• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaslar lutfen yardim

minnakkk

Büyümicktk itiraf EThadi!
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
1.928
112
163
İstanbul
Merhaba hanimlar
Arkadasim ve esi kiradaydilar. Ev almaya karar verdiler.
İstanbul buyukcekmece de oturuyorlar.
Orada remax gibi buyuk bi firma var.
Delta emlak.
Bir ev icin anlasmislar.
5000 tl kapora vermisler.
Arkadasimin almak icin anlastigi evin sahibi evi satmaktan vazgecmis.
Sindi delta emlak 5000 tl kaporayi geri vermemek icin bi dunya takla atiyor.
Bizimkiler de delta nin merkezini aramis. Sikayet etmis o subesini.

Avukata gidip ihbarname yollamislar.

Nereye sikayet edilebilir baska?
Tuketici haklari falan olur mu?
Mahkemeye verseler avukat zaten 3000 5000tl para alacak.
Ne yapsalar baska?

İyi de bu düpedüz dolandırıcılık..

Satınalmak için kapora verilen ev satılmaktan vazgeçiliyor ve emlakcı paranın üstüne yatıyor..

Dava acsınlar.

Son düzenleme:
Parayı verdiklerine dair sözleşme falan yok mu ellerinde. 5000 Kapora niye vermişler ortada bir şey yokken.

Sözleşmeleri yokmuydu?
Kapora verirken illa ki bir sözleşme vardır.
Onun maddelerini dikkatlice okusunlar.
Taraflardan sadece alıcı vazgeçtiğinde kapora iade olmaz genelde.
Eğer yine de çözüm bulamazlarsa bir avukata danışan olarak gitsinler.
Avukatlar öyle büyük paralar almıyorlar davasına göre, tahsil edilen paradan içlerinden belirli bir oranını alırlar.
O da kazanması halinde karşı taraftan ücreti alınır.

Şimdi bir yakınıma danıştım.
Borçlar kanununda yeri varmış.
Kanunen arkadaşlarınız haklı.
Satıcı sebebiyle oluşan işlem iptallerde kapora iadesi gerçekleşiyormuş.
Her türlü haklarını arasın arkadaşlarınız.
Tüketici mahkemesi de işi çözermiş.

Son düzenleme:
Dava açsınlar suç dolandırıcılık resmen bu, böyle durumlarda avukat masrafları ile birlikte ödenmiyor mu neden acele etmişler ki? Umarım ellerinde bir belge sözleşme vardır.

Sozlesme var zaten ellerinde, 5000 tl verdiklerine dair.
Alacaklardi evi, kararlastirmislar, kapora vermisler. Ama ev sahibi caymis satmaktan.

Gerci biz bunun danisikli dovus oldugunu dusunmeye basladik ama...
Adamla bunlar anlasmali. Evini saticaz gibi gostericez, kapora alacagiz sonra kaporayi vermeyecegiz diye konusstular, kaporadan ona da koklatiyorlardir. Anlasmali sahtekarlik bence..

Sozlesme var zaten ellerinde, 5000 tl verdiklerine dair.
Alacaklardi evi, kararlastirmislar, kapora vermisler. Ama ev sahibi caymis satmaktan.

Gerci biz bunun danisikli dovus oldugunu dusunmeye basladik ama...
Adamla bunlar anlasmali. Evini saticaz gibi gostericez, kapora alacagiz sonra kaporayi vermeyecegiz diye konusstular, kaporadan ona da koklatiyorlardir. Anlasmali sahtekarlik bence..
İşte o sözleşmede zaten satıcı iptali durumunda kapora iadesi maddesi kanunen bulundurulmalı.
Eğer alıcının cayması söz konusu olsaydı kapora iade edilmezdi.
Gerçekten dolandırıcılık.
Her türlü mecraya başvursunlar.

Avukata gitmisler 3000 5000 tl arasi birsey istemis,ortalama o kadar olur demis.

