Anneannem eğitimli bir kadınCanım seni Anlıyorum . Malesef öyle akbabalar dolu . Ama suç onlarda değil ki suç annanende . Madem istemiyor sizi madem bu kadar kötüsünüz onun gözünde ne ölün Ölüme ne dirin dirime der çekilirdim kenara . Yani beni istemeyen anne zaten 18 yasında hayatına girmiş benim için hayatta bir anlam ifade etmezdi . Onun mirası için de Israr etmezdim çünkü beni ilgilendirmeyen bir kişi olurdu ne isterse onu yapsın derdim . Kapıyı açmıyorsa da gitmezdim yani .
Bir de Annanen bu serveti nasıl elde etmiş ?
Annenizi kim büyütmüş ?Anneannem eğitimli bir kadın
Yurt dısında eğitim almıs mesleği de iyi idi
85 yasında babaannesi birkac yıl bakmısAnnenizi kim büyütmüş ?
Anneannemle iletişimimiz devam ederken kendisi derdi zaten
Yarın öleceğimi bilsem tüm malimi satar size kurus koklatmam diye
Bizim de aile olarak durumumuz iyi zaten böyle bir beklentimiz hiç olmadı
Bizim istediğimiz kaybolan yılların telafisi idi en azından
Şuanda deidğim gbi o hiç olmayan akrabalar ortaya cıkmıs ve anneanneme senin tüm evlerini satıp bize yakın birkac ev alalım falan diyorlarmıs
Anneannem ya bize inat mallarını satıp onlara verir ya da kandrilabilir bilemiyorum ki
Yazık ya annenize çok üzüldüm85 yasında babaannesi birkac yıl bakmıs
Babaanne vefat edince yine aynı yastaki dedesi bakmıs onlar da ölünce dayılarında kalmıs dönüşümlü olarak
Anneannem birakip gitmiş ama anneannem gidince işin kötüsü dedem de bırakmıs annemi ve baska kadınla evlenmiş annemi de almamıs yanına
O da baba işte...
En Güzeli hiç uğraşmamak zaten Analık yapmamış ki ne hali varsa Görsün der gitmezdim bile mezarınaAçıkça yazayım, bir arkadaşın başına geldi çünkü, eğer anneanneniz mallarını satar, sonra bu mallardan elde ettiği parayı elden akrabalarınıza verir, o akrabalar da o paralarla kendilerine taşınmaz mal alır ya da nakit olarak değerlendirmek üzere bankaya yatırırlarsa, anneannenizin ölümü sonrası miras kaçırma davası açsanız da kaybedersiniz çünkü mahkemeler delil ve ispata bakar, mal satış sonrası elde edilen kazancın banka aracılığıyla el değiştirmesi gerekir ki izi sürülebilsin, elden aldığınızda izi sürülemiyor, akraba o para benimdi, ne bileyim anneanne parayı ne yapmış dese üstünden sorumluluğu atar, anneanneniz x bir akraba üzerine ev alırsa veya para yatırırsa bunların banka bilgileri olması gerekiyor, bankaya yatıran kişinin anneanneniz olması halinde, izi sürülebilir olduğundan para anneannemizden çıkmış deyip ispat eder miras kaçırma davasında elinizi güçlendirebilirsiniz lakin dediğim gibi bu en az 3-4 yıllık bir mahkeme süreci demek, öte yandan eğer anneanne şu andaki mallarını satar yine kendi üstüne mal alırsa zaten otomatikman mirasçısı anneniz oluyor.
Çok teşekkürler muneAçıkça yazayım, bir arkadaşın başına geldi çünkü, eğer anneanneniz mallarını satar, sonra bu mallardan elde ettiği parayı elden akrabalarınıza verir, o akrabalar da o paralarla kendilerine taşınmaz mal alır ya da nakit olarak değerlendirmek üzere bankaya yatırırlarsa, anneannenizin ölümü sonrası miras kaçırma davası açsanız da kaybedersiniz çünkü mahkemeler delil ve ispata bakar, mal satış sonrası elde edilen kazancın banka aracılığıyla el değiştirmesi gerekir ki izi sürülebilsin, elden aldığınızda izi sürülemiyor, akraba o para benimdi, ne bileyim anneanne parayı ne yapmış dese üstünden sorumluluğu atar, anneanneniz x bir akraba üzerine ev alırsa veya para yatırırsa bunların banka bilgileri olması gerekiyor, bankaya yatıran kişinin anneanneniz olması halinde, izi sürülebilir olduğundan para anneannemizden çıkmış deyip ispat eder miras kaçırma davasında elinizi güçlendirebilirsiniz lakin dediğim gibi bu en az 3-4 yıllık bir mahkeme süreci demek, öte yandan eğer anneanne şu andaki mallarını satar yine kendi üstüne mal alırsa zaten otomatikman mirasçısı anneniz oluyor.
İşte o akrabalar annemin ne yasadıgını bilmiyorYazık ya annenize çok üzüldüm
Şu anda paraya ihtiyacı yoksa ben olsam öyle annenin yüzüne tükürür bir daha da görüşmezdim .
