Avukat arkadaslar bakabilir mi?

komiklikyapma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2020
204
144
53
Arkadaslar biz subat ayinda düğün salonu ile anlastik, ama malum koronadan dolayı hele ki düğünümüze bir hafta kala o kadar çoğaldı ki korona cesaret edemiyorum düğün yapmaya. Çok akraba ve tanidikta korona çıktı bayramdan sonra. Tum akrabaların binalari karantinada. Düğünu iptal etmek istiyoruz diye düğün salonuna gittik bizden yari parasını talep ediyor. Ama bayramdan önce bu kadar yaygin degildi, bizim cevrede hele hic yoktu. Bu benim öngörüp birkac ay önce iptal edeceğim bir durum degil. Bu durumda hakkım nedir? Ben akrabalarda korona varken kimseyi riske edemem yani çağırıp.

Avukat değilim neden baktım bilmiyorum:) yasalarla korunmuş hakları olmalı hem sizin hem düğün yeri sahiplerinin bence. Mesela biz kızımızı özel okula yazdırdık ilk sene sonra bir sebepten oradan almak zorunda kaldık daha okul başlamadan ve belli bir miktarını yine de ödedik çünkü yasa öyleydi. Bu da ona benziyor sanki. Ama yüzde elli çok geldi bana.

Avukat değilim neden baktım bilmiyorum:) yasalarla korunmuş hakları olmalı hem sizin hem düğün yeri sahiplerinin bence. Mesela biz kızımızı özel okula yazdırdık ilk sene sonra bir sebepten oradan almak zorunda kaldık daha okul başlamadan ve belli bir miktarını yine de ödedik çünkü yasa öyleydi. Bu da ona benziyor sanki. Ama yüzde elli çok geldi bana.
Ya ben akrabalarda bile korona cikacagini önceden düşünemedim. Bu kadar yaygin degildir aktif vala 10 bin civarlarinda aciklaniyor diye iptal etmeden bekledim. Ama hele son 3 gündür tüm tanidiklarda korona cikmaya basladi akrabalarda felan. Annem kronikhasta yasli karsi taraf ayni. Maske tamam ama yine kapali mekan napacagimizi sasirdik

Hizmetini almadiginiz bir seyin parasını talep edebilirsiniz diye düşünüyorum bir de bir sözleşme ya da benzeri yazılı bir sey var mi?
Avukat değilim sadece yazılı her belge baglayicidir o yüzden yardimci olmak adina yazmak istedim

Hizmetini almadiginiz bir seyin parasını talep edebilirsiniz diye düşünüyorum bir de bir sözleşme ya da benzeri yazılı bir sey var mi?
Avukat değilim sadece yazılı her belge baglayicidir o yüzden yardimci olmak adina yazmak istedim
Sözleşme yapmistik ama nereye attik bilmiyoruz bizdeki nushayi. 🥺 onlarda vardı ama biraz tartıştık isteyemedim. Dava edecekmiş

Zaten iptal edip nikahla evlenmeye karar verdik. Ama paranin yarisini istiyorlar
Sözleşme de yer alması gerekir mücbir sebep diye. Bildiğim kadarıyla pandemi mücbir sebep sayılıyor. Benim bilgim yok boşa kalabalık yapmiyim ama muhakkak bunla alakalı bi kanun kural vs çıkmıştır. Korona başladığından beri bu düğün problemleri bitmedi çünkü, ilk olamazsınız:)

Sözleşme yapmistik ama nereye attik bilmiyoruz bizdeki nushayi. 🥺 onlarda vardı ama biraz tartıştık isteyemedim. Dava edecekmiş
Onu mutlaka bulun arayin tarayin çünkü sizi koruyacak olan ve baglayicilik saglayan sey yazılı sözleşmedir
Internette biraz arattim
Bu tarz davalar ve sikayetler oluyormus
Kapora alindiysa taraflara iade edilmek zorunda yazıyordu
Ama tabii sözleşme hükümleri gecerli diyor ayni zamanda
O yüzden ne yapın edin bulun
Valla ben aldigim esyalarin fatura ve kutularini bile etmiyorum nolur nolmaz diye
Yazili her belge hukuken en iyi kanıt ve savınızı destekleyen donelerdir.

Onu mutlaka bulun arayin tarayin çünkü sizi koruyacak olan ve baglayicilik saglayan sey yazılı sözleşmedir
Internette biraz arattim
Bu tarz davalar ve sikayetler oluyormus
Kapora alindiysa taraflara iade edilmek zorunda yazıyordu
Ama tabii sözleşme hükümleri gecerli diyor ayni zamanda
O yüzden ne yapın edin bulun
Valla ben aldigim esyalarin fatura ve kutularini bile etmiyorum nolur nolmaz diye
Yazili her belge hukuken en iyi kanıt ve savınızı destekleyen donelerdir.
Bende o şekilde okudum, biz kul hakki sonuçta beklettik o kadar az zaman kaldi diye kaporayi istemiyoruz. Ama karsi taraf ücretin yarısını talep edince bunu vermeyi düşünmüyoruz açıkçası. Bulmaya çalışcam cok teşekkür ederim

benim arkadaşımın düğününde de bu durum oldu, parayı asla geri vermiyolar 2 haftada bir tarihi ileri atan sözleşme imzalayıp duruyolar şu an
Biz iptal etmek durumundayiz ileri tarihe alamayiz herseyimiz hazir Ev esya bosuna para ödüyoruz,nikah da yapagimiz icin sonradan düğün çok mantıksız ve istemem zaten.

