- 16 Eylül 2021
- 779
- 1.933
- 63
- Konu Sahibi MaryShelley
-
Şirket istese yapıyor işte ama bunu hukuki olarak göstermek ne kadar mümkün onu bilmiyoruz. Haklısınız istediğimiz yere göndermek zorunda değiller ancak canları istediğinde bir gecede sizi 4 saat uzaklığa da gönderiyorlar. aynı şirkette benzer pozisyonda 8 ay çalıştım.Avukat değilim öncelikle onu söyleyim. Sadece kendi yorumum, inşallah böyle de değildir. Ama ben tazminat alabileceğinizi düşünmüyorum.
Çünkü sözleşmede yazmadığı sürece şirketin sizi, sizin istediğiniz yerde çalıştırma gibi bir zorunluluğu olduğunu sanmıyorum. Tamam zamanında olur denmiş ama bugünün şartları ile bu mümkün olmamış. Yani bunun bile bir bağlayıcılığı yok ki. Siz hangi şartlara göre tazminat alabileceğinizi düşünüyorsunuz?
Diğer yandan verdiğiniz örnekteki kanıtlı mobbing şirket için önemli bir suç. O yüzden kendilerini kötü göstermemek için tazminat verip, göndermişlerdir.
bu var elimizde. prim kesintisi yapıldı mağaza sayımı nedeniyle oluşan eksik ürünlerin parasını aldılar.Prim alacaklarının ödenmemesi ya da eksik ödenmesi
Başka bir iş ile anlaşma sağladık iş sorunumuz yok. Ama ciddi bir banka borcumuz var o nedenle tazmiantı almamız lazımBen de avukat değilim ama eşim de bu tarz bol mağazalı bir şirkette müdurdü. O sirkette hırsızlık yaptığı halde tazminatla işten çıkarılanlar oldu cunku sirket hırsızlık yapılabildiğinin duyulmasını ve başkalarına fikir olusturmasını istemiyordu. Benim esim de 95 öncesi sigortalı olma durumundan tazminat alarak çıktı ama nişanlınızın sigorta başlangıcı o kadar eskiye gitmiyordur sanırim? Tek aklıma gelen bünyelerinde pozisyon açılana kadar mağaza mudur yardımcısi veya normal çalısan gibi çalışıp aynı maaş ya da orta bir noktaya uzlaşilabilir mi bakılabilir. Işsiz kalma ihtimalinden iyidir. Siz böyle bir konuyu sormadınız ama aklıma gelince kendimi tutamadım :)
Bir arkadaşım bankacıydı, evlendi 2 saat uzaklıkta bir şehirdeydi eşi, yanına taşınamadı, o şehirde boş yer yok dediler göndermediler, yer açılınca göndeririz dediler, 1 yıl bekledi, burda yaşamaya devam etti , 1 yılın sonunda pes etti istifa etti.Şirket istese yapıyor işte ama bunu hukuki olarak göstermek ne kadar mümkün onu bilmiyoruz. Haklısınız istediğimiz yere göndermek zorunda değiller ancak canları istediğinde bir gecede sizi 4 saat uzaklığa da gönderiyorlar. aynı şirkette benzer pozisyonda 8 ay çalıştım.
Şirket istese yapıyor işte ama bunu hukuki olarak göstermek ne kadar mümkün onu bilmiyoruz. Haklısınız istediğimiz yere göndermek zorunda değiller ancak canları istediğinde bir gecede sizi 4 saat uzaklığa da gönderiyorlar. aynı şirkette benzer pozisyonda 8 ay çalıştım.
evet benim kız arkadaşım bankada memur 30 oldu yeni. şimdiden işten çıksın diye baskı yapıyorlar. bankalar da çok fena.Bir arkadaşım bankacıydı, evlendi 2 saat uzaklıkta bir şehirdeydi eşi, yanına taşınamadı, o şehirde boş yer yok dediler göndermediler, yer açılınca göndeririz dediler, 1 yıl bekledi, burda yaşamaya devam etti , 1 yılın sonunda pes etti istifa etti.
Şu an ellerinde hazır çıkacak personel varken bunu kar olarak görüyorlar.Zaten problem burda. Genelde çok şubeli Şirketler sözleşmelerine, Türkiye’nin her yerinde çalıştırabileceğine ilişkin madde ekliyorlar ve buna göre de atamanı yapıyorlar. Çalışan da zorla bir iş buldum diye ne yazık ki herşeyi kabul ediyor.
Kadınsa evlilik tazminatı sansı da bitmis. Inşallah tam bir yıl olmadan parasını alıp çıkmıstır.Bir arkadaşım bankacıydı, evlendi 2 saat uzaklıkta bir şehirdeydi eşi, yanına taşınamadı, o şehirde boş yer yok dediler göndermediler, yer açılınca göndeririz dediler, 1 yıl bekledi, burda yaşamaya devam etti , 1 yılın sonunda pes etti istifa etti.
Bu yasal diye biliyorum. Kasa ve envanter açıkları çalışan maaşından kesilebiliyor.bu var elimizde. prim kesintisi yapıldı mağaza sayımı nedeniyle oluşan eksik ürünlerin parasını aldılar.
Bu eski bir olay, muhakkak almıştır.Kadınsa evlilik tazminatı sansı da bitmis. Inşallah tam bir yıl olmadan parasını alıp çıkmıstır.
Direk avukat ile anlaşın. Her türlü alırsınız tazminatı. Dava bir kaç yıl sürer ama aldığınız zaman faiz de eklenirMerhaba,
Öncelikle iş konusunda bir avukata ihtiyacımız var. Eğer bu tazminat hakkını alabilirim diyen bir avukat olursa kendisini isteriz.
Evlenme arifesindeyiz. Nişanlım X firmasında mağaza yöneticisi. Biz, benim doktora ve işim nedeniyle başka bir şehre taşınıyoruz. 6 ay kadar önce iş yerinden bölge müdürüne söyledik. O bir sıkıntı olmayacağını söyledi ancak iş ciddiye binince bizi başka şehre yönlendirmeye çalıştılar. 6 yıllık tazminat içeride olduğu için muhtemelen işten kendimiz çıkalım diye. Ben 2 saat uzaklıktan ne işe gidebilirim ne eğitime. Hala daha mağazalarda yer yok hayır deniliyor. Güzellikle tazminatı istedik bütçe yok dediler ama 2 gün önce bir mağaza müdürünün performans düşüklüğü bahane edilerek işten tazminatla ayrıldığını öğrendik. Adamı aradık mobing davası açacağım dediğim için ve kanıtlı olduğu için çıkarttılar dedi.
Nişanlım 1 Kasım itibariyle işten ayrılacak ve dava açacağız içerideki paramız için. Bu işi nasıl çözeriz?
kasiyer bir arkadaş dava açmadan hemen gönderdiler yasal değil bu da.Bu yasal diye biliyorum. Kasa ve envanter açıkları çalışan maaşından kesilebiliyor.
Görümceniz nasıl yaptı biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz?SSK ya gidin siz kendiniz bu durumdan dolayı iş feshini sonlandırın.
Dilekçe yazın ssk iş yerinize tebliğ eder.
Tazminat hakkım yanmaz,içeride kalmaz
Ama tazminatı almak biraz süre alır.
Aynısını görümcem yaptı avukat aracılığıyla halletti,uzun sürdü,tazminatı aldı.
umarım verirler hemenDirek avukat ile anlaşın. Her türlü alırsınız tazminatı. Dava bir kaç yıl sürer ama aldığınız zaman faiz de eklenir
Sizin dava açacağınızı duyarlarsa anlaşma yoluna da gidebilirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?