Avukat arkadaşlar'da bilgi verebilir mi?

Tuana01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2014
814
505
103
44
Merhaba Arkadaşlar;
Bilgi sahibi olan Arkadaşlara danışmak istediğim bir konu var.
Annemin,hayattayken bana verdiği;henüz üzerime almadığım bir evim var.2 Temmuz 2014 yılında maalesef ben uzakta Olduğum için;kardeşim birilerine kiraya verdi.ilk yıl üç taksitte vereceğiz dediler kira bedelini kabul ettik.(bu arada kardeşim emlakçı üç yıllık kontrat yapmış.)bu yıl böyle olsun;ama diğer yıl peşin dedik.maalesef günleri geçtikten sonra eşime banka yoluyla yüzde sekseni gibi bir para gönderdiler.geri kalan meblayı idare edin v.s dediler.aylar geçince eşim şahı'sı. Aradı.üç gün telefonlarına bakmadı.eşim çok kibar bir şekilde mesaj yazıp müsait olduğunda kendisine dönmesini Rica edip selam saygılar yolladı.Ben üç gün boyunca telefonlarımıza bakılmayınca ve bir daha aradığımızda engellendiğimizi görünce;eşini Aradım bayanı.kiiiii önce bayanla ben muhatap'tim.Bayana hal hatır sorduktan sonra;eşinin neden telefonlarımıza bakmadığını sorunca ;saygısızca cevaplar aldım.Buna rağmen tatlıya bağlamaya çalışıp eşinin geldiğinde eşimi aramasını rica edip kapattım.ben telefonu kapattıktan bir dakika sonra;adam eşimi arayıp saygısızca ukala ukala konuştu.eşimde geri kalan parayı istemediğimizi evi verdikleri tutar kadar oturduktan sonra boşaltmalarını istedi.Bu Şahıslar binada Mart Ay'ı un ortalarında iki kat yukarı taşınmışlar.ben bunu görevliden;komşulardan duyuyorum.hesaplamalarımıza göre Mayıs'ın onunda günleri doldu.iki buçuk ay evin anahtarını vermedi.günümüz var diyerek,bende günleri dolana kadar bekledim.kardeşim on altı Mayıs'ta gittiğinde klimalarını söktürmediklerini o zaman Anahtarı vereceğini söylemiş.hadi dedim iki gün daha bekleyim.dün sabah görevliyi Aradım.anahtarı al.ben Akşama doğru geleceğim dedim.Eşim;ablam ben gittik.Görevli ayın birinde Anahtarı verecekmiş diyor.kapısını çaldım kadın açtı vermiyor Anahtarı mı.kliması varmış içeride .iki buçuk aydır söktürmemiş ki bana garez yapmak için;ne yapabilirim.ablam kardeşim Anahtarı iyilikle almaya Çalışıyor;oraya kadar gidip günleri on gün önce biten insanlardan anahtarımı Alıp evimi göremiyorum.kadına ben bakıp Anahtarı görevliye bırakırım tadilat yaptıracağım dedim ona rağmen oyun oynuyorlar.

Ne anahtarla uğraşıyosun ki kontratı bitmiş
Açtır çilingirle fatura al gir evine çilingir masrafını da ödet ödemezlerse de mahkemeye ver onlar düşünsün.

Arkadaşım;eğer girsem bana iftira atabilir.o türde insanlar.klimasını mahsus bırakmış içeride belli.dünden beri çok sinirlerim bozuk.

Arkadaşım;eğer girsem bana iftira atabilir.o türde insanlar.klimasını mahsus bırakmış içeride belli.dünden beri çok sinirlerim bozuk.

Ne iftirası atabilir ki?kendi evine giriyosun ve yasal olarak kontratı da yok şu an senin evini işgal ediyor.
Klimasını söktür at kapısına iki de şahit tut yanında apartman görevlisi de olsun bu işler olurken.Dediğimi yapmazsan daha çok beklersin bence.

Giremezsiniz zaten, bu suçtur maalesef. Yapacağınız iki şey var, protesto çekeceksiniz ve kontrat bitip ödemedikleri gün bedeli kadar ilamsız icra takibi yaptıracaksınız.Avukat değilim, avukat arkadaşlar daha açıklayıcı bilgi verirler.

Bende bunu bizimkilere dedim ama suçlu olacağımı Söylüyorlar.kontrata göre günü iki Temmuz.fakat mevlâyı ödemediği için Mayıs'ın onunla doldu günü.

Giremezsiniz zaten, bu suçtur maalesef. Yapacağınız iki şey var, protesto çekeceksiniz ve kontrat bitip ödemedikleri gün bedeli kadar ilamsız icra takibi yaptıracaksınız.Avukat değilim, avukat arkadaşlar daha açıklayıcı bilgi verirler.