Zaten kaptirdiklari para 5000 tl
Onu almak icin 5000 tl avukata mi vrrceklr

Merhaba hanimlar
Arkadasim ve esi kiradaydilar. Ev almaya karar verdiler.
İstanbul buyukcekmece de oturuyorlar.
Orada remax gibi buyuk bi firma var.
Delta emlak.
Bir ev icin anlasmislar.
5000 tl kapora vermisler.
Arkadasimin almak icin anlastigi evin sahibi evi satmaktan vazgecmis.
Sindi delta emlak 5000 tl kaporayi geri vermemek icin bi dunya takla atiyor.
Bizimkiler de delta nin merkezini aramis. Sikayet etmis o subesini.

Avukata gidip ihbarname yollamislar.

Nereye sikayet edilebilir baska?
Tuketici haklari falan olur mu?
Mahkemeye verseler avukat zaten 3000 5000tl para alacak.
Ne yapsalar baska?

Avukata gerek yok bence. Eğer alamazlarsa direkt Hakem Heyeti'ne gidip şahsen başvursunlar.

İşte o sözleşmede zaten satıcı iptali durumunda kapora iadesi maddesi kanunen bulundurulmalı.
Eğer alıcının cayması söz konusu olsaydı kapora iade edilmezdi.
Gerçekten dolandırıcılık.
Her türlü mecraya başvursunlar.
Iate o mecralar neler olabilir arkadasim?
Ihbarname gonderdiler
Deltanin genel merkezine sikayet ettiler
Haksiz kazanc elde ediyorlar, bunun icin dava acsalar kaca patlar?

Hakem heyeti nedir arkadasim, bilmiyorum ben

Tüketicinin sorunlu mal ya da hizmet aldığı durumlarda satıcının hatasını telafi etmediği için mağdur duruma düştüğü zaman hakkını arayabilmesi amacıyla kurulmuş bir heyettir. Tüketici Hakem Heyetlerinin kararları kesin ve tüm satıcı veya firmaların bu kararlara uyması zorunludur. Tüketici hakem heyetleri Kaymakamlıklara bağlı olarak hizmet verirler.

tüketici hakem heyetine başvurmak için belli bir meblağın altında olması gerekir. 2015 yılı için bu meblağ 3300 TL'dir. alacağınız 5000 TL olduğu için ve arada simsarlık sözleşmesi olduğu için asliye ticaret mahkemesinde alacak davası açılması gerekir. avukata 3-5 bin gibi yüksek bir meblağ ödemezsiniz. masraflar artı 1-2 bin gibi miktar ödersiniz, dava sonucunda masrafları kazanmanız halinde karşı taraftan alırsınız.

Benim babam bundan 5 sene önce bizi terketti sorumluluk sahibi bi baba yada es olmadı hiç bir zaman annemi hep aldattı babam baska bi aile kurmuş tabi kadının coluğuna cocuğuna bakıyo annemle ayrıldılar bi kac sene önce. Bi kız kardeşim daha var babamın eve hiç katkısı olmadı biz annemle calıştık borçla krediyle ev aldık ev kerpiçtendi dökülmüş harebeydi bide yıkıp temelden yaptırdık. Bunları babam bizi terkrtmeden yaptık bu arada ben şimdi evliyim babamla görüşmüyorum.annemde evlendi ev annemin adına oda kardeşimle bana verecekti evi ama hiç piyasada olmayan baba çıkıverdi ortaya malı sahiplenmeye çalıştı neyse sonuc olarak annemi kandırarak tehditle tapu vekaletini istedi ve sattı evi herkese payını verecekti sahitler önünde yemin etmiş annemde buna güvenerek vekalet gönderdi 70 sbine satmış ve sadece anneme 5 bin vermiş. Annem yeni evli olduğu için evliliği bozulsun istemiyor dava açamıyor peki evlat olarak biz hak talep edebilir miyiz bizim Hakkımızla kadının cocuklarınarestoran acıcak bilgisi olan var mı varsa lütfen cvp yazarsa cok sevinirim

Back
X