Avukat olan varmi sevgili bayanlar.

Merhaba ben avukatım ve yazacaklarımdan yüzde yüz eminim. Sizin durumuzda bir kaç yol bar öncelikle bir mal ayrılğı sözleşmesi yapıp noterde imzalatarak güvence altına alabilirsiniz evi.
2. Diyelim sözleşme yapmadınız eşiniz öldü o zaman evin %50 hissesinden siz kendi payınız olan 1/4 ü alırsınuz kalan 3/4 çocuklarına geçer diğer eş oay alamaz. Bu durumda siz hem kendi yarı hissenizi hem de eşinizden kalan yafı hissenin 1/4 ünü elinizde tutarak daha fazla hakka sahip olursunuz kimse sizi evden atamaz . Ya siz evin diğer hisselerini satın alır tapuyu üzerize geçirirsiniz ya da açılacak dava ile ev satılır herkes hissesine düşeni alır.

Ben bir yerde okumuştum.Evlilik tarihi bu kanunun çıkış tarihinden sonra ise (yanılmıyorsam 2002 ) yapılan evliliklerde evlilik tarihinden sonra edililen malın direkt %50 si eşe geri kalan %50 nin 1/4 yine eşe 3/4 ü çocuklara kalır diyor.
Doğrumudur?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

Evet doğru 2002 den sonra edinilen mallar sözleşme yoksa ortak vefaat halinde eşe 1/4 çocuklara 3/4 olarak bölünür

Eşinizin kendi payı üzerinden ilk eşinden olan çocuklarıda pay alır. Sizin paydan bölünmez çünkü bi akrabalığınız yok ama çocuğunuzun akrabalığı var ikinizede bişey olursa tüm çocuklara eşit pay bölünür.
Evi başkasının üzerine yapın ama satış üzerinden yapın bir paha biçilecek ve o paraya satılmış gibi aksi halde mal kaçırmaya girer.

Back
X