avukat arkadaşlar konuya göz atarmısın İz lutfen : merhaba sosyal medyadan hakarete uğradım

Ben avukatım. Burada bazı arkadaşların anlamadığı birşey var burada bu tür başlıklar yüzünden cidden çaresiz kadınlarların açtığı hukuki yardım talep eden başlıklara bakmıyor bile mesleği avukat olanlar. Bu yüzdende bazen kendini avukat kadar uzman zanneden bazı üyeler ve yarım yamalak öğrendiği bir bilgiyi çok yanlış anlatmasından ( Vicdanım elvermediği için bazı konularda düzelme yapıyorum ama bilgiyi veren bana bile rest çekiyor yanlışını savunuyor bu konuda)bu kadınlar ciddi manada mağdur oluyor. Ancak bizim memlekette insanların avukatlık kadar bedavaya getirilmeye çalıştıkları ve bu nedenle insanların başlarını daha çok derde soktukları ve daha önce vermek istemediği paranın onlarca katını vermek zorunda kaldığı bir meslek grubu daha görmedim. Bu forum özellikle kadınların kadın olmaları nedeniyle yaşadıkları sorunları paylaştıkları ve gene kadınlardan yardım istedikleri bir yer. Böyle giderse zaten tek bir avukat üye gerçekten ihtiyacı olana bile yardım etmeyecek.

Son düzenleme:
Avukat değilim ama benzeri durumu arkadaşım yaşadı. Fake hesaptan sürekli tehdit ve hakaretlere maruz kalıyordu. Kim olduğunu tahmin ediyordu ama erteledi durdu en sonunda baskı kurdum git polise ver diye. Polisler önce böyle şeylerle uğraşmamak adına size '' çok uzun sürer, 1 seneyi bulabilir '' gibi cevaplar verir ama siz yinede şikayette bulunun. 9 ay sonra aradılar arkadaşımı tahmin ettiği kişi en yakın arkadaşı çıktı. Zaten hesabını kapatsa bile bir önemi yok buluyorlar. Ceza alacaktı normalde ama kız ağlayarak affet deyince vazgeçti tabi. Siz şikayet edin yinede en azından durumun ciddiyetinin farkına varır.

Derdiniz varsa evet ama insanların meslek icra edip para kazandıkları bir bilgilendirmeyi bedava istemek pek yardımlaşmak olmuyor bence
Kusura bakmayın ama bende ne yapacağımı bilemedim direk bir derdim var kısmına danışmak istedim. Her avukat ücret istiyor maddi durumum şuanda zor o yüzden bir fikrim olsun cabaliyorum

Ben avukatım. Burada bazı arkadaşların anlamadığı birşey var burada bu tür başlıklar yüzünden cidden çaresiz kadınlarların açtığı hukuki yardım talep eden başlıklara bakmıyor bile mesleği avukat olanlar. Bu yüzdende bazen kendini avukat kadar uzman zanneden bazı üyeler ve yarım yamalak öğrendiği bir bilgiyi çok yanlış anlatmasından ( Vicdanım elvermediği için bazı konularda düzelme yapıyorum ama bilgiyi veren bana bile rest çekiyor yanlışını savunuyor bu konuda)bu kadınlar ciddi manada mağdur oluyor. Ancak bizim memlekette insanların avukatlık kadar bedavaya getirilmeye çalıştıkları ve bu nedenle insanların başlarını daha çok derde soktukları ve daha önce vermek istemediği paranın onlarca katını vermek zorunda kaldığı bir meslek grubu daha görmedim. Bu forum özellikle kadınların kadın olmaları nedeniyle yaşadıkları sorunları paylaştıkları ve gene kadınlardan yardım istedikleri bir yer. Böyle giderse zaten tek bir avukat üye gerçekten ihtiyacı olana bile yardım etmeyecek.
Bende buraya çaresizlikten yazdım borca girip avukat tutsam bir hakkım olur mu diye bu kadar basit olmamalı bu hayat ☹️ kendimi çok ezik hissediyorum

Kusura bakmayın ama bende ne yapacağımı bilemedim direk bir derdim var kısmına danışmak istedim. Her avukat ücret istiyor maddi durumum şuanda zor o yüzden bir fikrim olsun cabaliyorum
Kimi almıyor benimde böyle bir sorunum olmuştu şansımı arayarak denemiştim :)) Bi avukat konusu daha vardı onunla karıştırdım sizi benimde beynimi yaktınız :DD

