Avukat arkadaşlar varsa fikir verebilir mi?

shiningg

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
2.768
3.626
448
Merhaba arkadaşlar,

Sorunumu kısaca anlatayım.

Annemle babam ayrılıyor ve avukatımız şahitlerin dinleneceği bu duruşmaya annemin gelmemesini söyledi. Annem olmazsa karar verilirmiş ve biz şahit olacağımız için eğer gelirse denetlemek için gelmiş gibi görüneceğini söyledi.

Annemin duruşmaya katılması artı ya da eksi bir durum yaratır mı?

Son düzenleme:
canımm baroya danış istersen ordan yardımcı oluyorlar :)

Allah yardımcnz olsn bu arada.. .s

Son düzenleme:
Başlık avukatlara hitaben olduğu için, açıkcası ilk başta yorum yapmak istemedim.

Ülkemizdeki yargılama sistemi belirli durumlar dışında açık duruşma olarak yapılır ve herkese açıktır.

İsteyen herkes duruşmaya girer ve izler.

Benim şahsi fikrim; duruşmaları takip etmeniz yönünde. Duruşmayı takip etmemek mahkemeye karşı saygısızlık olarak da algılanabiliyor.

Tanık dinlenirken kesinlikle anneniz hiç bir şekilde müdahale etmesin. Duruşmanın seyrini bozacak hal ve hareketlerde bulunmasın. (öfke, sinir, bakışmalar gibi)

Tanık dinlenmesi bittikten sonra taraflara söz hakkı zaten tanınıyor.

Artık karar sizin anneniz ister duruşma katılır isterse katılmaz ama bu hakimin kararını değiştirmez.

Başlık avukatlara hitaben olduğu için, açıkcası ilk başta yorum yapmak istemedim.

Ülkemizdeki yargılama sistemi belirli durumlar dışında açık duruşma olarak yapılır ve herkese açıktır.

İsteyen herkes duruşmaya girer ve izler.

Benim şahsi fikrim; duruşmaları takip etmeniz yönünde. Duruşmayı takip etmemek mahkemeye karşı saygısızlık olarak da algılanabiliyor.

Tanık dinlenirken kesinlikle anneniz hiç bir şekilde müdahale etmesin. Duruşmanın seyrini bozacak hal ve hareketlerde bulunmasın. (öfke, sinir, bakışmalar gibi)

Tanık dinlenmesi bittikten sonra taraflara söz hakkı zaten tanınıyor.

Artık karar sizin anneniz ister duruşma katılır isterse katılmaz ama bu hakimin kararını değiştirmez.

Başlıkta öyle yazdım, dikkat çeksin diye. Öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğin için.

Boşanma davalarını ciddiye almayan ve parayı aldıktan sonra değişmiş bir avukatımız var. Bu nedenle emin olamadım onun söylediklerinden. Bende annemin gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem bizim yanımızda olmak istiyor hem de merak etmesin evde diye. Eğer saygısızlık olarak algılanma ihtimali varsa zaten kesinlikle gelmeli. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için..

Avukatınız hakkında yorum yapamam. Bazen benim de müvekkillerim söylediğim bazı şeyleri yanlış algılıyor olabilirler. Artı veya eksi durum yaratmaz, hatta ben genelde kağıt kalem veririm müvekkilin eline tanık dinlenirken eksik anlatırsa sormam için yazsın diye. Tanık dinlenecek duruşmalara da özellikle gelmelerini isterim ama her avukatın yöntemi farklı tabi, ne düşünerek böyle söyledi bilemem. ancak özellikle boşanma davalarında tarafların anne ve babalarını özellikle istemem açıkcası, çok heyecanlanıp, sinirlenebiliyorlar bazen

Avukatınız hakkında yorum yapamam. Bazen benim de müvekkillerim söylediğim bazı şeyleri yanlış algılıyor olabilirler. Artı veya eksi durum yaratmaz, hatta ben genelde kağıt kalem veririm müvekkilin eline tanık dinlenirken eksik anlatırsa sormam için yazsın diye. Tanık dinlenecek duruşmalara da özellikle gelmelerini isterim ama her avukatın yöntemi farklı tabi, ne düşünerek böyle söyledi bilemem. ancak özellikle boşanma davalarında tarafların anne ve babalarını özellikle istemem açıkcası, çok heyecanlanıp, sinirlenebiliyorlar bazen

Bizi bir çok konuda yanlış yönlendirdi emin olmak istiyorum o yüzden. Annem sakindir, biz konuşurken yanlış davranmaz.

