Avukat arkadaşlarbilginize ihtiyacım var

ERAYEFE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
104
1
96
47
Antalya
Merhabalar ben eşimle anlaşmalı olarak 2012 ocak ayında boşandım.mal paylaşımda 2 evimiz vardı birini o diğerini ben aldım.2 çocuğumuz var.şuan tekrar birleşmeyi düşünüyoruz. Benim öğrenmek istediğim bana düşen dairenin tapusunu kızlık soyadıma değiştirmedim hala evlilik soyadımla geçiyor tapu. Eşimle tekrar birleşince mal paylaşımında bana ait olan daire ortak mal olarakmı gözükecek bunun hakkında bilgi istiyorum. Yada ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim..

cnm ben avukat değilim ama eşim avukat tekrar birleşince sana düşen ev ortak sayılmaz çünkü mahkeme o malın paylaşımını yapmış.Ancak siz tekrardan nikahlandıktan sonra edineceğiniz mallar ortak sayılır

Cnm bende öyle biliyorum fakat tapuda değişiklik yapmadım ben boşanınca evli soyadımla kalıyor yine aynı soyadını alınca umarım ortak olarak gözükmez. Tapu dairesine gidip değişiklik yapayım dedim oda bi hayli maddi açıdan pahalıya olucak. Inşallah söylediğin gibidir. Cnm. Insan 10 yıl sonunda bi ayrılık yaşayınca adımlarını artık daha sağlam basmak istiyor malesef

Back
X