Avukat veya Hukuk okuyan arkadaşlar bir bakabilir mi çok kısa

cordyceps

Gece gece icat çıkarma, hadi... :))
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
929
685
23
karısını çocuğunu bırakıp giden, başka biriyle yaşayan adam, boşanma gerçekleştikten ve velayetin anneye verilmesinden sonra herhangi bir zaman diliminde annenin başka biriyle evlenecek olması durumunda öz baba bu durumu bahane göstererek çocuğun velayetini tekrar alabilir mi?

Yani baba, annenin evlenmesi durumunu mahkemeye bahane olarak sunabilir öyle mi
Avukat değilim ama babaların 7 yaşından itibaren dava açma hakkı var bahanesi bu olabilir ama kolay değil öyle çocuk alıştığı yeri bırakmaz istemez zaten çocuğada sorabilirler.Dava durumunda sosyal hizmetler devreye girebilir yani aile bireylerinin ev iş durumu çocuğun psikolojisi gibi.

Yani baba, annenin evlenmesi durumunu mahkemeye bahane olarak sunabilir öyle mi
Evet canım sunabilir, aslında bahane arayana evlenmesini bile beklemez velayet hakkı var bu arada şunu soylemeden gecmek isyemiyorum madem çocuğunu bu kadar düşünüyor çocuğunu doğuran anayı ve çocuğunu zamanında baskarına tercih edip bırakmasaydı

Canım kiz cocuk olunca ve uvey babayla arada belli bi yas olması gerekiyor galiba kiz olunca uvey babayla kalmasini istemiyorum derse dava surtusmeli oluyo bildigim kadarıyla
Ay inşallah öyle değildir
Ne kadar saçma değilmi
aldatıp yuvasını da, çocuğunun psikolojisinide hayatınıda bozan baba, kızını üvey babaya vermek istemiyor ama üvey anneye vermesi normal
Ve buna hukuki dayanak bulabiliyor

Kendisi evli mi.cocugun babası.

hayır
İlk eşiyle Evlendikden iki ay sonra bu kadınla tanışıyor
Boşanana kadar devam ediyor boşandıktan sonraki dört yıl boyunca yine aynı kadınla bir evde yaşıyor
Daha bu yaz nişan takmışlar evleneceklermiş

Iyi de açsa da tanık gösterilir sonuçta çocuğun kişisel gelişimi için neresi yararlıysa oraya verilir çocuk.
Bir iki şahit babanın yaşamının uygunsuzluğunu diye getirir.
Gerekirse avukatta tutarsınız boşanma nedenlerinin evi ihmal eden eşi ve çocuğuna gerekli sorumluluklarını yerine getirmeyip,çocuğunun annesini aldatan bunun sonucunda halen daha nikahsız birliktelik yaşadığını ve bu koşullarda çocuğun gelişiminin zararına olacağını ifade edersiniz.

Boşanma davasını adam açtı
Kadın da herşeyi öğrenince boşanmamakta inat etti
Nihayetinde adam kadını tehdit ederek sindirip anlaşmalı boşandılar
Yani boşanma sebebi olarak kayıtlara bu konular yansımadı

Yansımasın.
Velayet ayrı bir dava neticede.e bu adam hala dediğiniz gibi yaşamı varsa bunu bilen insanlarda vardır.2-3 şahit konuşabilir.

Yansımasın.
Velayet ayrı bir dava neticede.e bu adam hala dediğiniz gibi yaşamı varsa bunu bilen insanlarda vardır.2-3 şahit konuşabilir.
Evet velayet ayrı bir dava
Ben bu ayrı velayet davasında kanıt olarak boşanma nedeninide kullanın dediğinizi sandım onun için söyledim

Şahit meselesi akıllıca tabi bulabilirsek işe yarar bencede
Hem kanıtlı düzenli bir maaşıda yok adamın
Ne iş olursa onu yapıyo

Vallahi bildiğim kadarıyla 7 yaşında çocuğun fikri alınıyor ama hukukçu değilim.

velayet te istikrar önemlidir cocuk icin
sadece annenin evlenmesi babaya verilmesi için sebep değildir
ayrıca anlayabilecek yastaysa çocuğa da fikri sorulur uzman eşliğinde

hukuki dayanak yok o cevap da yazan yanlış bilgi
içinizi ferah tutun sadece evleniyor diye çocuk anneden alınamaz
ayrıca yedi yaş efsanesi var buralarda hep yazarlar ona da itibar etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…