• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni kardeşim annem babamdan daha çok seviyordum diyen eş ?

Seni manipüle etmiş.Eşimi annemden kardeşlerimden daha fazla sevmem mümkün değil.Benim için öyle en azından.Eşin de daha çok seviyordum derken de yalan konuşmuş bence
Bana da pek inandırıcı gelmedi beni herkesten çok sevmesi… öyleyse de ayıp etmiş anne babasına kardeşine.. kimse kimseyi anne babasından kardeşinden çok sevmemeli…tabi ne anne babalar ve kardeşler var, evlerden Irak..onlar hariç demek istiyorum…hem kızım hem oğlum var mesela, ilerde kocasını ya da karısını benden daha çok severlerse çok üzülürüm 😆☺ sen o kadar karnında taşı 9 ay, yıllarca uykusuz kal, emzirmesi mastiti, uyutması…bilemedim 🙃

Ya da ikisinin sevgisi farklı olmalı ve kıyaslanmamalı…birinde anne baba hakkı var, merhamet, minnet duygusu var…koca sevgisinde ise aşk, tutku, şehvet , arzulama vs bunlar var. Aslında sevgi parametreleri çok farklı…

hem kızım hem oğlum var mesela, ilerde kocasını ya da karısını benden daha çok severlerse çok üzülürüm 😆☺ sen o kadar karnında taşı 9 ay, yıllarca uykusuz kal, emzirmesi mastiti, uyutması…bilemedim 🙃
Ayy siz bana evlerden ırak geldiniz şimdi. Sevmek değildir öncelik vermek anlamında söylemiştir eşiniz ve olması gereken bu zaten. Siz analık duygusu yaşamak için evlat sahibi oldunuz, ecrini de çekmek zorundasınız zaten. Uyutmasıyla mastitiyle uğraşan dünyada sadece siz değildiniz ve ömür boyu sürmedi. Ancak karşı taraf yaşlılığın zorlukları da dahil ortak yaşamın bir çok zorluğuna razı olarak evleniyor. Geri planda kalması için bir sebep göremiyorum.İki çocuk annesi olarak annelerin bu dramasından hiç hoşlanmıyorum. Beğenmedimler gelebilir buyursunlar

Bence sizin de haberiniz yok! Mesela bu günden 20 sene sonra eşi vefat etti konu sahibinin ..varolan mal varlığı direkt konu sahibine bile geçmiyor.Konu sahibinin çocuklarının miras payı konu sahibinden bile çok oluyor.Yani çocukları reşitse konu sahibi evsiz bile kalabilir.Öbür yandan çocuk yoksa durum daha feci ..adamın kardeşleri bile varolan maldan hak sahibi oluyor
Ya da boşanacağını anlayan erkek kendi üstüne olan malları kolaylıkla başkasının üstüne geçirebilir bir sürü örneği var.

Böyle bir konuşma geçmiş olması bundan sonraki süreçte almanız gereken önlemler hakkında size fikir versin. Eğer kişisel birikiminiz yoksa başlayın

Babanın vefat durumunda çocuklarına eşit miktarda dağıtılır anneyede kalır.Ama anne vefat ederse annenin üzerinde olsa durum aynı eğer düşünceniz kadınlar ilerde böyle bir durumda kalmasın evet kadının üstüne yapılsın ama adam öldümüde kadın belki kardeşleri çöker o mirasa birde böyle düşünmek lazım eğer ilerisi diyorsak en iyisi eşit miktar dağıtım
Düşüncem hem kadın hem erkeğe eşit hakların olduğu bir tapulandırma yapılması yönünde

Ya da boşanacağını anlayan erkek kendi üstüne olan malları kolaylıkla başkasının üstüne geçirebilir bir sürü örneği var.
Hani adam bu ihtimali "seni herşeyden çok seviyorum" diyerek elediğini düşünmüş ya ..ölüm var onu nasıl eleyecek bunu vurgulamak istedim.Çünkü miras huku bambaşka bir alan..benim kuzular daha küçüktü babaları vefat ettiğinde ..ama reşit olsalar belki ben kredisini ödediğim arabamızda ,evimizde bile çok küçük oranda hak sahibi olurdum.

