanında kalmam gerekti.Öğrenci aradaşlarımla kaldığım eve gidince bunların telefon hattım üzerinden TURKNET ten adsl hizmeti alındığını öğrendim,çok kızdım öncelikle arkadaşlarıma ve daha da çok Turknet e çünkü benim hattıma benimle sözleşme yapmadan nüfus cüzdanı fotokopimi almadan nasıl hizmet verirler,herhes herkesin adını tc sini bilebilir akrabalarımın bir çoğu yılın büyük bölümünde yurt dışında yaşıyorlar o zaman onların apartmanındaki komşularıda telefonları üzerine kolayca internet alıp kullansınlar var mı böyle bir şey !!! Olaya dönüyorum ben bunu öğrenince çok kızdım bu arakadaşlar 5 ay kulanmışlar faturalarıda ödemişler ,bende gittim telefon hattımı iptal ettim bu arkadaşlarlada ilişkimi kestim ,aradan bir yıl geçti bu avukatlık bürosundan aradılar turknet adsl le 250 lr borcunuz var icralık olmak üzere dediler.Hemen müşteri hizmeletini aradın turknetin,onlara durumu anlattım ellerinde sözleşmemin imzamın kimlik fotokopimin olmadığını söz konusu borcun iptal edilip tarafımın mağdur edilmemesini belirttim onlar sistemde sözleşme var görünüyor dediler siz bize dilekçe ile sözleşme talebinde bulunun dediler,bende sözleşmemle birlikte ellerindeki nüfus cüzdanı fotokopimide istedim (ellerinde bu ikiside olamaz diye) sonra bana dedilerki sözleşme kişisel bişey sizin siz olduğunuzdan emin olmak için dilekçenize kimlik fotokopinizide ekleyin,bende önce itiraz ettim kimliğimi yollarsam ve eğer orda biri sahte bi sözleşme yaptıysa kimliğimide alırsınız korsunuz sözleşmenin yanına ondan sonrada alın kimlikte var sözleşmede var dersiniz dedim,bunu bu şekilde aleyhime kullanmıycağınızdan nasıl emin olacağım size güvenmiyorum dedim,onlarda turknet böle bişey yapmaz bu kişisel bilgiyi göndermemiz için kimliğiniz şart dediler mecburen dilekçeye kimliğimide yapıştırdım sözleşme talebinde bulundan dilekçede durumuda açıkladım, ondan sonra aradan 2 hafta geçtiler aradılar önümde sözleşme duruyo imzalı adınıza,bu hizmet alınmış 5 ay kullanılmış sonra hat iptal edilmiş ve tahattüt borcu gecikme zammı toplam 250 lr borcunuz var ödeyiceksiniz dediler.bende o sözleşmeyi ben yapmadım abanelik başvurusunda bulunan o arkadaşlarda yapamaz bi kere sözleşme için kimlik lazım dedim bu sözleşmeyi bu sahte imzayı türknet ve uzantısı kurum ve kişiler yaptı,bakın imzama dilekçedekiyle sözleşmedekine dedim ,onlarda evet farklı imzalar ama madem böyle bir belge sahteciliği olduğunu söylüyosunuz resmi bir kurumdan başvurun,hizmeti almadım diye,arkadaşlarınız madem aldı onlar ödesin dedi,ya hepsi mezun oldu gitti adreslerini hiç bişeylerini bilmiyorum ayrıca kabul ederlermi arkadaşlar biz yaptık die etmezler,benim tek kanıtım ellerindeki imzalı sözleşmenin benim olmadığı ama onun içinde resmi bir kuruma gidin diyo,bana sözleşmeyi yolluycam dedi müşteri yetkilisi son telefonda onuda yollamadı,şaşırdım kaldım ellerinde söleşme olduğuna bile inanmıyorum sözleşme talebinde bulunalı 2 hafta oldu kaç kere arayıp hatırlattım yollayın die yok yok yok,şimdi ben napıcam,ya ailem duysa bana çok kızar öğrenciyim daha,mahkemeye gidip zamanımı paramı versem yine mağdurum benim cebimden param çıkcaksa ben ne anladım bu işten ha sözkonusu borcu ödemişim ha mahkemelerde para harcamışım aynı şey,uğraşaak vaktimde yok enerjimde, en doğru yol ne bilmiyorum,lütfen bişey diyin.......

