avukat arkadaşlarımız lütfen yol gösterin bize :((

vebahargeldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2011
3.058
2.399
198
merhabalar
ben şuan yeni bir apartmana taşındım. apartman biraz sorunlu aklınıza ne gelirse herşey sorun. ama benim asıl sorunum asansör
asansör sürekli bozuluyor ve asansörde kalıyoruz. artık insanlar asansörde kalmaya alışmışlar kimsenin sesi çıkmıyor
40 daireli bir apartmanda 13 daire dolu.
asansörde kaldığımızı yöneticiye söyledim yöneticinin cevabı siz aidatlarınızı ödüyor musunuz oldu. adam para toplamayı yöneticilik zannediyor.para olmadığını asansörü yaptıramayacağını söyledi. can güvenliğini hiçe saymaktan dolayı şikayet edeceğimi söyledim biraz yumuşadı işte firmanın sürekli gelip yaptığını ama yine bozulduğunu söyledi. bana asansör arızanın numarasını verdi. ilk görüştüğüm bayanla tel.de biildiğiniz tasavvur edebileceğiniz şekilde kavga ettik. insanların canını hiçe saydıklarından bahsedince verdiği cevap asansör düşmemişki kalsa nolur oldu. şok oldum düşmesi mi gerekiyo illa dedim verdiği cevap daha da şok edici; koskoca asansör düşmüş de adamın sadece kolu kırılmış ne can güvenliğinden bahsediyomuşum. başbakanlar bile asansörde kalabiliyomuş ne varmış bunda... bunların dışındaki çirkinlikleri saymıyorum bile
ardından bir üstünün numarasını istedim. adam daha ılımlı yaklaştı ama lafa boğup geçiştirmek istedi. asansörleri başka firma takmış ancak kimse çalıştıramamış sadece bunlar çalıştırıyormuş. asansörler hor kullanıldığı için yapacak bişi yokmuş değiştirlmesi gerekiyormuş. ancak tam oturum olduğunda asansör sistemi düzene girermiş vs. vs. vs.
bu sıkıntım,fazla uzattım kusura bakmayın sizden yardm istediğim durum:
ben şimdi resmi yoldan nasıl bir yol izlemeliyim.
şikayet etmeye nereden ve nasıl başlamalıyım
özel bir avukat tutmalımıyım
ne yapacağımı tam bilmediğim için ne soracağımı da tam bilmiyorum
lütfen bana yol gösterirmisiniz, söylediğim şeyin lafta kalmasını blöf olarak kalmasını istemiyorum. yönetici az da olsa ciddiye aldı ama asansör firması çok özür dileyerek söylüyorum adamlar resmen kaşarlanmış umurlarında değil.
şimdiden teşekkürler

bu kadar kişi görüntülemesine rağmen kimse yardımcı olmamış 2 gündür
üzüldüm açıkçası, işi bilen arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim.

Asansörün değiştirilmesi veya bakımının yapılması için mahkemeye başvurabilirsiniz.Yönetici görevininb gereğini yerine getirmiyorsa Mahkemenin müdahalesi istenebilir.Av.fatma

teşekkür ediyorum ilginize ancak mahkemeye başvurmak derken? dilekçe mi yzmalıyım resmi prosedür nedir bir de siz kazanıp kazanılamaması konusunda bişey öngörebiliyormusunuz sonuç alabilir miyim sizce

mahkemeye başvurmak derken dava açmanızdan bahsediyorum.Bunun için dilekçe vermelisiniz.Asansör apartman sakinleri için tehlike oluşturuysa dava kazanma ihtimaliniz çok yüksektir.Hakim keşif yaparak bilirkişi raporu uyarınca tehlike oluşturup oluşturmadığına karar verecektir.

mahkemeye başvurmak derken dava açmanızdan bahsediyorum.Bunun için dilekçe vermelisiniz.Asansör apartman sakinleri için tehlike oluşturuysa dava kazanma ihtimaliniz çok yüksektir.Hakim keşif yaparak bilirkişi raporu uyarınca tehlike oluşturup oluşturmadığına karar verecektir.

Bilirkişi ve keşif talepli mahkemeye verilen dilekçenin yani açtığınız davanın harç ve masrafları icin 900-1000 tl civarı bir ödeme yapmalısınız davayı açarken mahkeme veznesine..

Back
X