• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaşlar bakabilir mi

pitpigim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2015
3.853
2.770
133
34
Kızlar Bı arkadaşım sordu bilgi almak için buraya yazıyorum
Arkadaşın sabıkası var yüz kızartıcı Bı suçtan dolayı bu kişi ise girip çalışmak istiyor çünkü boşanma aşamasında 5 yıla kadar başka Bı suç islemezse sabıka kaydı silinir mi yani 5 yıl sonra ise girince sabikasi silinirse görünür mu ve son soru bosanma davasında bu sabıka kaydı ortaya çıkar mı çünkü ailesinin bu işten haberi yok biraz karışık oldu ama yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tesekkurler

Sabıka kaydı silinmesi için 5 yıl sonunda dilekçe yazar olumlu ya da olumsuz sonç alr gerekçesine göre 5 yıl içinde tekrar bi suç işlerse bundan kalan ceza varsa o cezada eklenir boşanma davasında karşı taraf bunu kullanabilir ama ne kadar hakim göz önünde bulundurur bilemem evlilik sırasında olan bişeyse etkili olr boşanmada

Sabıka kaydı silinmesi için 5 yıl sonunda dilekçe yazar olumlu ya da olumsuz sonç alr gerekçesine göre 5 yıl içinde tekrar bi suç işlerse bundan kalan ceza varsa o cezada eklenir boşanma davasında karşı taraf bunu kullanabilir ama ne kadar hakim göz önünde bulundurur bilemem evlilik sırasında olan bişeyse etkili olr boşanmada
Peki dilekçeyi nereye yazması gerekir
Yani boşanma davasında kocası söylemese bile önüne çıkacaktır oylemi

Peki dilekçeyi nereye yazması gerekir
Yani boşanma davasında kocası söylemese bile önüne çıkacaktır oylemi
Avukat değilim ama sanmam mahkeme sicilini araştırmaz ama evliyken olduysa eşi bunu öğrenmez umarım sabıka kaydı boşanmada görünmez

Avukat değilim ama sanmam mahkeme sicilini araştırmaz ama evliyken olduysa eşi bunu öğrenmez umarım sabıka kaydı boşanmada görünmez
Evliyken oldu kocasının da bu durumdan haberi var onu yalnızca ailesinin öğrenmesini istemiyor teşekkür ederim yine de

Yüz kızartıcı bir suç derken nedir?
Yani ailesinin haberi yok, ama boşanmada aleyhine kullanılabilecek.
Anlamadım.

Benim bildiğim tüm suçlar 5 yıl değil. Çok daha uzun süreli silinmeyen suçlar var.

Silinmez ben hic duymadim sabika kaydi adli sicildir kisinin adli gecmisini belgeler o yuzden silinme olmaz diye biliyorum yani zman asimi oldugunu sanmam ama avukat daha net yardimci olur
Yuz kizartici suctan kastiniz nedir
ise girisi buyuk olcude etkiler misal hirsizlik fuhus tecavuz sarkintilik zina dolandiricilik vs yuz kizartici suc diye biliyorum .
Ancak ufak bir yerde calisirsa 3,5 kisilik bazisi personel belgesine cok dikkat etmez uzerinde durmaz calisir onun disinda is verenler istemez pek zaten sokakta dunya issiz var sorunlu alip basima belami edeyim dusuncesinde olabilir
Hukum giydiyse buyuk sirketlerin eski hukumlu kadrosuna girebilir ondada sartlar var uygun olmasi gerekir diye biliyorum

Yüz kızartıcı bir suç derken nedir?
Yani ailesinin haberi yok, ama boşanmada aleyhine kullanılabilecek.
Anlamadım.

Benim bildiğim tüm suçlar 5 yıl değil. Çok daha uzun süreli silinmeyen suçlar var.
Yani şöyle söyleyeyim hırsızlık yapmış
Önceden bir sucu olmadığı için 5 yıl icine suç islemezse sabıka kaydının silinecek belirtilmiş eve kağıt geldiğinden kocasının haberi olmuş ama bunu ailesine söylememiş

Önceden bir sucu olmadığı için 5 yıl icine suç islemezse sabıka kaydının silinecek belirtilmiş eve kağıt geldiğinden kocasının haberi olmuş ama bunu ailesine söylememiş
Bosanma davasinda sicil kaydi istendigini duymadim ama taraflardan biri bunu mahkemeye sunarsa (esim hirsizlik yapti yapmaya musait bir hirsizla evli kalmak istemiyorum cevreme rezil oldum itibarim zedelendi Bosanmak istiyorum diye dilekcesinde belirtirse )mahkeme ispat olarak sicil kaydi ister
Ailesi her mahkemeye gideceksede haberi olur onun disinda sanmam haberleri olsun adam soylemezse
Ama sabikakaydina ihtiyaci olan her noktada karsisina cikar ise girme okul kaydi bazi kurs kayitlari vs

Yani boşanma esnasında bu açığa çıkmaz ama karsı taraf bunu sunabilir. O zaman ortaya çıkar ve bazı haklarını bu bahaneyle alabilirler.

İşe girişte de çoğu yer sabıka kaydı istiyor ve hırsızlık işe alınmaması için çok önemli bir sebep.

Sanki ailesi de öğrenecek gibi geliyor bana. Ne kadar sürede silinir bilmiyorum.

Back
X