Avukat olan yada bi fikri olan var mi acaba konu yine ben

cantanem1907

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2015
248
127
103
33
Iyi geceler arkadaslar kafami kurcalayan biseyler var sormak istedim cevap almadan yatmak istemedim. Kisaca once biseyden bahsedeyim yurtdisinda dogdum buyudum esimde evlenince yurtdisina geldi ben dogum yaptim cocugum yaklasik 1 aylik falandi esim bizi terk etti trye tasindi. Neyse cocugum 1 yasina yaklasinca biz baristik bende trye yerlestim.. kizim yurtdisi dogumlu cift vatandas. Esimle bosanmistik yurtdisinda (turkiyede hala evliydik) turkiyede yasadigim yerin konsoloslugunda adres degisikligimi yaptim, artik turkiyede yasadigimi belirttim. Esimle baristigimi soyledm yurtdisindaki yerde de tekrardan evli gozukuyorum suanda herneyse. Cok ozur dilerim asiri karisik anlattim. Yani oyle garip bi hayat buda benim kaderim galiba. Her neyse buraya kadar kimse elestirmesin lutfen kendi secimim dogru veya yanlis ilerde pisman olmamak adina. Esimle ufak tufak problemler haricinde fazla problemim yok sadece aklima takilan bisey var. Sacma gelebilir cidden meraktan soruyorum. Farzedin bisey oldu esim ayrilmak istedi veya kotu birine donustu veya beni aldatti veya anlasamadikk ben yurtdisina donucem diyelim. Cocugumu da alip gidicem. Esim engel olabilir mi cocugum yurtdisi dogumlu farzedin ki hollanda diyelim. Hollanda cocugu turkiyeye babaya verir mi ? Gece gece nerden geldi aklina demeyin. Insanin aklina her turlu sey geliyo hele ki o insan bensem :) uzun ve karisik oldu ozur dilerim simdiden.

Vermez. Çocuk daha küçük anneye verir. Ama boşanmadan da çocuğu alıp götüremezsin babanın izni olmadan. Çifte vatandaş olabilir ama baba izin vermeden de götürmenimkansız.

Vermez. Çocuk daha küçük anneye verir. Ama boşanmadan da çocuğu alıp götüremezsin babanın izni olmadan. Çifte vatandaş olabilir ama baba izin vermeden de götürmenimkansız.
Simdi soyle bisey biraz karisik olaylar ama biz bosandik hollandada velayet felan bana verilmisti. Tabi sonradan baristigimizi bildirdim ama nikah olmadi hollandada tekrardan. Ama ben cocugumla cok rahat giris cikis yapabiliyorum ulkeye.

Simdi soyle bisey biraz karisik olaylar ama biz bosandik hollandada velayet felan bana verilmisti. Tabi sonradan baristigimizi bildirdim ama nikah olmadi hollandada tekrardan. Ama ben cocugumla cok rahat giris cikis yapabiliyorum ulkeye.

E o zaman endişelenmeye gerek yok. Ama olaki bir ayrılık durumunda boşanmadan gitmeyin derim bu sefer çocuğu kaçırdı diye dava açar ve siz suçlu çıkarsınız. Türkiyede herşey mümkün.

E o zaman endişelenmeye gerek yok. Ama olaki bir ayrılık durumunda boşanmadan gitmeyin derim bu sefer çocuğu kaçırdı diye dava açar ve siz suçlu çıkarsınız. Türkiyede herşey mümkün.
Yok mesela döndugumu farzedin giderim direk kaydini yaparim okula kayit iste ne biliyim adres degisikligi vs. Zaten avukatta tutarim yani gerekirse cocuk buyuyene kadar turkiyeye bile goturmem. Suan icin oyle bi dusuncem yok ama esim icin cocugum icin butun hayatimi biraktim gittim bazi hareketlerini gordugum zaman degmez bunun icin diyorum. Ya mesela bugun iyiysek yarin kotuyuz aklima direk gitmek geliyo

Daha önce ayrılık yaşadığınız için gözün kara bu konuda. Ama her evlilikte olabilecek şeyler ise,basit tartışmalar ise bunları düşünmeyin..

Daha önce ayrılık yaşadığınız için gözün kara bu konuda. Ama her evlilikte olabilecek şeyler ise,basit tartışmalar ise bunları düşünmeyin..
Yok basit konular degil aslinda. Cocugunu 1 yasina kadar gormedigi icin fazla takmiyo cocugunu sacma olcak ama beni daha cok onemsiyo resmen. Benim cocugum benim canim ama ben gidersem cocugu istedigi icin degil sadece bana karsi cocugumu kullanabilir almaya calisabilir. Oyle birsey olursa ayrilik vs zaten avukata danismadan bisey yapmam. Gece vakti insanin aklina geliyo biyerde fikir aliyim dedim. Esimle 4 yildir evliyiz iyi biri mi kotu biri mi cidden cozmus degilim

Yaşımız tutsa, kendimi evladiniz sanardim.