Avukat değilim ama şu an bununla ilgili mahkemem var. Üstelik benimkinde tehdit de var. Fakat basit yargılama hükmü veriliyor böyle konulara genelde. Muhtemelen az ceza alacağı için sokaklarda gezmeye devam edecek. Yine de mutlaka şikayet et çünkü aşırı korkuyorlar. Uğraşsın biraz. Öyle kafasına göre konuşamaz herkes. Süreç uzun ama peşini bırakma

Arkadaşlar amma abarttınız ya. Kadın sizden bedava hizmet veya danışmanlık beklemiyor bu konuda davası olan gören duyan tecrübesi olanın paylaşmasını bekliyor sadece. Biri bir hastalığını paylaşıp fikir sorduğunda doktoru bedavaya getirmeye çalışıyosun mu diyosunuz. İnsanlar sadece tecrübenizi merak ediyor neler yaşadığınızı öğrenmek istiyor. Zaten bu gibi davalarda hiçbir avukat kesin bir şey de söyleyemez çünkü davanın sonunda hakimin takdir yetkisi var. Yani yardım eden eder etmeyen de okur geçer bu kadar basit.

Ben de avukatım ve özel mesajla hukuki yardım isteyenlerin haddi hesabı yok. Geçen biri tek tek madde madde davasıyla ilgili sorular yazmış.
Birisi gelmiş kaç lira nafaka bağlanır diyor, e diyorum duruma göre değişir. Ama yok tatmin olmuyor ille de diyor bir rakam ver. Ortalaması vardır bu işin diyor. Kardeşim ben bunları cevaplamak zorunda değilim. Kanunen ücretsiz danışmanlık vermem de yasak. İnsan bir yerden sonra kendini kullanılmış hissediyor.

Arkadaşlar amma abarttınız ya. Kadın sizden bedava hizmet veya danışmanlık beklemiyor bu konuda davası olan gören duyan tecrübesi olanın paylaşmasını bekliyor sadece. Biri bir hastalığını paylaşıp fikir sorduğunda doktoru bedavaya getirmeye çalışıyosun mu diyosunuz. İnsanlar sadece tecrübenizi merak ediyor neler yaşadığınızı öğrenmek istiyor. Zaten bu gibi davalarda hiçbir avukat kesin bir şey de söyleyemez çünkü davanın sonunda hakimin takdir yetkisi var. Yani yardım eden eder etmeyen de okur geçer bu kadar basit.
İşte kaçırdığınız nokta şu, bizim özel meslek kanunumuzda fikir beyan etmek ücretli. Danışmaya saat başı ücret biçilmiş. Doktorlarda böyle bir mevzu yok. Paralı vermek zorunda olduğum bir hizmeti neden ücretsiz vereyim? Ben bilgi satıyorum doktor tedavi satıyor. İkisi bambaşka şeyler.

Ben de avukatım ve özel mesajla hukuki yardım isteyenlerin haddi hesabı yok. Geçen biri tek tek madde madde davasıyla ilgili sorular yazmış.
Birisi gelmiş kaç lira nafaka bağlanır diyor, e diyorum duruma göre değişir. Ama yok tatmin olmuyor ille de diyor bir rakam ver. Ortalaması vardır bu işin diyor. Kardeşim ben bunları cevaplamak zorunda değilim. Kanunen ücretsiz danışmanlık vermem de yasak. İnsan bir yerden sonra kendini kullanılmış hissediyor.
Ben cidden maddi manevi ya da fiziksel şiddete maruz kaldığı düşünmediğim kimseye artık özel hukuki yardımda bulunmuyorum. Hele hele öyle hadsiz mesajlara hiç dönmüyorum. Bunu konu sahibine özelde yazmadım ama şu forumda hukuki konularda insanlarda inanılmaz bir küçük görme ve basite indirgeme var. Bazen mesela genel olarak kadınlar en azından bilgi sahibi olsun, çok mağdur oluyorlar diye mal rejimi ile ilgilii genel bilgi veriyorum. Biri çıkıp ama mal ortaklığı var diye iddia ediyor, mesleğimi söylüyorum ama hala ısrar ediyor, bunu başka hiçbir meslek grubuna yapamaz mesela ama ii hukuki boyuta gelince herkes avukatlardan daha iddialı konuşuyor.

