• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat, Polis olan ya da bilgisi olan hatunlar bakabilir mi???

Bilemedimneolsunki

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
1.375
1.001
43
33
Hanımlar artık ülkemizin hali malum ve ben çoğu zaman işe 11-12 de gidiyorum yanımda elektro şok cihazı ya da biber gazı taşımam ya da bir saldırı durumunda bunları kullanmam suç mudur???

birkaç ay önce girmeye çalıştığım devlet dairesi girişindeki polisten öğrendiğim kadarıyla çantada biber gazı taşımak suç imiş, en azından resmî dairelere girerken.

çantama dışından şöylece bir baktı, sonra "bu biber gazı mı?" dedi çıkarmadan, öyle olduğunu söyledim, "o zaman bunu git dışarıda çıkar, çöpe at, bir şeyler yap, kameralar olduğu için ben çıkaramıyorum şu an, çıkarırsam 170 tl -miktarı net hatırlamıyorum ama bu civarda bir şeydi- ceza da kesmem gerekir." dedi.

ama bunlar satılıyor orada burada değil mi, madem suç neden diye soruyor insan. satılmasında sıkıntı yokmuş, bulundurulmasında varmış. biber gazının da ruhsatlısını yaparlar belki*.

Evet, her ikisini de bulundurmak ya da kullanmak suçtur.
Ama can güvenliğiniz söz konusu, istediği kadar suç olsun burası Türkiye!
Taşımanız, size bir şey olmasından iyidir...

Bununla alakalı yasal düzenleme PVSK madde 16 ancak bu emniyet teşkilatı için geçerli sivil vatandaşın kullanıp kullanmaması ile ilgili bir madde yok. Ancak kullanıldığı durumda kalıcı zarar verebileceğinden yasak deniliyor.
Zor bi durumda her ne kadar kendinizi koruma amacıyla da kullansanız dahi karşıdaki pisliğin gözüne gelir kör olur TCK nın bilmem kaçıncı maddesine göre uzuv kaybına neden oldunuz diye siz suçlu bulunursunuz. Her ihtimale karşı çantanızda olsun korkutmak için ama kullanmayın derim ben

birkaç ay önce girmeye çalıştığım devlet dairesi girişindeki polisten öğrendiğim kadarıyla çantada biber gazı taşımak suç imiş, en azından resmî dairelere girerken.

çantama dışından şöylece bir baktı, sonra "bu biber gazı mı?" dedi çıkarmadan, öyle olduğunu söyledim, "o zaman bunu git dışarıda çıkar, çöpe at, bir şeyler yap, kameralar olduğu için ben çıkaramıyorum şu an, çıkarırsam 170 tl -miktarı net hatırlamıyorum ama bu civarda bir şeydi- ceza da kesmem gerekir." dedi.

ama bunlar satılıyor orada burada değil mi, madem suç neden diye soruyor insan. satılmasında sıkıntı yokmuş, bulundurulmasında varmış. biber gazının da ruhsatlısını yaparlar belki*.
Taşımak değil kullanmak suç. Kullanmak da bence nasıl kullanıldığına göre değişir. Allah korusun can güvenliğiniz tehlikedeyse kimse neden adama biber gazıyla zarar verdin gözleri yanmış demez sanmıyorum.

Ya suçsa suç taşı sen ben taşıyorum çok polise de denk geldi çantamda ses çıkarmıyorlar çünkü onlarda biliyorlar ülkenin ne halde olduğunu

Taşımak değil kullanmak suç. Kullanmak da bence nasıl kullanıldığına göre değişir. Allah korusun can güvenliğiniz tehlikedeyse kimse neden adama biber gazıyla zarar verdin gözleri yanmış demez sanmıyorum.
Zaten ben halen taşıyorum sadece başımdan geçeni yazdım aklında bulunsun diye.

Evet suç hatta karşındaki şahıs zarar görürse 6 aydan başlar diye bas bas bağırdı televizyon bir kaç kere.
Yapacak bir şey yok ama adliyeye giderken arabada bırakıyorum genelde can güvenliğimiz olduğuna inanmıyorum.
Korunmak için taşıyorum sende taşı,resmi dairelere girme sadece

valla eşim polis kendi verdi bana biber gazını, işim gereği civar tüm köyleri 2 kadın geziyoruz sık sık, ne güvenlik ne bişey, iç rahatlatıyor hiç değilse biber gazı, yasaksa da cezası ne ise veririm yani canımdan kıymetli değil, ama ben kurumlara gitmediğim için onla yakalanacağımı vs sanmıyorum.
sen kuruma giderken yanında taşımayı düşünüyorsan sıkıntı olabilir

İnsnalar kendini savunma amaclı adam olduruyorda serbest bırakılıyorlar. Kullan bacım sen bibergazını..

Ben bir keresinde havaalanına girerken çantamda unutmuşum. Çöpe atmak istediler ben de döndüm arabaya bıraktım. Bir kerede Alman konsolosluğuna girerken güvenliğe bırakmıştım. Geri verdiler. O yüzden taşıması suç sanmıyorum ama kullanmak suçtur.

Back
X