avukat arkadaslar ve bu konuda bılgısı olanlar yardımcı olabılır mısınız ?

madamcocomo

tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
12.352
1.424
748
merhaba ,yıllar önce bir konu acmıstım bu ıle alakalı..

yıllar once 2008 yazında bir katiplik sınavına gırdım ,sınavı kazandım mülakata gırdım ,elendim..

evlendım sehır degıstırdim , 2008 araıkta arandım..

benı zamanında bırıncı yedek yaptıklarını .atamamın da bı şehre yapıldıgını hemen söylenen evrakalrı hazırlayıp ertesı gunu o şehirde olmamı söyledıler. tamam dedim ertesi günü gittim ..
evrakları teslım ettım .Ankara dan onaydan gecıp işe baslayacagımı soyledıler..
yılbası tatılı ıcın yasadıgım sehre geldım. beklıyorum beklıyorum kımse aramadı
daha snra aılem de sınava gıttıgım ılk adlıyeden ogrendı kı durumu 'onay'dan gecememişim
bu arada sabıka kaydım vs yok.
oradakıler kızınızın hakkı yenıldı dıye tel acmıslar..bizi şok tabi..

atandıgım adlıyeyı aradım ,evraklarımı ıstedıgım ama sonuc yok..normalde 3 dakıka da 90 kelıme yazılmalı ..
oradan denılen sey de ,siz 98 yazmıssınız ama o oyle degıl aslında 89 yazmıssınız dendı .
1 harf yani.
inanmadım tabi ki..

sonra kapattım gıttı konuyu ..

daha snra bu 'fetö'olayı patladı ve benım atandıgım sehırden 45 kısıyı cıkarmıslar.
agustos ayında atandıgım sehre gıdıp suç duyurusunda bulunup dilekce verdım.
önce adli idari birimden ,inceelenmesi icin.daha sonra da terör suçlarından ^fetö^baglantısından süphelenıyorum dıye.

en son ^bimer ^diye bır sıteden de sıkayet ettim.

dahası ne yapayım?

ben aslında unuttum gıttı yıllar gectı üstünden..ama aılem üstüne düş diyor .
daha ne yapayım ?
belkı cıdden 89 yazmısımdır dıyorum ama kımse ınanmıyor yok canım dıyor nasıl olur neden mulakata gıresın dıyor ..

aklıma takılıyor arada ,szce birşey cıkar mı ?

Son düzenleme:
89-98 Sayilarinin bi onemi mi var,yoksa basit bi yazim hatasindan mi bahsediliyo anlamadim ?
şöyle ki.. 3 dakıka da verılen metınden 90 kelıme yazıcaksınız o zaman sınavı gecmiş oluyorsun
en ılk önce 98 yazmısken bakanlıkta 89 yazmıs cıktım..
kı ozaman benı neden aylar sonraaaaa arayıp atama yapıyorsunuz gel dıyorsunuz falan fılan.

Baya uzun yıollar geçmiş o zamanki sınavın kayıtları tutuluyor mu ona bakmak lazım. Öncelikle sınava girdiğiniz birimden sınava girdiğiniz tarihteki sınav sonucunu isteyin yazılı olarak. Oradan gelen yazıya göre hareket edebilirsiniz.

Mashkeme acmaniz gerekiyor bunun icin benim mulaskatta elenen ve mahkeme acip yerlesen cok tanidigim var ,kolay gelsin

şöyle ki.. 3 dakıka da verılen metınden 90 kelıme yazıcaksınız o zaman sınavı gecmiş oluyorsun
en ılk önce 98 yazmısken bakanlıkta 89 yazmıs cıktım..
kı ozaman benı neden aylar sonraaaaa arayıp atama yapıyorsunuz gel dıyorsunuz falan fılan.

Atandiginiza dair resmi belge var mi elinizde?

Atandiniz-atanamadiniz konulari sadece telefonda konusuldu sanirim,

Belge yoksa ,tum bu konusmalar telefonda yapildiysa yani resmi yazismalar yapilmadiysa iddialariniz kanitlanabilirlik acisindan zor cunku uzerinden uzun yillar gecmis.Hakkinizin yenilip yenilmediginin ayrimini yapmak çok güç.

Sahsi fikrim olumlu bi sonuc cikmayacagi yonunde, cunku siz kayitlara 89 kelime yazdi diye gectiyseniz ki oyle gorunuyo, normal olarak elenmis kategorisine giriyosunuz.

Baya uzun yıollar geçmiş o zamanki sınavın kayıtları tutuluyor mu ona bakmak lazım. Öncelikle sınava girdiğiniz birimden sınava girdiğiniz tarihteki sınav sonucunu isteyin yazılı olarak. Oradan gelen yazıya göre hareket edebilirsiniz.
bunu yaptık ,evraklarım bakanlıkta ınceleme de.

Atandiginiza dair resmi belge var mi elinizde?

Atandiniz-atanamadiniz konulari sadece telefonda konusuldu sanirim,

Belge yoksa ,tum bu konusmalar telefonda yapildiysa yani resmi yazismalar yapilmadiysa iddialariniz kanitlanabilirlik acisindan zor cunku uzerinden uzun yillar gecmis.Hakkinizin yenilip yenilmediginin ayrimini yapmak çok güç.

Sahsi fikrim olumlu bi sonuc cikmayacagi yonunde, cunku siz kayitlara 89 kelime yazdi diye gectiyseniz ki oyle gorunuyo, normal olarak elenmis kategorisine giriyosunuz.

hayır atandı evragını gördum ben ..atandıgım şehre gidince orda cunku dılekce yazdım ayrıyetten atanma kagıdını ımzaladım.kabul edıyorum gıbı bırseydı.
ben kayıtlara 98 yazdım dıye gectı cunku ılk adlıye de mulakata gırdım sonra Ankara atamamı yapmıs 3 ay sonra baska bı sehre atamıs ..evrak gormeden nasıl atadılar kı.
ben zaten bırsey cıkacagını sanmıyorum .ama ya tutarsa hesabı.

hayır atandı evragını gördum ben ..atandıgım şehre gidince orda cunku dılekce yazdım ayrıyetten atanma kagıdını ımzaladım.kabul edıyorum gıbı bırseydı.
ben kayıtlara 98 yazdım dıye gectı cunku ılk adlıye de mulakata gırdım sonra Ankara atamamı yapmıs 3 ay sonra baska bı sehre atamıs ..evrak gormeden nasıl atadılar kı.
ben zaten bırsey cıkacagını sanmıyorum .ama ya tutarsa hesabı.

Epey karmasik bi durum.

Resmi olarak yapilmis bi atamayi sonlandirmak icin nasil bi dayanak gosterdiler acaba bunu bilmek gerekiyo.

Bence siz tecrubeli bi avukattan yardim alin.

Umarim en hayirli sonucu alirsiniz.

Back
X