Avukatımız dava açan taraf annem olduğu için herhangi bir şey söylememiş ilk duruşmada. Babamın avukatı savunma yapmış tabi ama annemin avukatı hiçbir şey söylememiş. Beraber girmişler duruşmaya ve çıkmışlar salondan o kadar. Bu duruşmada da öyle olacak herhalde. Sizin dediğiniz gibi kalem -kağıt vermesi, eksik olanları yazın ben sorayım demesi mümkün değil.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Son düzenleme:
Garanti bankası çalışanı tarafından rahatsız edildim. 27 Mayıs 2011 tarihinde banka bilgisayarından sisteme girerek, özel bilgilerimi alıp cep telefonum aracılığıyla bana ulaşmıştır. Kendisinin bu konunun hassas ve işiyle ilgili olduğunu yazdığı bir mesajı halen bende mevcuttur. O zamanlar farklı sebeplerim dolayısıyla kendisinden şikayetçi olmak istememiştim ama şimdi şikayetçi olmak istiyorum. Yardım edeebilir misiniz?

Garanti bankası çalışanı tarafından rahatsız edildim. 27 Mayıs 2011 tarihinde banka bilgisayarından sisteme girerek, özel bilgilerimi alıp cep telefonum aracılığıyla bana ulaşmıştır. Kendisinin bu konunun hassas ve işiyle ilgili olduğunu yazdığı bir mesajı halen bende mevcuttur. O zamanlar farklı sebeplerim dolayısıyla kendisinden şikayetçi olmak istememiştim ama şimdi şikayetçi olmak istiyorum. Yardım edeebilir misiniz?

Mesaj içeriği tam olarak nedir?

Bir şey daha sorabilir miyim?
Annemde babamda boşanmak istediklerini belirttiler önceki duruşmada. Merak ettiğim bu duruşmada karar verir mi hakim sizce? Usandık artık, 6 ay bekledik bu duruşma için.

Bir şey daha sorabilir miyim?
Annemde babamda boşanmak istediklerini belirttiler önceki duruşmada. Merak ettiğim bu duruşmada karar verir mi hakim sizce? Usandık artık, 6 ay bekledik bu duruşma için.

Bu konu Hakimin takdiri.

Ancak karşılıklı anlaşma varsa bitebilir.

Daha fazla uzamaz diye düşünüyorum. (kendi fikrim)

Bu konu Hakimin takdiri.

Ancak karşılıklı anlaşma varsa bitebilir.

Daha fazla uzamaz diye düşünüyorum. (kendi fikrim)

Karşılıklı anlaşma derken sadece boşanma konusunda karar kesin. Nafaka, tazminat konularında anlaşma olmadı. Hakim anlaşın gelir der mi? Yoksa kendisi ihtiyaca ve maddi güce göre bir miktar belirleyip davayı sonuçlandırır mı ? Sizce :)

Karşılıklı anlaşma derken sadece boşanma konusunda karar kesin. Nafaka, tazminat konularında anlaşma olmadı. Hakim anlaşın gelir der mi? Yoksa kendisi ihtiyaca ve maddi güce göre bir miktar belirleyip davayı sonuçlandırır mı ? Sizce :)

Duruşma gününden önce maddi konularda karşılıklı bir anlaşma sağlayıp da gitmeniz mümkün değil mi?

Çünkü Hukuk Mahkemelerinde iş maddiyat olunca tarafları mağdur etmemekte gerekiyor.

Aile Mahkemelerinde işlerin nasıl yürüdüğü konusu hakkında bir bilgim yok.

Bu arada Adliye çalışanıyım. Hukuk Mahkemelerinde çalıştım ama Aile Mahkemesini bilmiyorum.

Ödeme gücüne göre bir miktar da belirlenebilir. (Yanlış anlaşılmak istemem tamamiyle yorum yapıyorum)

Duruşma gününden önce maddi konularda karşılıklı bir anlaşma sağlayıp da gitmeniz mümkün değil mi?

Çünkü Hukuk Mahkemelerinde iş maddiyat olunca tarafları mağdur etmemekte gerekiyor.

Aile Mahkemelerinde işlerin nasıl yürüdüğü konusu hakkında bir bilgim yok.

Bu arada Adliye çalışanıyım. Hukuk Mahkemelerinde çalıştım ama Aile Mahkemesini bilmiyorum.

Ödeme gücüne göre bir miktar da belirlenebilir. (Yanlış anlaşılmak istemem tamamiyle yorum yapıyorum)

Malesef maddi konularda anlaşma yapmak mümkün değil. Keşke öyle olsaydı...
Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.

Kişi benim eşimin eski sevgilisi. Kızı yüzyüze olmasa da şahsen tanıyorum, çünkü eşim 12 senelik arkadaşım. beni aradı, banka sisteminden telefonumu bularak. Ve konuşma sonrasında da bana şu msjı attı : telefonunu nerde bulduğum konusu biraz hassas, işimle ilgili dikkat edersen sevinirim. Msjı hala saklıyorum ne olur ne olmaz die.

Sonuç olarak bu kişi benim özel bilgilerime bankadaki bilgisayarından sistemden girerek ulaşıyor. suç sayılmıyor mu ? bu bana yaptığını başka bir gün başkasına da yapabilir sonuçta. ben şikayetçi olmak istiyorum ama bilgim yok bu konularda

Avukatınız kendi istegi dogrultusunda size öyle söylemiş. Yoksa herhangi artı veya eksi durum yaratmaz.

Back
X