avukat olan hukuk okuyan arkadaslar bakar misiniz ?

Halhala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
1.484
904
123
35
merhaba daha once esim den siddet gordugumu uzaklastirma karari çıkarttığımi boşanacağımi soylemistim . çeyizimi ve uzerime olan arabayi almak istediğimi ona birakmak istemedigimi soylemistim kiminiz hakverdiniz kiminiz kızdınız ama kizimin gelecegi icin o arabanin parasina ihtiyacim var benim sorum su mahkemeyle boşanma davasini acmadan once arabayı başkasına satsam esim olacak kisi hak iddia edebilir mi ? yada napabilir. noterde islem yaparken esime mesaj gidermi araba satiliyor gibi ? hukuk okuyan avukat olan arkadaşların yardimini bekliyorum

Araba kimin üzerine. ? Evlilik içi mallarda danışmak gerekiyor olması lazım . Avukat daha iyi bilir ama. Ancak üzerinizeyse. Mal eşinizim üstündende geçmesiyse satmanız da sakınca yok. Noterde sadece sizin üstünüze ise eşinize bilgi gitmez. Ortaksa zaten satamazsınız. Ancak eşiniz bence önlem almıştır. Satılamaz şeklinde arabaya .

Aynisini kuzenimin esi yapmıştı. Mahkemede yaptigi seyi ispatladi kuzenim. Gecikme faizi ile catir catir aldi yari parasini.

Siz arabayı evlilik içinde aldıysanız şimdi satsanız bile mahkemede bu kötü niyetli hareket, mal kaçırma olarak görülür, ayrıca evlilik devam ederken miras bağış gibi karşılıksız kazanımlar dışındaki edinilen mallar ortak olduğundan karşı taraf satış bedelinin yarısı kadar bir alacak hakkı doğar ve mal rejiminin tasfiyesi davası ile yarı bedelini sizden çok rahat alır. Bir dünya da vekalet ve dava masrafı ödersiniz.

Araba kimin üzerine. ? Evlilik içi mallarda danışmak gerekiyor olması lazım . Avukat daha iyi bilir ama. Ancak üzerinizeyse. Mal eşinizim üstündende geçmesiyse satmanız da sakınca yok. Noterde sadece sizin üstünüze ise eşinize bilgi gitmez. Ortaksa zaten satamazsınız. Ancak eşiniz bence önlem almıştır. Satılamaz şeklinde arabaya .
benim uzerime ama evlendikten sonra alindi onlem aldigini sanmıyorum o kadar bilgili. ir insan degil b

Siz arabayı evlilik içinde aldıysanız şimdi satsanız bile mahkemede bu kötü niyetli hareket, mal kaçırma olarak görülür, ayrıca evlilik devam ederken miras bağış gibi karşılıksız kazanımlar dışındaki edinilen mallar ortak olduğundan karşı taraf satış bedelinin yarısı kadar bir alacak hakkı doğar ve mal rejiminin tasfiyesi davası ile yarı bedelini sizden çok rahat alır. Bir dünya da vekalet ve dava masrafı ödersiniz.
yarisini kaybetmeye raziyim zaten belki pesine dusmez akil edemr diye umutlanıyorum

Siz bilirsiniz keyif sizin hayat sizin ama arabanın ederi fazlaysa nafaka tazminat falan talep ediyorsanız salak bir adam değilse tutar.

Araba evlilik icinde alındıysa eşit mal paylasımı yapılır ve baskasına devrettiginiz ispatlanacagı icin tamamını alamazsınız.Genel kural budur ancak istisnalar olabilir evlilik birligi icindeki durumlara göre.

Siz bilirsiniz keyif sizin hayat sizin ama arabanın ederi fazlaysa nafaka tazminat falan talep ediyorsanız salak bir adam değilse tutar.
arabanın degeri fazla degil 15 bn kadar tahmini eski bir araba ama onun can evi arabasi bugun cocugu da istemiyorum senide arabami verin bana diye bagirdi cins avukat icin para gerçekten harcayacağını sanmıyorum ama çevre faktorunu bilemiycem bugun bu tanidigi arayip biz anlaştık arabayı onlar aldi vs demis hayirlisi

Araba evlilik icinde alındıysa eşit mal paylasımı yapılır ve baskasına devrettiginiz ispatlanacagı icin tamamını alamazsınız.Genel kural budur ancak istisnalar olabilir evlilik birligi icindeki durumlara göre.
ama ortada boşanama davasi yok mahkeme yok belki esimle beraber sattik arabayo bu nasil ispatlanır ki aklim almıyor

Back
X