avukat olan veya yanında çalışanlar.......

reyhan_aksaka

Doğu'm
Kayıtlı Üye
15 Mart 2014
1.455
662
248
Çalıştığım iş yerinde yeni doğum yapmış bir bayan var işveren kendisine süt izni vermemiş, nedenini bilmiyorum sormadım da ama bizim kızda kabul etmiş. bende kısmetse şubat ayında doğum yapıcam bana da aynı şeyi söylerlerse ne yapmalıyım? Bunun yasal zorunluluk olduğunu ve kıdem tazminatımı alarak iş hakkımı fesih edebildiğimi biliyorum fakat bizim işveren maaşlarımızı yatırırken kıdem tazminatı adı altında 80 lira yatırdığını söylüyor ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? yardım lütfen.....

süt izninin kullandırılmaması ya da yasaya uygun kullandırılmaması halinde (mesela haftalık&aylık kullanılması yönde baskı yapılması) herhangi bir yaptırım bulunmamakla birlikte işçiye iş akdini fesih imkanı verebilir.

Bakın şu linkte daha detaylı bir açıklama var

http://www.sgkmevzuati.com/detay.asp?uid=1120

canım fesih hakkını kıdem tazminatı alarak yapıldığını biliyorum da işte bizim işveren maaşla birlikte kıdem tazminatı adı altında 80 lira yatırıyo bu durumda ne yapabilirim acaba?

canım fesih hakkını kıdem tazminatı alarak yapıldığını biliyorum da işte bizim işveren maaşla birlikte kıdem tazminatı adı altında 80 lira yatırıyo bu durumda ne yapabilirim acaba?
Kidem tazminati maasa eklenmez asgari gecim indirimi olmasin

Bunlar kidem tazminati adi altinda yatiriyor canim

Oyle birsey mumkun degil kanunen zaten agiyi vermek zorunda muhtasarda mahsuplasmasini yapiyor
Kendi isteginizle isten cikarsaniz zaten tazminat alamazsiniz ama haklarinizi alamazsaniz bunuda is mahkemesine tasirsiniz ispati durumunda tum haklarinizi vermek zorunda kalirlar

tşk ederim canım hayırlısıyla bir doğum yapayım hakkımı vermezlerse ilk işim işçi mahkemesi olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…