Vermez, beni anneme verdiler.

Türkiyede boşanma olduktan sonra velayet sizde olsa da çocuk yurtdışına gitmek isterse babadan da izin alınması gerekiyor. Burda boşanma olduktan sonra hollandaya dönmeniz daha zor olur diye düşünüyorum. Ama boşanma olmadan giderseniz çocuk sizin çocuğunuz olduğu için kaçırmış olmazsınız. Burda da evini terk edip babaevine çocuğuyla giden veya ayrı ev kuranlar var ve kadın boşanmak için evi terk ettim, çocuğumu da bırakmadım diyebiliyor. Onun gibi olur.
En kötü adam dava açar, siz de itiraz edersiniz veya hiç dönmeyebilirmişsiniz bile. Vatandaşlığınız da varken sizi veya çocuğunuzu sınır dışı etmezler bence.

Tabi ki siz bunları düşünüp huzursuz olmayın. Evliliğinizi düzene sokmaya odaklanın. Çok ciddi bir sıkıntı yaşarsanız bunu eşinizle paylaşmadan avukata danışın. Ama yuvanın yıkılması çok zor. Yapıcı olmaya çalışın çocuğunuz için. Yuvanıza huzur dilerim

Dediginiz gibi bosanip gitmek degil. Bisey oldugunu dusunun haberi olmadan terk ederim orayi hollandaya giderim yeniden adres bildirimi yaparim vs vs ama işte sınır dısı demeyelim ama cocuk turkiyeye dönmek zorunda derler mi acaba..

Çocuk oranın vatandaşı olduğu için türkiyeye sizin rızanız olmadan götüremezler bence. Hollandada vekalet sizde. Burda evli gözüküyosunuz ve bu aşamada gittinizi var sayıyorsunuz yanlış anlamadıysam. Böyle bir durumda eşiniz burda dava açabilir. Celp size ulaşamaz ve dava süreciniz uzar zaten. ( Tersi durumda bir arkadaşım vardı. Kadın türkiyede eşi yurtdışında işi dolayısıyla, adresi de belli değil ve boşanmaları adama ulaşılamadığı için 10sene sonunda dava düşerek iptal olmuş anlattığına göre. )
Türkiyedeki dava için size ulaşılsa bile boşanmadan önce gittim zaten oranın vatandaşıyım, ben hollandadayken boşanma kararı aldık veya eşim aldı gibi bir savunmaya girersiniz. Velayet genelde anneye verilir. Çocuğun menfaatine bakarlar, hangi ebeveny daha iyi bakabilir, ilgi, zaman, yaşam standardı vs. Babayla görüşmesi de normal bir durum olması lazım. Hem böyle şeyleri zamanı gelirse düşünürsünüz. Bunları şimdi düşünmek çok yorucu olur. Sadece boşanma davası açılmadan gideceğiniz planı olsun kafanızda, şayet öyle bir durum olursa ( yine bir avukata danışın garanti olsun)
Ama siz yine de böyle şeyleri düşünmeyin. Aileniz bir aradayken tadını çıkarın. Belki evliliğiniz zamanla daha da sağlamlaşır, buna bir şans verin. Gerekirse aile terapisi görün. Birbirinize güvenmiyorsunuz sanki, bunu aşın.
Allah yuvanıza huzur versin.

Oyle birsey olursa turkiyeye bidaha gitmem. Cnku gittigim takdirde esim cocugu vermez yani oyle bir insan belki kim olsa aynisini yapar. Hollandada kaldigim surece bisey olmaz yapamaz yani? Zaten oyle birsey olursa avukat danismadan bisey yapmam. Ama merak ediyorum bizimde her evlilikte oldugu gibi sorunlar oluyo insanin aklina herturlu sy geliyo yani. Cok tesekkur ederim size

Siz hollandaya gidince eşiniz tek başına türkiyeye getiremez bence. Pasaport kimlik vs sizdeyken yasadışı götüremez. Yasal da, oranın yasasına göre velayet sizde olduğu için sıkıntı olmaz. Ayrıca siz çocuğu babadan kaçırmayı düşünmediğinizi ona hissettirin. Öyle bi durumda o da sizden kaçırmaması gerektiğini düşünsün. Küçük çocuğun anne sevgisine ihtiyacı olduğunu bilsin. Çocuk intikam arası olmasın, onlar zarar görmesin. Bunlar herkesin düşünceleri ama kafanız karışık olduğu için korkularınız var anladığım kadarıyla. Biraz vicdanı varsa eşinizin yapmaz zaten, yapsa bile sonrasan aklı başına gelir ve geri verir çocuğunuzu. Kendinizi biraz rahatlatmaya çalışın. Konuyu bilmediğim için size uygun mu bilmiyorum ama içindeyken göremiyır insan bazı şeyler, dışardan bir gözle bakmak gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…