avukat arkadaşlardan acil cevap bekliyorum..

ayse1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
2
0
36
İzmir
selamlar, avukat arkadaşlara bir sorum olucak. yardımcı olursanız sevinirim.2 yıl önce eşimden boşandım ve boşanma esnasında üzerime olan kredi kartlarındaki ortak borçları mahkemede eski eşim ödüceğini söylediği için nafaka talebinde bulunmadım.fakat bu zamana kadar hiçbir ödeme yapmamış ve şuan icra takibi başlamış.şuanda ben çalışmıyorum maddi imkanımda yok ve ne yapacağımı bilmiyorum. hakkımı arama imkanım varmı yani tazminat veya başka bir yol varmı yapabileceğim.yardımlarınız için teşekkürederim.....

Boşanma davası sonuçlandıktan sonra da kimi durumlarda nafaka veya tazminat talep edilebiryor. Ancan siizn olayın şartlarını ne kadar aman geçtiğini, karar tarihini vs yazarsanız daha açılayıcı yazabilrim.

kartlar üzerinize olduğu için borçtan siz sorumlusunuz. borçlar ortak olmaz. eşinizle konuşup halletmeye bakın.

nafaka konusunu bilemiyorum. boşanmanın üzerinden 2 yıl geçmiş, şimdi icra takibi başlayınca nafaka istemeniz kötü niyet olarak görülebilir.

selamlar, avukat arkadaşlara bir sorum olucak. yardımcı olursanız sevinirim.2 yıl önce eşimden boşandım ve boşanma esnasında üzerime olan kredi kartlarındaki ortak borçları mahkemede eski eşim ödüceğini söylediği için nafaka talebinde bulunmadım.fakat bu zamana kadar hiçbir ödeme yapmamış ve şuan icra takibi başlamış.şuanda ben çalışmıyorum maddi imkanımda yok ve ne yapacağımı bilmiyorum. hakkımı arama imkanım varmı yani tazminat veya başka bir yol varmı yapabileceğim.yardımlarınız için teşekkürederim.....

mahkemede ödeyeceğini söyledi demişsiniz
bu husus zapta geçti mi?
geçtiyse ona göre hak talep edebilirsiniz
geçmediyse 2 yıl geçmiş olduğu için talep hakkınız bulunmuyor maalesef (1yıl içinde alepte bulunmanız gerekirdi)

Back
X