Elbette, işin o boyutundan bakınca şahsen ben de dirinden hayır görmedim ki der bir daha konusunu bile açmazdım ama bazen insanlar anne babalarından böyle ağır darbeler yiyince annelik yapmadın, beni de kötü evlat diye millete anlatıyorsun, ben de senin malını o beni çekiştidiklerin dahil kimseye bırakmam diyebiliyor, konu sahibesinin anneannesi 77 yaşındaymış, demek ki annesi de en azından ben yaşlar da, bebeklikten beri ne anne görmüş ne baba, o yüzden kadıncağız ne düşünse kızamam, haklı olduğu muhakkak, kundakta bebekken terk edilmenin acısını yaşamış, içinde öfke de vardır, acı ve hayal kırıklıkları da.En Güzeli hiç uğraşmamak zaten Analık yapmamış ki ne hali varsa Görsün der gitmezdim bile mezarına
Akraba Akreptir diye boşuna dememişler . Ne yaparsan yap iyi olamazsın zaten akrabaya .İşte o akrabalar annemin ne yasadıgını bilmiyor
AnnEm bunlara ragmen affetti anneannemi ama kendisi yine iyi olmadı
Sımdı herkese annelik hakkımı helal etmıyorım diyormus millet de annemi ayıplıyor deli oluyorum o yüzden bu konuda hırslıyım biraz da
Kesinlikle öyle . Insanlar bakamayacağı çocuğu neden Dünya'ya getirirler hiç anlamıyorum . Ama o kinle de yaşanmaz çünkü bu konuyu Hırs yaptıkça daha çok yıpranır .Elbette, işin o boyutundan bakınca şahsen ben de dirinden hayır görmedim ki der bir daha konusunu bile açmazdım ama bazen insanlar anne babalarından böyle ağır darbeler yiyince annelik yapmadın, beni de kötü evlat diye millete anlatıyorsun, ben de senin malını o beni çekiştidiklerin dahil kimseye bırakmam diyebiliyor, konu sahibesinin anneannesi 77 yaşındaymış, demek ki annesi de en azından ben yaşlar da, bebeklikten beri ne anne görmüş ne baba, o yüzden kadıncağız ne düşünse kızamam, haklı olduğu muhakkak, kundakta bebekken terk edilmenin acısını yaşamış, içinde öfke de vardır, acı ve hayal kırıklıkları da.
Tabii ki öyle ama bazı insanlar öyle fena ki, dünyanın en vicdanlı, iyi kalpli insanını bile çıldırtacak seviyeye getiriyorlar, anneanne diye bahsedilen hanımefendi annelik duygusu olmayan bir kadın, kim bilir belki öz evladını ne şekilde kötülüyor, yaşlı diye düşünüyoruz ama valla ben bir yaşlı tanıdım evlerden ırak, öz kızına etmediği hakaret yoktu, baştan yaşlı başlı mazlum bir kadın sandık inandık dediklerine ama işin iç yüzü öyle değilmiş, kadın beter birşey çıkmıştı.Kesinlikle öyle . Insanlar bakamayacağı çocuğu neden Dünya'ya getirirler hiç anlamıyorum . Ama o kinle de yaşanmaz çünkü bu konuyu Hırs yaptıkça daha çok yıpranır .
Doğrudur çok var öyle bizim etrafımızda da olayları iki kişinin de ağzından dinlemeden anlayamıyorsunuz ki ...Tabii ki öyle ama bazı insanlar öyle fena ki, dünyanın en vicdanlı, iyi kalpli insanını bile çıldırtacak seviyeye getiriyorlar, anneanne diye bahsedilen hanımefendi annelik duygusu olmayan bir kadın, kim bilir belki öz evladını ne şekilde kötülüyor, yaşlı diye düşünüyoruz ama valla ben bir yaşlı tanıdım evlerden ırak, öz kızına etmediği hakaret yoktu, baştan yaşlı başlı mazlum bir kadın sandık inandık dediklerine ama işin iç yüzü öyle değilmiş, kadın beter birşey çıkmıştı.
Valla böyle konular da biraz duygusuz bir yapıya sahibim, beni kundakta bıraksa yıllar sonra da karşıma çıkıp senin annenim dese, geçmiş olsun hanım, ben seni tanımıyorum sen de beni tanıma derdim, küçüklüğümde gelse belki çocukluğun verdiği duygusallıkla anne diye atlardım boynuna ama ben koca kadın olduktan sonra gelen anneyi tanımasam da olur.Doğrudur çok var öyle bizim etrafımızda da olayları iki kişinin de ağzından dinlemeden anlayamıyorsunuz ki ...
Kimbilir neler yaşattı kızına diyeceğim ama annelik yapmamış daha ne yaşatsın ki
Niye ki? Yaşarken bir faydası olmamış bari ölünce olsun bence :)Beni 6 aylıkken sokağa atan annenin Malını mülkünü ne yapayım.
Bende aynı tepkiyi verirdim işte benim için hiçbir anlam ifade etmezdi anneliği deValla böyle konular da biraz duygusuz bir yapıya sahibim, beni kundakta bıraksa yıllar sonra da karşıma çıkıp senin annenim dese, geçmiş olsun hanım, ben seni tanımıyorum sen de beni tanıma derdim, küçüklüğümde gelse belki çocukluğun verdiği duygusallıkla anne diye atlardım boynuna ama ben koca kadın olduktan sonra gelen anneyi tanımasam da olur.
Anne olarak benimsemeyeceğim için olmasa da olur ne yaparsa yapsın derdim :)Niye ki? Yaşarken bir faydası olmamış bari ölünce olsun bence :)
Yaşarken hiç bulaşmazdım da ölünce farklı olurdu. Ya da ölme ihtimali varsa :)Anne olarak benimsemeyeceğim için olmasa da olur ne yaparsa yapsın derdim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?