Avukat arkadaşlar veya başından boşanma geçenler ?

ImTheDevil

I’m a devil of my world
Pro Üye
28 Şubat 2017
9.057
26.225
548
31
Türkiye
Herkese iyi akşamlar kk amacım hukuki bilgi almak değil avukatlar kafamı karıştırdığı için en doğrusu hangisi merak ediyorum yaşayanlar bilgi verirse sevinirim.

Görüştüğüm avukatlardan bir kaçı 1 yılı beklemeye gerek yok çekişmeli dava açarız nedenlerini kanıtlayacak şahitler ekleriz karşı tarafta kabul eder oda şahit bulur kısa sürede boşanma işlemi gerçekleşir diyor ,diğer bir kısım iki ay için çekişmeliye girip uzatmaya gerek yok hemde araya adli tatil girecek hiç bu toplara girmeden bir sene dolsun anlaşmalı açalım daha çabuk biter diyor.

Ben artık gideceğim yolu şaşırdım olayın içindeyken insanın kafası kaldırmıyor bu davalar ortalama ne kadar sürüyor sizce hangisi mantıklı ?

Cekismeli dava kisa surmuyor.
Adli tatilde de bosanma davasi acilabiliyor. Ancak durusma gununu adli tatilden sonra mi verirler bilmiyorum.
Tavsiyem daha az yipranmak ( maddi ve manevi) icin anlasmali bosanin, eger karsi taraf sartlarinizi kabul ederse. Karsi taraf haklarinizdan vazgecirecekse cekismeli bosanin ama.

Kuzum avukat değilim ama baya bilgilendim hayat şartları malum.
Çekişmeli dava açıyorsun şiddetli geçimsizlik diyorlar sebebine bir de birer sahit buluyorsunuz ikiniz de 4 10 dk da bitiyor
Ama iyi bie avukat ve hakimle arası iyi olan bir avukat olmalı bu.
Bana kalsa az kalmis bir maddi manevi talep yoksa anlaşıyorsanız her konuda 1 yıl dolunca gidin imzalayın hic avukatla uğraşmayın paranız gitmesin boşa

Adli tatilde dava açılsa bile mahkeme gününü eylüle veriyorlar zaten. Benim öyle oldu. Anlaşmalıyı beklerseniz de pek bir şey değişmeyecek sanırım

Herkese iyi akşamlar kk amacım hukuki bilgi almak değil avukatlar kafamı karıştırdığı için en doğrusu hangisi merak ediyorum yaşayanlar bilgi verirse sevinirim.

Görüştüğüm avukatlardan bir kaçı 1 yılı beklemeye gerek yok çekişmeli dava açarız nedenlerini kanıtlayacak şahitler ekleriz karşı tarafta kabul eder oda şahit bulur kısa sürede boşanma işlemi gerçekleşir diyor ,diğer bir kısım iki ay için çekişmeliye girip uzatmaya gerek yok hemde araya adli tatil girecek hiç bu toplara girmeden bir sene dolsun anlaşmalı açalım daha çabuk biter diyor.

Ben artık gideceğim yolu şaşırdım olayın içindeyken insanın kafası kaldırmıyor bu davalar ortalama ne kadar sürüyor sizce hangisi mantıklı ?
Hem avukatım hem boşandım :) Bir yılın dolmasına fazla zaman kalmadıysa ve karşı taraflada boşanma hususunda aranızda bir çekişme yoksa bir yılın dolmasını bekleyip , tek celsede boşanmak en mantıklısı .

Cekismeli dava kisa surmuyor.
Adli tatilde de bosanma davasi acilabiliyor. Ancak durusma gununu adli tatilden sonra mi verirler bilmiyorum.
Tavsiyem daha az yipranmak ( maddi ve manevi) icin anlasmali bosanin, eger karsi taraf sartlarinizi kabul ederse. Karsi taraf haklarinizdan vazgecirecekse cekismeli bosanin ama.
Karşıklıklı hak talep etmiyoruz günü adli tatil sonrası veriyorlar diyor avukat

Kuzum avukat değilim ama baya bilgilendim hayat şartları malum.
Çekişmeli dava açıyorsun şiddetli geçimsizlik diyorlar sebebine bir de birer sahit buluyorsunuz ikiniz de 4 10 dk da bitiyor
Ama iyi bie avukat ve hakimle arası iyi olan bir avukat olmalı bu.
Bana kalsa az kalmis bir maddi manevi talep yoksa anlaşıyorsanız her konuda 1 yıl dolunca gidin imzalayın hic avukatla uğraşmayın paranız gitmesin boşa
Teşekkürler

Hem avukatım hem boşandım :) Bir yılın dolmasına fazla zaman kalmadıysa ve karşı taraflada boşanma hususunda aranızda bir çekişme yoksa bir yılın dolmasını bekleyip , tek celsede boşanmak en mantıklısı .
9. Ayda 1 yıl dolacak çok az var gerçekten aramızda da bir çekişme yok ama çoğu avukat anlaşmalı olsa da tek celse de bazen bitmiyor diyio durdu

Hangi şehirde avukatsınız
Ben Ankara’dayım ama aktif çalışmıyorum şu ara. Hakimliğe geçmeye çalışıyorum. Her hangi bir avukat yapar bu işi. Çok fazla avukat dolaşmanıza gerek yok . En içiniz ısınana verin. Anlaşmalı da olsa tek celsede bitmemesi olabilir tabi olmaz diye birşey yok ancak herşey hazır olursa , taraflar boşanmaya kesin kararlıysa , protokolde anlaşılmışsa tek celsede boşanırsınız . Avukatlar size ihtimalleri söylerler sonuçta. Karşılarına hiç tahmin etmedikleri taraflardan , hakimden kaynaklı sebeplerle iş uzayabilir . Kimse garanti veremez . Çekişme yoksa ne gerek var o kadar uğraşmaya . Zaten bugün açsanız Eylül’den önceye gün verilmez ki .

Back
X