Burada hiç kimse hastalığının ilgili tedavi süreci ile ilgili ciddi manada yol haritası oluşturmak için konu açıp doktorlara özel konu açıp doktorlardan yardım istemiyorlar üstelik bu hizmeti bedava veren devlet hastaneleri olduğu halde bulup buluşturup özellerde dünya para ödüyorlar. Bir ihtimal böyle bir konu açsa sizde dahil hiç kimse ne var canım bedavaya yardım ediverin diye ahkam kesmez üstüne konuyu açanı eleştirir. Böyle bir konuyu basite indirgediği için. Sağlıkla ilgili konularda açılan konular genelde hangi servise ve doktora gidileeceği ile ilgili ya da hangi doktorun daha iyi olacağı ile ilgili. Kimse burdan teşhis koyup tedavi yolu önermez. Baroların maddi durumu olmayanlara hizmet veren birimleri var zaten, maddi durumunun iyi olmadığının ispatlandığı hallerde avukat sağlama dahil her türlü yardım yapılıyor. Bunu internette ufak bir araştırma ile bile bulunabilir. Burada bile maddi durumum yok diyenlere bu yolu zaten bizde hatırlatıyoruz. Ancak avukatlar buraya baksın diye konular açıp özel danışmanlık talep etmek pek etik bir davranış değil
İşte kaçırdığınız nokta şu, bizim özel meslek kanunumuzda fikir beyan etmek ücretli. Danışmaya saat başı ücret biçilmiş. Doktorlarda böyle bir mevzu yok. Paralı vermek zorunda olduğum bir hizmeti neden ücretsiz vereyim? Ben bilgi satıyorum doktor tedavi satıyor. İkisi bambaşka şeyler.

Valla arkadaşım doktırlarda da danışma bile dünya para. Bazı doktorların sadece bir muayne ücreti bizim toplam bir davanın tamamından aldığımız vekalet ücreti ile yarışan doktorlar var. Yanlış anlaşılmasın doktorları kıyaslamak için yazmadım, aldıkları helal olsun zaten bu diğer meslek gruplarının çoğunda böyle . Birine mesleki anlamda bilgi veriyorsam bunun bedelini alırsın ama nedense güzel yurdumda iş hukuki konuya gelince milletin genel tavrı avukata danışma için para verilir mi oluyor bir türlü anlamıyorum.

Siz konu başlığını okuduğunuza emin misiniz?

Ben avukat hanımlarin kizmasini anlayamadim açıkçası . Böyle bir soruyla karsilaşsam cevap vermem geçerim neden istiyorsun demem belki tecrübesi olan biri yazacak . Bana da bu aralar revaçta olduğu için bizim surda su kadar metrakare yer var güneş paneli koysak ne olur diyen bir güruh var parasıyla kardeşim diyip gülüyorum . Avukatların derdi daha büyük duyan eminim ki soru soruyordu bedava danışmanlık vermemiz hukuken suç deyip geçebilirdiniz diğer insanlar tecrübesini paylaşmiş

Ben avukat hanımlarin kizmasini anlayamadim açıkçası . Böyle bir soruyla karsilaşsam cevap vermem geçerim neden istiyorsun demem belki tecrübesi olan biri yazacak . Bana da bu aralar revaçta olduğu için bizim surda su kadar metrakare yer var güneş paneli koysak ne olur diyen bir güruh var parasıyla kardeşim diyip gülüyorum . Avukatların derdi daha büyük duyan eminim ki soru soruyordu bedava danışmanlık vermemiz hukuken suç deyip geçebilirdiniz diğer insanlar tecrübesini paylaşmiş
Size de konu başlığını okumanızı tavsiye ederim. Yaşayan varsa tecrübesini paylaşsın diye açılan bir konu değil. Direkt avukatlara hitaben açılmış konu.

Size de konu başlığını okumanızı tavsiye ederim. Yaşayan varsa tecrübesini paylaşsın diye açılan bir konu değil. Direkt avukatlara hitaben açılmış konu.
Bende cevabimda yazdım istemeyen cevap vermez benim tavsiyem bir dilekçe örneği bulup karakola gitmesi mesela .

Back
X