Benim eşim beni ailesinden fazla seviyor bence. Ama sizin eşiniz yalan soyleyen bir manipulasyoncu olmaya calisiyor bakin manipule ediyor bile diyemiyorum cok beceriksiz cunku 😄
Sizi cok sevse mal mulk gozu gormez bunun tartismasini bile yapmaz sizin hakkinizi da zaten gözetirdi. Her şey benim ustume olsun ama seni cok seviyorum. 🤭 yok yaa

Bana da pek inandırıcı gelmedi beni herkesten çok sevmesi… öyleyse de ayıp etmiş anne babasına kardeşine.. kimse kimseyi anne babasından kardeşinden çok sevmemeli…tabi ne anne babalar ve kardeşler var, evlerden Irak..onlar hariç demek istiyorum…hem kızım hem oğlum var mesela, ilerde kocasını ya da karısını benden daha çok severlerse çok üzülürüm 😆☺ sen o kadar karnında taşı 9 ay, yıllarca uykusuz kal, emzirmesi mastiti, uyutması…bilemedim 🙃

Ya da ikisinin sevgisi farklı olmalı ve kıyaslanmamalı…birinde anne baba hakkı var, merhamet, minnet duygusu var…koca sevgisinde ise aşk, tutku, şehvet , arzulama vs bunlar var. Aslında sevgi parametreleri çok farklı…
Durup durup ayni konuya dönüyorsunuz da burada yazanların yarısı eşini daha çok seviyordur. Size göre aile bakmış büyütmüş falan da bana göre de en cok eşini sevmeyene üzülürüm. Tatmamıştır o duyguyu, bilmiyordur. En çok ailesini seven bırakıp elin adamının yanina gitmesin madem. Şu lafı da kabullenecek çok kişi yoktur.

Hangisini daha fazla seviyorum yapamam herkesin sevgisi ayrı olur. Ama kocam ömür boyu benimle olacak tek kişidir. Anne baba göçer gider. Kardeş, çocuk kendi hayatlarını kurar ayrılırlar. Ama eş eş yani öyle olabilmek isterim onunla.

Ama bana alınan şeyin yarısını vermezse bundan da işkillenirim. Ne oluyor derim. Mesela ev aldık yarısı takılan takılarlaydı bende %50 tapu üstüme olacak dedim neden niye demedi bile tapu öyle çıktı. Araba aldık benim üstüme olacak dedim ikiletmedi bile yine sormadı neden diye. O bizim zaten der her zaman ama kırmazda. Sizinki gibi davransa içinden geçerim yalan yok. Manipüle etmesine izin vermeyin
Size soruyor ya neden diye siz sorun asıl neden tüm mal senin üstüne olacak diye? bir açıklaması olur herhalde.

Gerçekten üzüldüm sizin adınıza sinek küçük ama mide bulandırır.

Durup durup ayni konuya dönüyorsunuz da burada yazanların yarısı eşini daha çok seviyordur. Size göre aile bakmış büyütmüş falan da bana göre de en cok eşini sevmeyene üzülürüm. Tatmamıştır o duyguyu, bilmiyordur. En çok ailesini seven bırakıp elin adamının yanina gitmesin madem. Şu lafı da kabullenecek çok kişi yoktur.
Siz demekki yazdıklarımı dikkatle okumamışsınız ya da işinize geldiği gibi , burada polemik yaratmak için bunu yapıyorsunuz. Ben anne babamı ya da kardeşimi eşimden daha çok seviyorum demedim hiçbir şekilde, sadece bu kıyasın yanlış olduğunu dile getirdim . İkisinin sevgisinin ayrı olduğunu belirttim. Neden bir seçim yapmak zorundayım ki ? Eşim insan bu devirde kardeşine bile yeri geliyor güvenmiyor gibi bir laf ettiğim için, o kendisini onlarla kıyasladı…durup durup konuyu hortlatıyorsunuz demişsiniz bir de , siz de girmeyin bu konudan ya da başlıktan rahatsız olduysanız, biz burada konuşuyoruz diğer kızlarla, kimilerine de cevap veriyorum bazı sorular sordukları ya da bir şeyleri daha netleştirmek için 👍

