Marttan beri korona var, fabrikalar kapisina kilit vurdu, hala bir avuc ülke hariç hiçbir ülkeye gidemiyoruz. Nasıl o zamana kadar asla birilerinde korona olmayacağını düşündünüz ki? ben de kendime iyimser derim.
Konuya dair birbirinden zit iki görüşüm var, birincisi
Düğüne bir hafta kala iptal edip tam iade alacağınızı sanmıyorum. Sonucta uzun bir süre düğün yasağı vardı ve o insanlarin düğünleri haftaiciye alindi. Yani bu zamanlar en uygunsuz gün ve saat bile kapış kapış gidiyor salonlar. Ve siz düğünden bir hafta önce iptal ettiniz diye onlar bir gece kapıyı kapatacaklar. Yani neden para almasınlar ki, zarara uğramış olacaklar sonuçta...
İkincisi;
Şöyle bir yazı okudum
"Türk Borçlar Kanun’u madde 136 uyarınca;
MADDE 136- Borcun ifası borçlunun sorumlu tutulamayacağı sebeplerle imkânsızlaşırsa, borç sona erer. Karşılıklı borç yükleyen sözleşmelerde imkânsızlık sebebiyle borçtan kurtulan borçlu, karşı taraftan almış olduğu edimi sebepsiz zenginleşme hükümleri uyarınca geri vermekle yükümlü olup, henüz kendisine ifa edilmemiş olan edimi isteme hakkını kaybeder. Kanun veya sözleşmeyle borcun ifasından önce doğan hasarın alacaklıya yükletilmiş olduğu durumlar, bu hükmün dışındadır.
Türk Borçlar Kanunu’nda “mücbir sebep” tanımı yapılmamıştır"
Yani bu extrem bir dönem ve sizin yakınınızda koronali insanlar olması mücbir sebep kapsamına giriyor olabilir. Üstteki arkadaşın yazdığı gibi bir dilekçe ile paranı geri alma şansın var gibi...
Son olarak,geçmiş olsun ailene. İnşallah basit şekilde atlatirlar.