• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat,hakim,savcı ablalarım,hukuk okuyan arkadaşlarım bakabilir misiniz?

Sistemi bilmedigimden soruyorum, hukuk son sinif ögrenci, sifir tecrübe ile yani hakim olabilirmi? Hayatinda avukatlik bile yapmamis bir insan, hakim nasil oluyor?

Sistemi bilmedigimden soruyorum, hukuk son sinif ögrenci, sifir tecrübe ile yani hakim olabilirmi? Hayatinda avukatlik bile yapmamis bir insan, hakim nasil oluyor?
Hakimliği kazandıktan sonra yaklaşık iki yıl süren bir staj var sonra mesleğe başlıyor üstelik staj süreci ile ilgili hakim yardımcılığı şeklinde daha aktif bir görev getirilmesi planlanıyor ancak henüz yasalaşmadı

Arkadaşım Van’ın bir köyünde yaşayan ailesinden başka hatta babası bile olmayan bir kızcağızdı. Ne parti üyelikleri ne dayı ne torpil, gerçekten arkasını dayayacağı kimse yoktu. Dilerim hak eden herkes kazanır. Birşey merak ediyorum hakim savcı için yaş sınırı var mı. Adalet okuyan 30 yaşındaki başka bir arkadaş hakim olmayı hayal ediyor :KK53: yaş sınırı olduğunu iddia ettim ama o daha şiddetli bir şekilde iddia edince geri çekildim. Var mı bir sınır?
Mezunlar İçin yapılan sınavda yaş sınırı 35 üç yıl avukatlık yapanlar avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavına girebiliyor orada sınır 45 yaş

Hakimliği kazandıktan sonra yaklaşık iki yıl süren bir staj var sonra mesleğe başlıyor üstelik staj süreci ile ilgili hakim yardımcılığı şeklinde daha aktif bir görev getirilmesi planlanıyor ancak henüz yasalaşmadı

Yani sadece 2 yil "tecrübe" ile biri baska insanlarini kaderini mi belirliyor? Ki bu kisi hayatinda bu stajindan daha önce bir dava görmeden yani? Niye sasiriyorum bilmiyorum fakat gerçekten sasirtici.

Yani sadece 2 yil "tecrübe" ile biri baska insanlarini kaderini mi belirliyor? Ki bu kisi hayatinda bu stajindan daha önce bir dava görmeden yani? Niye sasiriyorum bilmiyorum fakat gerçekten sasirtici.
Her mesleğin bir ilk yılı oluyor sonuçta gayet normal.

Her mesleğin bir ilk yılı oluyor sonuçta gayet normal.

Sorun ilk yil degilki, sorun tecrübesizlik. Ki bu bence insanlarin kaderini belirlemekte çok önemli bir faktör. Hayatinda dava görmemis biri, hakemlige hazirlanmasi ve sadece 2 yilda bu meslegi yapabilmesi bence dogru degil.

z
Daha önce hiç sınıfı olmayan bir öğretmene 6 yaşındaki çocuklar belki daha önce hiç teşhis koymamış bir doktora ölümcül hastalar emanet ediliyor, bu mantık ile yeni mezun insanların hiç bir meslekte çalışma imkanı kalmaz

Daha önce hiç sınıfı olmayan bir öğretmene 6 yaşındaki çocuklar belki daha önce hiç teşhis koymamış bir doktora ölümcül hastalar emanet ediliyor, bu mantık ile yeni mezun insanların hiç bir meslekte çalışma imkanı kalmaz

Ama doktorlar yillardir staj görürler. Doktor olduklarinda birçok hastalari oldu bile, birçok tedavi verdiler. Avukat olmak için staj yapilir. Yani avukat olmadan hemen hakem olmak, bana mantikli gelmiyor.

Ama doktorlar yillardir staj görürler. Doktor olduklarinda birçok hastalari oldu bile, birçok tedavi verdiler. Avukat olmak için staj yapilir. Yani avukat olmadan hemen hakem olmak, bana mantikli gelmiyor.
Avukatlık da en az hakimlik kadar önemli bir meslek bahsettiğiniz tecrübesizlik ile avukatlık nasıl yapılacak, bir hukuk davasında hakim ne kadar tecrübeli olursa olsun avukatın zamanında göstermediği delilleri toplayamaz ve dosyaya bir şekilde avukat yön vermiş olur, bu nedenle avukatlık da yargının üç ayağından biri olarak diğerleri ile aynı öneme sahip, hakimlerde yaptıkları stajda bir çok dosya görüyor o dosyada kararı verecek hakim ile sonucunu konuşuyor aynı uzmanlık eğitimini alan bir doktorun hocasının yanında hastasına bakması gibi

Back
X