Günü dolmadan Çıktığı için protesto çekemem diye biliyorum.evi Mart ortalarında boşaltıp iki kat yukarı taşındı.günü var diye benden para bekledi.bende beni arayıp çıktığını söylemediği ve inatlaştığımız için gününün bitmesini bekledim.

Ne iftirası atabilir ki?kendi evine giriyosun ve yasal olarak kontratı da yok şu an senin evini işgal ediyor.
Klimasını söktür at kapısına iki de şahit tut yanında apartman görevlisi de olsun bu işler olurken.Dediğimi yapmazsan daha çok beklersin bence.

Suç olmadığını bilsem yapardım.

Günü dolmadan Çıktığı için protesto çekemem diye biliyorum.evi Mart ortalarında boşaltıp iki kat yukarı taşındı.günü var diye benden para bekledi.bende beni arayıp çıktığını söylemediği ve inatlaştığımız için gününün bitmesini bekledim.

Hukuki olarak, evde eşyaları bulunduğu ve anahtarı ev sahibine teslim etmedikleri için evden çıkmış sayılmıyorlar. Evi tamamen boşaltıp buna rağmen anahtarı teslim etmeselerdi hiç değilse eve girebilirdin. Bu durum iyi niyet göstergesi değil, hukuki haklarınızı koruyun.Çek protestonu, kira sözleşmesi bittiği halde evin boş durumda sana teslim edilmediğini ve aradan geçen süreyi belirt. Bu ilerde olası bir durumda mahkemede kullanılabilecek bir delil olacak. Ek olarak ev sana boş halde teslim edilmediği için kira işlemeye devam ediyor...

Protestoyu noterden mi çekiyorum.Peki çekince ne olacak bana açıklayabilir misiniz.oldukça tecrübesizim.

Protestoyu noterden mi çekiyorum.Peki çekince ne olacak bana açıklayabilir misiniz.oldukça tecrübesizim.
Notere gidip durumu açıklayacaksın, evimin kontratı şu tarihte doldu, tarih dolmadan bana haber vermeden üst kata taşınmışlar, bunda bir sorun yok ama üzerinden geçen şu kadar güne rağmen evin anahtarını bana teslim etmediler ve hususi eşyalarını evde tutmaya devam ediyorlar. Ev bana teslim edilmediği için arada şu kadar günlük bir kira alacağı doğuyor, bunlara istinaden protesto çekmek istiyorum diyeceksin, gerekeni yazacaklar. 7 gün içerisinde teslim ettilerse kurtardın ses etme, ama 7 günü geçtiği halde hala hareket yoksa o halde icra mahkemesine de git ve ilamsız icra takibi yaptır. Evin kontratını ve gönderdiğin protestoyu da dava dosyasına ekle. Bütün dosya masraflarını da üzerlerine yıkmayı ihmal etme tabii... İtiraz etseler bile seni haklı görür mahkeme, haliyle dosya ücretini ve x günlük kira bedelini çatır çatır alacaksın.

Ev benim üzerime değil;Herşey paylaşılmana kadar üzerime alamıyorum.miras malı oluyor ev.sorun olmaz değil mi?

Başına böyle birşey gelen oldumu arkadaşlar?başka ne yapabilirim.sitede avukat arkadaşlar yokmu bilgi verebilecek.?

Ev benim üzerime değil;Herşey paylaşılmana kadar üzerime alamıyorum.miras malı oluyor ev.sorun olmaz değil mi?

Kontrat kimin üzerineyse o çekecek protestoyu ve o gidecek icra dairesine.

Başına böyle birşey gelen oldumu arkadaşlar?başka ne yapabilirim.sitede avukat arkadaşlar yokmu bilgi verebilecek.?

Hukuki olarak önerdiğim yol tek yol, başka yapabileceğiniz bir şey yok, ne gibi bir öneri bekliyorsunuz hala anlayamadım. Bari bir teşekkür etseydiniz.

Kontrat kimin üzerineyse o çekecek protestoyu ve o gidecek icra dairesine.

Hukuki olarak önerdiğim yol tek yol, başka yapabileceğiniz bir şey yok, ne gibi bir öneri bekliyorsunuz hala anlayamadım. Bari bir teşekkür etseydiniz.

Çok özürdilerim kızım diş çıkarttığı için çok huzursuz.gelen giden oldu.inanın içimden çok dua aldınız ve mutlaka teşekkür edecektim.dünden beri çok yardımcı oldunuz sonsuz teşekkürler..

Bugün görevliye Anahtarı bırakmış .henüz gidip evi göremedim.ama bu olay beni hem çok üzdü!!ve gerdi.keşke bu şekilde olmasaydı.çıkma sebeplerinde de suçlu bayan.istekleri bitmedi.para vermiyor ama Herşey istedi.Allah herkesin gönlüne göre versin.

Back
X