Bende o şekilde okudum, biz kul hakki sonuçta beklettik o kadar az zaman kaldi diye kaporayi istemiyoruz. Ama karsi taraf ücretin yarısını talep edince bunu vermeyi düşünmüyoruz açıkçası. Bulmaya çalışcam cok teşekkür ederim
Bulursunuz umarim
Çünkü gerçekten yazik günah o kadar para
Bi de almadığınız bir hizmet yani
Kapora neyse adi üstünde kapora ama salon parasının yarisi da ayiptir yani

Biz iptal etmek durumundayiz ileri tarihe alamayiz herseyimiz hazir Ev esya bosuna para ödüyoruz,nikah da yapagimiz icin sonradan düğün çok mantıksız ve istemem zaten.
çok haklısınız ya :/ bizimkiler nikahı da ertelediler tee ne zamana, ayrı yapıcaklardı düğünü.bi de onlardan otel tam parayı istiyo öyle yarısını falan da değil.tam çakallar ordusu kesildi bu uyanıklar inşallah çözüm bulursunuz

çok haklısınız ya :/ bizimkiler nikahı da ertelediler tee ne zamana, ayrı yapıcaklardı düğünü.bi de onlardan otel tam parayı istiyo öyle yarısını falan da değil.tam çakallar ordusu kesildi bu uyanıklar inşallah çözüm bulursunuz
Çözüme kavusunca sizi de bilgilendiririm.

Normal bir zamanda olsa haklılar sonuçta o günü size kapatıp ayarlamışlar işlerini. He deyince o güne başkasını da bulamazlar ve mağdur olurlar. Ama böyle bir salgın çıktığına göre iptal etmeniz sizle ilgili değil. Isteyemezler bence. Aslında onlar da zor durumdadır. Çok iptal eden varsa batmayayım derdindedir. Herkes için zor. Bu salgın her yönden fena ya.

Ödemeyebilirsiniz sonuçta ortada sizin öngoremediginiz bir hâl var. Mücbir sebep ve sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak ödemekten imtina edersiniz. Kapora parasını da iade alabiliyorsunuz. Ama son 1 hafta kala olduğu için bunu ben şahsen doğru bulmuyorum. O sebeple kalan parayı ödemeyin kapora kalsın. Bunu belirten bir ihtarname gönderin mekana. Ihtarda daha önce şifahi ihbarlarınızın dikkate alınmadığından bahsedin. Ödemeyin icra takibi olursa itirazınızda mücbir sebep, sebepsiz zenginleşme hükümlerine göre tüketici hukukuna dayanarak ödemekten imtina ettiğinizi bununla birlikte kapora parasının iadesini de hakkınız olduğu halde talep etmediğinizi belirtin.

Ödemeyebilirsiniz sonuçta ortada sizin öngoremediginiz bir hâl var. Mücbir sebep ve sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak ödemekten imtina edersiniz. Kapora parasını da iade alabiliyorsunuz. Ama son 1 hafta kala olduğu için bunu ben şahsen doğru bulmuyorum. O sebeple kalan parayı ödemeyin kapora kalsın. Bunu belirten bir ihtarname gönderin mekana. Ihtarda daha önce şifahi ihbarlarınızın dikkate alınmadığından bahsedin. Ödemeyin icra takibi olursa itirazınızda mücbir sebep, sebepsiz zenginleşme hükümlerine göre tüketici hukukuna dayanarak ödemekten imtina ettiğinizi bununla birlikte kapora parasının iadesini de hakkınız olduğu halde talep etmediğinizi belirtin.
Çok teşekkür ederim. Avukat misiniz acaba ihtara ne yazmamiz gerekiyor tam olarak düğün yapamayacak olmamızı mi?

Çok teşekkür ederim. Avukat misiniz acaba ihtara ne yazmamiz gerekiyor tam olarak düğün yapamayacak olmamızı mi?
İhtarnameye belirtmeniz gereken hususlar, mücbir sebep (kovid 19) sebebiyle düğün yapamayacağınızı ailenizde kovid19 vakalarının olduğunu ödenecek para ifanın imkansız olması sebebiyle, karşı tarafın sebepsiz zenginleşeceğini, bu sebeple tüketici haklarına göre ödemekten imtina edeceğinizi, bu durumun şifahen defaatle taraflarına bildirilmesine rağmen hâlâ ücret talep ettiklerini, sözleşmede bu şekilde %50 parası istense dahi bunun haksız şart sebebiyle iptali gerektiği hususlarını belirtin. İhtarname noter kanalıyla çekilecek. Ben avukatım ama bence hukuki birbelge olduğundan bu belgeyi bir meslektaşımın hazırlaması gerekir, yani bir arzulahciye yazdırmayın, bir avukat bürosuna gidin ihtarname yazdırmak istiyorum deyin. Onlar makul bir fiyata halledecektir bunu.

Back
X