Avukatlardan acil cevap bekliyorum

bffean

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
429
410
323
Manisa
Ben 4 aylık eviliym ve eşimle hemen hemen hergün kavga ediyoruz,annesi bana hakaret etti,eşimde kavga ederken zaten devamlı küfürlü konuşuyor,bir yıl dolmadan anlaşmalı boşanma olmuyormuş,eşim bana devamlı sen dilekçe ver diyor ben verirsem haksız durumamı düşerim, oda verse dilekçe bende versem olurmu bu işlemler uzunmu sürüyor,kaç ay sürer bunu merak ediyorum çünkü daha fazla dayanamıyorum hem sözlü hakaret var hemde aşalayarak konuşmalar var.
Mahkeme masrafı ne kadar olur buna da cevap verirseniz sevinirim.en kısa sürede bitmesi için ne yapmam lazım...

Ben 4 aylık eviliym ve eşimle hemen hemen hergün kavga ediyoruz,annesi bana hakaret etti,eşimde kavga ederken zaten devamlı küfürlü konuşuyor,bir yıl dolmadan anlaşmalı boşanma olmuyormuş,eşim bana devamlı sen dilekçe ver diyor ben verirsem haksız durumamı düşerim, oda verse dilekçe bende versem olurmu bu işlemler uzunmu sürüyor,kaç ay sürer bunu merak ediyorum çünkü daha fazla dayanamıyorum hem sözlü hakaret var hemde aşalayarak konuşmalar var.
Mahkeme masrafı ne kadar olur buna da cevap verirseniz sevinirim.en kısa sürede bitmesi için ne yapmam lazım...

canım davayı kimin açtığının önemi yok
ikiniz ayrı ayrı dava açmayın, birinizin açtığını diğeri kabul etsin ama sadece sizin kabul etmeniz yeterli değil
mahkemede geçinemediğinizi, bu şekilde hakarete uğradığını varsa tanıklarınla ispat etmen gerekir
daha yeni evli olduğun için bunları ispat edemezsen davanın reddine karar verilebilir
masraflar biraz da nerede oturduğuna bağlı, büyük şehirlerde mahkemece yaptırılan araştırmalar için müzekkere masrafı alınırken küçük yerlerde elden bu işlemler yürütülebiliyor e tabi doğal olarak da masraflar azalıyor

Avukat değilim ama hukuk bilgim var biraz. Anlaşmalı boşanma olmadığından davayı sizin açmanız halinde boşanma nedenini ispatlamanız gerekecektir. Örneğin boşanma gerekçesi olarak şiddetli geçimsizliği gösterdiyseniz geçimsizliği, sadaksizliği gösterdiyseniz sadakatsiliği, şiddeti gösterdiyseniz şiddeti ispatlamanızı bekler mahkeme heyeti.
Bu durumda eğer eşiniz mahkemede "Evet ben de boşanmak istiyorum" der ve ispatınıza yardımcı olursa ne ala. Ama nasıl güveneceksiniz? Mahkemede iddialarını ispatlasın derse işiniz zor olur. Hele hele de mal, altın filan varsa.
O nedenle tavsiyem bir yılı bekleyin ya da bırakın o açsın davayı.
Ha yok "Boşanma nedeni oalrak öne süreceğim gerekçeler çok somut, ispatlarım." diyorsanız hemen açın davanızı. Örneğin aldatma varsa ve bunu fotoğraflayabildiyseniz.

Son düzenleme:
şahit olarak ailemi gösteririm çünkü evlendiğimizin ilk haftasından beri kavga ediyoruz,şu anda eve gitmek istemiyorum,ben sen aç davayı diyorum ama o bana sen aç diyor,ayrıca cicim ayı denen hiçbir şey yaşamadım yaşatmadı bana,bir kere geç kalktım yapmadığını bırakmadı bana, uyumama karışır,para ister,takıları ister tehdit eder,görüşmek istemediğim insanlarla görüşmem için baskı yapar,alışveriş yapsak parasını öderken kavga çıkarır,zaten ben de çalıştığım için eşim bana şimdiye kadar bir ihtiyacın varmı diye bile sormadı sormazda,ama bende para ister.yaşadıklarımızı herkese anlatıyor ve gelip beni başkalarıyla kyaslıyor,özel hayat denen bişey vardır ama umurunda değil,zaten küfür o biçim yani anlatamam ağzı bozuk.bilmiyorum sizce bunlar ayrılmak için yeterli değilmi ben ne hayaller kurarak evlendim şu duruma bakın bakı ilk aylardan boşanmayı düşünüyorum çok üzülüyorum.

