Avukat arkadaşlar bakabilir mi?

sariyapraklar

Guru
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
384
95
298
42
Iyi akşamlar öncelikle ben eşle ilgili sorunlardan dolayı darp kendimi korumak amaçlı basit yaralamadan on ay hapis cezasi aldım eş kişide aldı karşılıklı şimdi sorum su bm çalışıyorum sskli olarak küçük bir cocugum var ilk etapta anaokuluna giden erteleme yaptirabilir miyim
Yada işlerde kötü gidiyor muhtemelen is çıkışı yapabilirim işsiz olursam yine erteleme olur mu

Bi bilgim yok.. Allah yardımcınız olsun.. Tüm koca kişisi mağdurlarının yardımcısı olsun..

10 ay hapis mi yatacaksın. İlk suçunuz ise 5 yılın altındaki cezalar yatılmiyor diye biliyorum. Kararın okunması geri bırakılıyorDu. Sizin niye böyle olmadi. Bir de 10 ayın yatarı 1-2 ay olabilir.

QUOTE="sariyapraklar, post: 57718157, member: 748802"]Av. arkadaşlar bakabilir mi?[/QUOTE]
Hakim kararı okurken hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyormusun diye sordu mu size?

Iyi akşamlar öncelikle ben eşle ilgili sorunlardan dolayı darp kendimi korumak amaçlı basit yaralamadan on ay hapis cezasi aldım eş kişide aldı karşılıklı şimdi sorum su bm çalışıyorum sskli olarak küçük bir cocugum var ilk etapta anaokuluna giden erteleme yaptirabilir miyim
Yada işlerde kötü gidiyor muhtemelen is çıkışı yapabilirim işsiz olursam yine erteleme olur mu
Mahkeme kararı elinizde mi, kararda kesinleşmiş hapis cezası diye hüküm verilmiş mi? Eğer öyleyse daha önce hiçbir suça karışmadıysanız ve hapis yatmadıysanız 2 yıldan az olan hapis cezalarında infazın ertelenmesi kararı çıkıyor diye biliyorum ama bunu ceza hukukunu bilen bir avukatın cevaplaması daha uygun olur gibi geliyor.

QUOTE="sariyapraklar, post: 57718157, member: 748802"]Av. arkadaşlar bakabilir mi?
Hakim kararı okurken hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyormusun diye sordu mu size?[/QUOTE]

Hakim beni dinlemedi bile doğru dürüst hicbisey sormadı geri bırakılmasıyla ilgili
Erteleme yaptırmayı ve işten ayrılmayı düşünüyorum issizlik maasi alarak calismadigim dönem is bulana kadar sıkıntı olurmu bu durum erteleme iptal olurmu

Hakim kararı okurken hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyormusun diye sordu mu size?

Hakim beni dinlemedi bile doğru dürüst hicbisey sormadı geri bırakılmasıyla ilgili
Erteleme yaptırmayı ve işten ayrılmayı düşünüyorum issizlik maasi alarak calismadigim dönem is bulana kadar sıkıntı olurmu bu durum erteleme iptal olurmu[/QUOTE]
Ben anlamadım nasıl erteleme yaptıracaksınız.Kanun gereği hgb isteyip istemediğinizin sorulmuş olması gerekir.Eğer istemiyorum dediyseniz de yarı açık bir ceza evinde bir kaç gün kalmak gibi bir durum söz konusu.10 ay cezaevinde kalmazsınız.Ama kararı görmek lazım.Tam da neyden bahsediyorsunuz bilmiyorum.

Mahkeme kararı elinizde mi, kararda kesinleşmiş hapis cezası diye hüküm verilmiş mi? Eğer öyleyse daha önce hiçbir suça karışmadıysanız ve hapis yatmadıysanız 2 yıldan az olan hapis cezalarında infazın ertelenmesi kararı çıkıyor diye biliyorum ama bunu ceza hukukunu bilen bir avukatın cevaplaması daha uygun olur gibi geliyor.
Mune abla konu sahibinin eski konusunu hatirladim emin olmak icin baktim arkadasimiz 2 ayri suctan ceza almis sanirim ilki para cezasina cevrilmis 2. De hapis karari cikmis(5 yil yil icin de oldugu icin sanirim) simdi o yuzden erteleme yada para cezası olmuyor galiba.

S sariyapraklar dogru yazdim degil mi eski konunuzu daha oncede okumustum konunuza da boyle bir not dusun derim avukat arkadaslar yardimci olur.

Allah yardımcın olsun canım.

Mune abla konu sahibinin eski konusunu hatirladim emin olmak icin baktim arkadasimiz 2 ayri suctan ceza almis sanirim ilki para cezasina cevrilmis 2. De hapis karari cikmis(5 yil yil icin de oldugu icin sanirim) simdi o yuzden erteleme yada para cezası olmuyor galiba.

S sariyapraklar dogru yazdim degil mi eski konunuzu daha oncede okumustum Allah yardımcın olsun canım.
Hmmm o zaman olmaz bence de, avukat arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verecektir, daha önceki yargılamalarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiştir, hakim şimdi o yüzden direkt karara bağlamış soru sormamıştır belki de, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı çıktığında 5 yıl hiçbir suça karışmamanız gerekiyor.

Back
X