Sende hiç böyle şeylere gerek yok boşansan zaten yarı yarıya paylaşım oluyor.Kanundan hiç haberin yok herhalde
Bu yorum şaka mı? Sizin erkeklerin malları boşanmadan onun bunun üstüne yaptığından her türlü pisliğin çıkardığından haberiniz yok herhalde.. üstüne yıllarca süren mal paylaşım davaları.. her şey yasadaki gibi işlemiyor malesef

Siz demekki yazdıklarımı dikkatle okumamışsınız ya da işinize geldiği gibi , burada polemik yaratmak için bunu yapıyorsunuz. Ben anne babamı ya da kardeşimi eşimden daha çok seviyorum demedim hiçbir şekilde, sadece bu kıyasın yanlış olduğunu dile getirdim . İkisinin sevgisinin ayrı olduğunu belirttim. Neden bir seçim yapmak zorundayım ki ? Eşim insan bu devirde kardeşine bile yeri geliyor güvenmiyor gibi bir laf ettiğim için, o kendisini onlarla kıyasladı…durup durup konuyu hortlatıyorsunuz demişsiniz bir de , siz de girmeyin bu konudan ya da başlıktan rahatsız olduysanız, biz burada konuşuyoruz diğer kızlarla, kimilerine de cevap veriyorum bazı sorular sordukları ya da bir şeyleri daha netleştirmek için 👍
Kendiniz gayet de acik sekilde, kimse kimseyi annesinden babasından fazla sevmemeli diye yazmışsınız yukarıda ve ona cevap verdim. İnsanlar size mi soracak kimi ne kadar seveceğini? Kötü bir koca, vasat bir evlilik icinde olup da evlilik üstünden fikir veriyor olduğunuz için size öyle geliyor olabilir ama bu kadar aşırı şaşırdığınız durum evliligi iyi olan bir çok uye için geçerli 🫠 Siz zaten bir cok kisi icin normal olan bir durumu hain evlatlık, yok bakmış büyütmüş o esini daha cok seviyor diye bir kulvara çektiğiniz için yazdım zaten. Kimse sizinle ayni görüşte olmadığı icin kotu evlat falan olmuyor. Hadi siz kendi paranızın dilencisi olmaya devam edin ben konudan çıktım.

Hangisini daha fazla seviyorum yapamam herkesin sevgisi ayrı olur. Ama kocam ömür boyu benimle olacak tek kişidir. Anne baba göçer gider. Kardeş, çocuk kendi hayatlarını kurar ayrılırlar. Ama eş eş yani öyle olabilmek isterim onunla.

Ama bana alınan şeyin yarısını vermezse bundan da işkillenirim. Ne oluyor derim. Mesela ev aldık yarısı takılan takılarlaydı bende %50 tapu üstüme olacak dedim neden niye demedi bile tapu öyle çıktı. Araba aldık benim üstüme olacak dedim ikiletmedi bile yine sormadı neden diye. O bizim zaten der her zaman ama kırmazda. Sizinki gibi davransa içinden geçerim yalan yok. Manipüle etmesine izin vermeyin
Size soruyor ya neden diye siz sorun asıl neden tüm mal senin üstüne olacak diye? bir açıklaması olur herhalde.

Gerçekten üzüldüm sizin adınıza sinek küçük ama mide bulandırır.
Bir de şu sebepten bana benim üstüme olsun demişti bu arada. Kendi yaşadığımız yer ile memleketi uzak mesafe bayağı, uçakla gitmesi gerek. İhalede biz kazansaydık, uçakla gidip tapu işlemlerini halledip dönecekti. Ben çünkü evler yapılmadan önce de arsa için ortak olsun demiştim 😃 çocuklarla vs hep beraber gidip gelmek zor olur diye öyle demişti. Ama şunu diyebilirdi. Sen vekâlet ver ya da evler yapıldığında ev sayısına göre eşit bölüşürüz, tapuda da vs diyebilirdi.