şahit olarak ailemi gösteririm çünkü evlendiğimizin ilk haftasından beri kavga ediyoruz,şu anda eve gitmek istemiyorum,ben sen aç davayı diyorum ama o bana sen aç diyor,ayrıca cicim ayı denen hiçbir şey yaşamadım yaşatmadı bana,bir kere geç kalktım yapmadığını bırakmadı bana, uyumama karışır,para ister,takıları ister tehdit eder,görüşmek istemediğim insanlarla görüşmem için baskı yapar,alışveriş yapsak parasını öderken kavga çıkarır,zaten ben de çalıştığım için eşim bana şimdiye kadar bir ihtiyacın varmı diye bile sormadı sormazda,ama bende para ister.yaşadıklarımızı herkese anlatıyor ve gelip beni başkalarıyla kyaslıyor,özel hayat denen bişey vardır ama umurunda değil,zaten küfür o biçim yani anlatamam ağzı bozuk.bilmiyorum sizce bunlar ayrılmak için yeterli değilmi ben ne hayaller kurarak evlendim şu duruma bakın bakı ilk aylardan boşanmayı düşünüyorum çok üzülüyorum.

Maalesef ailenin şahitliği kabul edilmez. Hakim dinlese bile yeterli ispat gücü yoktur. Anlattıklarınız elbette yeterli neden boşanmak için. Fakat bunlar ispatlanması zor şeyler. Daha ayrıntılı bilgi almak için bir avukata başvurun bence. Danışmanlık 250 TL filan civarı sanırım. Ücretsiz danışmanlık yapan avukatlar da var.

canım ailenin şahitliği de kabul edilebilir
yargıtay sırf yakın akraba olmasının tanıklığının yanlı olduğunu göstermez düşüncesinde çünkü ama başka tanıklık yapabilecek birileri varsa onları da göster
mesela alışverişte kavga çıkartıyo demişsin, bunu sürekli gittiğiniz bi markette falan yapıyosa ordaki görevlileri gösterebilirsin tanık olarak misal
bir de eşin de istiyosa boşanmayı işiniz daha kolay
ancak nafaka eşya ziynet gibi konularda sana sıkıntı çıkarabilir
bunları da düşünmen gerek
seni yalanlarsa mahkemede daha çok yeni evli olduğunuz için de dava red edilebilir
o kısım artık hakimin takdirine kalmış biraz da

bunlar boşanmanız için neden olarak geçerlidir
davayı sizin açmanızda bir sakınca yok
davanızı şiddetli geçimsizlik nedeni ile açabilirsiniz,1yıl beklemenize gerek yok
en az 2 tanıkla iddialarınızı ispatlamalısınız
tanıkların akrabanız olması mümkün
önemli olan bunların görgü tanığı olmasıdır
yani önünde tartıştığınız, hakarete uğradığınızı gerçekten görmüş kişiler olması önemli
davayı açarken bolanma dışındaki diğer taleplerinizi de isteyebilirsiniz
bu davada istemezseniz bu haklarınızı boşandıktan sonra 1 yıl içinde de isteyebilirsiniz ancak bu durumda davada bu haklarınızı saklı tuttuğunuzu mutlaka belirtmeniz gerekir
Av.Merve Gürcan

Biz eşimle evde kavga ediyoruz yani ailemin yanında etmedik,bunu nasıl ispatlarım bilmiyorum,ancak ben boşanmakta kararlıyım tek korkum eşimin mahkemede ben boşanmak istemiyorum demesi,böyle bir durum olursa dava uzarmı ya da iptalmi edilir,tek celsede ya da daha kısa bir sürede bitmesi için ne yapmam gerekiyor.avukat tutsam bana faydası olurmu.

Biz eşimle evde kavga ediyoruz yani ailemin yanında etmedik,bunu nasıl ispatlarım bilmiyorum,ancak ben boşanmakta kararlıyım tek korkum eşimin mahkemede ben boşanmak istemiyorum demesi,böyle bir durum olursa dava uzarmı ya da iptalmi edilir,tek celsede ya da daha kısa bir sürede bitmesi için ne yapmam gerekiyor.avukat tutsam bana faydası olurmu.

eşiniz boşanmayı kabul etmeyecekse avukat tutmanızda yara var
davanızı ispatlayamazsanız red edilir

Back
X