Avukat,hakim,savcı ablalarım,hukuk okuyan arkadaşlarım bakabilir misiniz?

Periannem

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
451
888
303
Merhaba,
Hakim savcılık sınavına nasıl hazırlandınız,hazırlanıyorsunuz?Normalde avukat olma amacım vardi o yolda ilerlemek istiyordum ama bir tarafım da hep bir savcı olmak istiyordu.Maalesef bu son yılımda 3ten fazla ders bıraktığım için bu dersleri tekrar almam gerek.1 yılda hakim savcılık sınavına çalışabilirim diye düşünüyorum.Bu bir yılımı en verimli şekilde geçirmek istiyorum.

Bende savcılık istiyordum ama daha sonradan fikrimi değiştirdim.Savcılık ve hakimlik yerleşik bir düzene sahip olmadığınız için çok özveri isteyen bir meslek.Şimdiden allah yardımcınız olsun.Ben yapamadım avukat olarak kaldım.

Yakın arkadaşım var hakim oldu iki yıl önce. Ama o yıl kendisinden haber alamadık :KK48: yemek uyumak temizlenmek gibi insan olma özelliğini devam ettirebileceği zorunlu ihtiyaçları haricinde onu gören olmadı :) gel bir iki kelam et derim ama hiç bu yerlerin kadını değildir.

Merhaba,
Hakim savcılık sınavına nasıl hazırlandınız,hazırlanıyorsunuz?Normalde avukat olma amacım vardi o yolda ilerlemek istiyordum ama bir tarafım da hep bir savcı olmak istiyordu.Maalesef bu son yılımda 3ten fazla ders bıraktığım için bu dersleri tekrar almam gerek.1 yılda hakim savcılık sınavına çalışabilirim diye düşünüyorum.Bu bir yılımı en verimli şekilde geçirmek istiyorum.
Her zaman söylerim, hukuku kazanmış birisi hakimlik sınavını da kazanır sadece yapman gereken sınav sonrasında torpil bulmak. Ha sadece sınav dersen hakimlik kampı konu anlatımı kitapları, consensus ve themisin de soru bankası benim için yeterli olmuştu

Bence çok mantıklı düşünmüşsünüz bu kaybedilmiş seneyi kazanca çevirebilirsiniz bu şekilde.Başarılar dilerim.

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.Internetten araştırdığımda bazı sitelerde çalışmaya gerek yok,kanun okuyarak girseniz yaparsınız diye yorumları okudum şaşırmıştım.Cidden bu kadar kolay mi diye.Umarım bu yılı iyi değerlendiririm.
Yazılısı sınavda elimden geleni yaparım artık gerisinde de yine bilgime güveneceğim.Yapacak bir şey yok.

Merhaba ben de savcılık istiyorum ama öncelikle ciddi anlamda disiplinli şekilde çalışmaya başlamam gerekiyor. Periannem, umarım senin için de en güzeli olur.

referansını sağlam seçersen kazanırsın:KK14:böyle sağlam bir referansın yoksa sen avukatlığı gözden çıkarma derim.

Şubat döneminde mezun olma ihtimaliniz var mı haziranda mı okulunuz bitecek ona göre farklı yorum yapacağım :)

Kanun oku yeter. İdari hakimligi de düşün derim. Şimdiki aklım olsa idari hakimlik için ugrasirdim.

referansını sağlam seçersen kazanırsın:KK14:böyle sağlam bir referansın yoksa sen avukatlığı gözden çıkarma derim.
Arkadaşım Van’ın bir köyünde yaşayan ailesinden başka hatta babası bile olmayan bir kızcağızdı. Ne parti üyelikleri ne dayı ne torpil, gerçekten arkasını dayayacağı kimse yoktu. Dilerim hak eden herkes kazanır. Birşey merak ediyorum hakim savcı için yaş sınırı var mı. Adalet okuyan 30 yaşındaki başka bir arkadaş hakim olmayı hayal ediyor :KK53: yaş sınırı olduğunu iddia ettim ama o daha şiddetli bir şekilde iddia edince geri çekildim. Var mı bir sınır?

Arkadaşım Van’ın bir köyünde yaşayan ailesinden başka hatta babası bile olmayan bir kızcağızdı. Ne parti üyelikleri ne dayı ne torpil, gerçekten arkasını dayayacağı kimse yoktu. Dilerim hak eden herkes kazanır. Birşey merak ediyorum hakim savcı için yaş sınırı var mı. Adalet okuyan 30 yaşındaki başka bir arkadaş hakim olmayı hayal ediyor :KK53: yaş sınırı olduğunu iddia ettim ama o daha şiddetli bir şekilde iddia edince geri çekildim. Var mı bir sınır?
Yaş konusunu bilmiyorum ama o dediğiniz binde bir olan birşey yani.ne yazıkki mülakat işin içine girince işin rengi değişiyor.dereceye girip mülakattan elenen insanlar var.baraj yüksek değil sınavı hukuk fakültesi okuyup bitirmiş herkes yapabilir çalışırsa çoğu kişi mülakattan eleniyor.neyse bu konuyu fazla deşmiyim kanayan yaramız.

Birde doğu görevi vs yabana atılacak birşey değil tabi insanın idealleri varsa herşeye katlanır.

Back
X