Asıl sen neden senin üstüne olsun diye sordum konu açıldığında, bana hep karı koca ilişkisinde seni beni mi olur bana güvenmiyor musuna geldi. Bizim çocuklarımız da var. Ben de her seferinde o zaman benim dediğim gibi olsun dediğimde de ( ki hepsi de demiyorum ) zaten kanun önünde eşit ne fark edere geliyor konu. Yılan hikayesi gibi…😄

Beni üzen şey, normalde hiç parada pulda gözü olmayan , gönlü tok bir insan , hele bana karşı…hep beni düşünürdü. Küçük bir örnek ama benim telefonumun bataryası kötü olmuştu artık, telefonu değiştirmek gerekiyordu. Bana gitti iPhone’un en son modelinden aldı mesela..kendisi eski telefonla birkaç sene takıldı. Seninkini de değiştirelim desem ne zaman , gerek yok ben idare ediyorum demişti. Akıllı telefon bile şart değil benim için işimi görsün yeter diyen bir insan… iş yerinde tatlı olur öğle yemeğinde mesela, yemez bana getirir akşam. Ha biz tatlı alamaz mıyız tabiki alırız maddi durumumuz iyi ama burada mesele düşünmesi…anlatabiliyor muyum ? Sürekli bizi tatillere götürür, bizi mutlu etmek için çabalar hep yani…

Siz 3 tanesi benim ustune olsun demişsiniz, o 6 si da benim üstüme olsun demis, o sizi manipüle edeceğine siz onu etmelisiniz😉😂
Baya uyanık baya çakal yalnız, bayaaaaa!

Ayy siz bana evlerden ırak geldiniz şimdi. Sevmek değildir öncelik vermek anlamında söylemiştir eşiniz ve olması gereken bu zaten. Siz analık duygusu yaşamak için evlat sahibi oldunuz, ecrini de çekmek zorundasınız zaten. Uyutmasıyla mastitiyle uğraşan dünyada sadece siz değildiniz ve ömür boyu sürmedi. Ancak karşı taraf yaşlılığın zorlukları da dahil ortak yaşamın bir çok zorluğuna razı olarak evleniyor. Geri planda kalması için bir sebep göremiyorum.İki çocuk annesi olarak annelerin bu dramasından hiç hoşlanmıyorum. Beğenmedimler gelebilir buyursunlar
Yani aslında hangisi daha çok sevilmeliye sesli düşünerek ve yazarak cevap verdim. Evlatların anne babayı daha çok sevmesi ya da kıyas yapılması yanlış demeye çalıştım…ki bir sürü emoji vs koydum, ironi yaptım aslında ama anlamamışsınız demekki…

Sonuç olarak, buradaki çoğu arkadaş gibi elma ile armut kıyaslanamaz demeye çalışıyorum ve bu seçime zorlanmak yalnış. Birinde çocuklarınızın babası ( ortak biyolojik bir canlının eşleri birbirine daha çok başladığı aşikar) , hayat arkadaşım, gece gündüz beraber olduğum , birçok şeyi paylaştığım , hayatı göğüslediğim insan…diğerinde de beni büyüten, yetiştiren anne baba, beraber büyüdüğüm koşup oynadığım kardeş… Eşle ayrılmak da bir aldatmaya bakar, o çok güvendiğiniz sevginiz ve güveniniz , aşkınız bir anda yerle bir olabilir… bu %1 bile olsa bir ihtimal. Kim burada kocam beni %100 aldatmaz diyebilir, geleceği kim tam net bilebilir…

Bu yorum şaka mı? Sizin erkeklerin malları boşanmadan onun bunun üstüne yaptığından her türlü pisliğin çıkardığından haberiniz yok herhalde.. üstüne yıllarca süren mal paylaşım davaları.. her şey yasadaki gibi işlemiyor malesef
hak veriyorum daha neler duyacağız gizliden başkasının üstüne yapması

Back
X