Borcu ödemeyin öncelikle. Hakkınızda icra takibi yapılacaktır. O takibe benım boyle bır borcum yoktur dıye ıtıraz edin. Sizin itirazınız üzerine itirazın iptali davası acacaklardır. Hakimden adsl abonelik sözleşmesinin getirtilmesini ve imza incelemesi isteyin. Muhtemelen imzanın taklit edilerek sözleşme yapılmıştır.
Olay anlattıgınız gibi ise daa leinize sonuclanarak taki iptal edilir.
Belirtmliyimki bu süreç 2-3 seneyi bulur.

endişelenecek hiç bişey yok,öncelikle sakin olun.zira şuan sizin bir kuruma yada mahkeme vs.ye başvurmanıza gerek yok,aksine karşı taraf ilk önce hakkınızda bir icra takibi yapmalı,ellerinde bulunan sözleşme ve faturalara istinaden.ki emin olun sizin şuan ailenizle oturmakta bulunduğunuz iklametgahı bile bulmaları tespit etmeleri epeyce bir zamanlarını alacaktır.neyse,sonunda sizin aleyhinize yapmış oldukları icra takibi tarafınızın ikamethanına ulaşırsa hemen 7 gün içerisinde icra dairesine gidin ve 'borca itiraz'edin .bu işlem takibi durduracak ve sizden bu parayı tahsil etmeleri için itirazın iptali davasını açmaları gerekecek.hadi bu davayı da açtılar diyelim işte ozaman siz de sözleşmedeki imzanın size ait olmadığını belirteceksiniz ve bilirkişi inceleyecek,%90 davayı da kazanacaksınız.yani tasalanmayın.sadece 7 günlük itiraz süresini kaçırmayın yeter..iyi günler.

Sanırım yanlış bir adım attım,forumda durumu sizlere sorduktan sonra biraz bekledim,tüketici haklarına yada savcılığa gitsem mi diye düşündüm sonrada,Eskişehir adalet sarayına gittim orada bir kaç yere danıştım beni yönlendirdiler,söyledikleri şey adınıza sahte sözleşme düzenledikleri için suç duruyursunda bulunun imza incelemesi yapılır ama söz konusu borçala ilgili bişey yapamayız dediler,bende icra dairesine gittim orada danıştım onlarda sizin dediğiniz gibi bekleyin icra takibi başlayınca itiraz edin süreç öyle işlesin dediler, ama daha doğru bilgi için şef gibi bir yetkili vardı ona yönlendirdiler ,oda ödeyin kendiniz asil dava açın çok bi masrafı olmaz ( 40-50 tl) dedi, bi taraftanda suç duyurusunda bulun o da seni destekler nitelikte olur ,ellerinde kozları kalmaz dedi,bende çok kararsız kaldım avukat bir tanıdığımda yoktu,sonra tüketici derneğine gittim anlattım onlarda öde ,belgeleri topla ( sahte söleşme dilekçe,ödediğine dair makbuz ) ayda bir toplantı oluyor bilir kişiye sunarız bakalım o ne diyecek dedi,ödesende paranı geri alırsın dedi,bende kararsız kaldım ,gittim salak gibi yatırdım parayı :( ufff ,şimdide tüketici derneğine herşeyi toplayıp vericem bir taraftanda suç duyurusunda bulunucam adıma sahte sözleşme yaptılar diye, halbuki keşke biraz daha bekleseydim görcektim yorumlarınızı bişey yapmama gerek kalmıycak bi tek itiraz etcektim,ama şuan parayı yatırdım tüketici derneği bişey yapabilir mi görücez pek umudum yokta,suç duyurusunda bulununca haklı oluğum anlaşılsa bile parayı almam için her türlü dava açmam mı gerekicek,iyice sarpa sardırdım işleri :( , açıkcası birazda ailemin kulağına gitmeden sessizce hallediyim konuyu diye düşündüm eve icra kağıdı gelince bizimkiler tepki verirdi ,bende ödeyim tüketici derneği belki alır paramı dedim ama anlaşılan yanlış yaptım, size zahmet olucak ama bu yaptığım ödemeden sonra ki süreç nolur söyleyiverin lütfen :(

Ödeme yapmasaydınız daha iyi olurdu. Su andan ıtıbaren o sözleşmeyı sızın yapmadığınızı ispatlamak ve ödediğiniz bedelin faizi ile birlikte size iadesini istemeniz lazım. Bunlar bir takım süreleri içerir.
Ayrıca imzanın size ait olmadığı ortaya cıkarsa manevı tazmınatta talep edebilirsiniz. Tüketici Derneği ile bağlantınızı kesmeyin.

de factonun da söylediği gibi,keşke ödemeseydiniz.zira ödeme yapmamış olsaydınız onlar sizin peşinizden koşacak,icra takibi başlatacak,dava açacak ve bu bor bakiyesinin sebebini iptalamaya çalışacaktı.ama artık siz dava açacaksınız,tüm duruşmalara gitmek zorunda kalacaksınız,ve haklı olduğunuzu sizin ispatlamanız gerekecek.neyse,hayırlısı..

malesef ödemeyi yapmış bulundum,icra dairesindeki şef önermişti bunu o an için mantıklı geldi ama önerilerinizi okuyunca yanlış yaptığımı anladım ve çok üzüldüm , fakat ne gerekiyorsa yapacağım bundan sonraki süreçte , adıma sahte sözleşme düzenlemerinin yanlarına kar kalmasını istemiyorum kesinlikle , ara ara duruma göre gelişmeleri paylaşırım yine insanın haklarını , resmi işleyişi bilmemesi bu gibi durumlarda böyle yanlış adımlar atmasına sebep oluyor :( , ayrıca çok teşekkür ediyorum ilgiyle cevapladığınız için..

Back
X