avukat arkadaşlar yardım edin...hapis cezası

esrahsn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2013
57
8
96
35
acil bir konu
sorum ceza hapis kararı ile ilgili tarla konusu yuzunden halam olan kısı ıle tartıstık bize aıt olan yeri surmus mısır ekmıs bizde o gun koye gıttık tesadufen onları bızım tarlada gorduk ellerınde capalarla mısırları gomuyorlardı orda tartısma basladı ben cık tarlamdan dedım burası bızım tarla dedım o da capayı kafana gecırırsem kımın oldugunu gorursun dedı jandarmayı cagırdık sıkayetcı oldu ıkı tarafda mahkeme surecı basladı biz sucsuz oldugumuzu bıldıgımız ıcın mahkeme surecının onemsemedık karsı taraf üç tane yalancı sahıt bulup benı oldurmeye kalktılar demıs avukat ta tutmus hakım ona 6 ay denetımlı serbestlık bıze ıse 2 yıl 1 ay hapis cezası verdı suan temyız ettık ama korkuyorum yargıtay kararı onanmasından cunku mahkeme surecınde ben hamıleydım ve su an uc aylık bebegım var hakım bebegım oldugunu bılmıyordu bebegımın olması yargıtaydan bu kararın donmesınde etkılı olur mu yalancı sahıt ıle ınsanların hayatını karartmak bu kadar basıt mı bızım bır cıkar yolumuz var mı ne yapabılırız bu durumda

eger hapis kararından korkuyorsanız zaten kararınız daha once sabıkanız yoksa ya para cezasına cevrılmıştır yada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiştir.kararda bu yazmıyor mu?

hayır mahkumıyet yazıyor suan temyız ettık ama gerı nasıl doner bılmıyoruz sonucta hakım boyle karar verdıyse yargıtay bozar mı kararı olay aynen anlattıgım gıbı hıcbırsey yapmadık magdurken sanık konumuna dustuk

hayır mahkumıyet yazıyor bırden fazla kısı ıle tehdıt dıye ıkı yılmıs yanımda enıstem vardı bızı oldurmekle tehdıt ettıler demıs yalanccı sahıtler nasıl ınandıracagız kendımızı hakım onlara ınandı suan temyız ettık ama gerı nasıl doner bılmıyoruz sonucta hakım boyle karar verdıyse yargıtay bozar mı kararı olay aynen anlattıgım gıbı hıcbırsey yapmadık magdurken sanık konumuna dustuk

Dosyayı incelemeden burada ne söylesek boş. Duruşmalara katılmanız gerekirdi. Karşı taraf tanık gösterip dinletirken herhangi bir şey yapmadınız mı? Beyanlarına itiraz etmeniz mi? Size söylenene karşı beyanda bulunmadınız mı? Acilen bir avukata başvurun temyiz süresini kaçırabilirsiniz gerekçeli karar yazılana kadar süre tutum dilekçesi vermeniz gerekir temyiz süresini kaçırırsanız ki inşallah kaçırmamışsınızdır cezanız kesinleşir ve infaza geçilir. Ayrıca mümkünse avukatınızdan Yargıtay da duruşma yapılmasını talep edin. Ceza davaları şakaya ve ihmale gelmez acilen hukuki destek almanız gerekir.

Edit: Ceza miktarındaki sınırı gözden kaçırmışım. Yargıtayda duruşma talep etme hakkınız yok.

yalancı sahıtlerin orda olmadıgını nasıl ıspat ederız

daha onceden sabıkanız yoksa hapıs kararının mahkumıyete cevrılmesı çok zor. neye dayanarak verdı hakım bukararı dosyayı görmeden bırşey demek zor.umarım temyız dılekçesını bır avukat arkadasa yazdırmışsınızdır

yalancı sahıtlerin orda olmadıgını nasıl ıspat ederız
Bunu yerel mahkeme aşamasında siz de karşı tanık göstererek ya da hem siz hem enişteniz orada olmadıklarını beyanda bulunarak ve/veya tanıkların o gün nerede ne yaptığını hariçten tespit ederek mahkemeye bildirebilirdiniz. Şuan da bunu bir soruşturun belki birşeyler elde edebilirsiniz. Ya da haklarında yalancı tanıklıktan suç duyurusunda bulanabilirdiniz. Sizi şuan sıkıntıya sokan tek şey davayı takip etmemek, gerekli hukuki yardımı talep etmemek. Tanıklar dinlenirken siz orada yok muydunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…