Avukatsız çekişmeli dava açabilir miyim lütfen bilgisi olan yazabilir mi

Bayan111

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2023
102
-21
13
30
Benim avukat tutmaya durumum yok.baroya gittim bugün.18 tane bankadan hesabım olanlardan 6 aylık doküman istiyor bu tamam.ama diyor ki hesabın olmayanlardan da müdürden imza alacaksın hesavin olmadığına dair diyor.şok oldum.yani olanlardan doküman tamam da olmayanlardan niye imza alayım.e devlette adıma acilan hesaplar çıkıyor zaten.
Eşim olacak kişi de 2021 yılında beni sigortalı göstermişti şirkette.hala devam ediyormuş.ama yardım için çalışmıyor olmam Gerekiyormuş.yani başvuracam yine ama kabul edilmeme ihtimali de var.18 bankayı gezip dil döküp sonra kabul edilmeme ihtimali yani.
Avukatsız açsam ne olur diyorum onun sunacağı birşey yok zaten ama benim elimde birsuru delil vs var.
Onda da kanıtları dilekçeye nasıl ekleyecem vs onu da bilmiyorum.avukat ücretleri de uçmuş

Bir bilgim yok da kolay gelsin inşallah arkadaşım.

Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Evet çok pahalı ücretler. Çekişmeli boşanma davasının taban ücreti 40 bin TL diye biliyorum. Çekişmeli davayı avukatsız götürebileceğinizi düşünmüyorum.

Evet çok pahalı ücretler. Çekişmeli boşanma davasının taban ücreti 40 bin TL diye biliyorum. Çekişmeli davayı avukatsız götürebileceğinizi düşünmüyorum.
Niye bu kadar zorlastiriyorlar anlamıyorum ya başka çarem kalmıyor ki ne yapacam bilmiyorum bir an önce boşanmak istiyorum

Cekismeli davayi takip edemezsiniz avukatsiz, hem de nasil ilerleyeceginizi bilmediginiz icin muhtemelen hicbir hakkinizi da alamazsiniz. Malesef avukat sart. Anlasmaliya yanasmiyor mu karsi taraf?
Avukat işi olmuyor malesef.karsi taraf anlaşmalı istiyor da şartlarda anlaşamıyoruz çok fazla şey var.dilekceler ve gün uyaptan görülebiliyor ama ben dilekçe ve deliller dilekçeye nasıl ekleniyor bilmiyorum

Oncelikle bosanma davasinda attiginiz taş urkuttugunuz kuşa degecekse cekismeli açın diyorum.
Maddi kazaniminiz ne olacak?
Mesela dugun takılarının sizde olmadigini ispatlayabilir misiniz?
Evlilik icinde edinilen ev, araba var mi?
Mehir senediniz var mi?
Cocugunuz var mi?

Maddi olarak ayarlanip bir avukatla anlaşın. Bor cumle bile hakliyken haksiz duruma dusmenize neden olur. Teknik bir dava bu actimla bitmiyor iş. Avukatsiz acarsaniz maddi olarak daha cok kaybiniz olur . Mesela avukat ile 10 kazanacaksanız avukatsiz belki 4 kazanirsi ız. Bir sureyi kacırsaniz dava gider tekrar igrasmak lazım. Internette kirli bilgi de cok

Avukatsız en basit anlaşmalı davada bile hak kaybı oluyor ki çekişmeli dava önemli, bi avukat bulsanız sizin için daha iyi olur
Yani param yok ücretsiz avukat ta olmuyor ne yapayım şaştım kaldım
Maddi olarak zaten birşey alamam ondan çünkü icralık dünya kadar borcu var çalışmıyor vs.takip olarak ta uysptan takip edebiliyorum dava gün vs ne bileyim bıktım onun yüzünden biseyler ödemeye.açikcasi o kadar paraya da için gidiyor yani iki çocukla 40 bin lira az para mı.hrle o da taban fiyati

Çekişmeli boşanma davasını imkanı yok siz takip edemezsiniz UYAP bilgilerinize bakiyosunuz ama çok tefarruati var malesef ben Ekim 2022 de 25 bine tuttum avukatı taksitle öduyorum sağolsun hiç zorlamıyor en azından taksitli olacak şekilde görüşün tutun bende avukat varken uyaptan takip ediyorum ama her zaman avukatla irtibat halindeyim melesef uzmanlık farklı bişey

Maddi birşey alacağınız yoksa anlaşmalı da orta yolu bulmaya çalışın yoksa kazanayım derken Kaybiniz çok olur

Büyük ihtimalle avukat verirler sonuçta sadece SGK girişin olduğunu çalışmadıgini belirtirsin ama dava sırasında da eğer boşanmaktan vazgeçersen o zaman ücreti istiyorlarmış .Her delil de mahkemeye sunulmuyormus o yüzden bir avukaa ilerlersen senin için iyi olur

Boşanmanız sonuçlandı mi süreç nasıl işliyor ilk duruşma ne kadar sürede oldu

Bir avukat olarak çözüm sunmaya çalışayım;
1. Boşanma davalarında avukatsız davaların asla yürümediğini ya takipsizlikle sonuçlandığını ya da hak kayıpları ile sonuçlandığını görüyorum bu yolu asla önermem.
2. Eğer karşı taraftan alacağınız bir maddi kazanç yoksa ki davayı kazansanız bile alacağınızı alamayacaksınız çekişmeliye gerek yok anlaşmalı boşanın sadece nafaka konusunda tam anlaşın çünkü nafakayı ödememe hapis cezası vardır onu mecburen öder.
3. Sizi şirketinde sigortalı gösterilmesi suçtur, önce Sgk ya gidip eşinizin şirketini şikayet edin ve sigortalılığınızın sona erdirilmesini isteyin. Sigortanız sona erdiğinde zaten baro avukat atayacaktır.
4. Bankalardan almanız gereken yazılar için kusura bakmayın ama biraz yorulmanız gerekecek çünkü barolar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için belirli belgeler istemek zorunda. Bu belgeleri toplayıp her yıl bir çok kişi adli yardımdan faydalanıyor. Adli yardımdan faydalanırken harç ve mahkeme giderleri de hazineden karşılanıyor yani bu evraklar o kadar da zor toplanmıyor herkes yapıyor.
5. Sizin durumunuzda biri geldiğinde anlaşmalı boşanma önerirdim ama nafakaya dikkat aman vazgeçmeyin çocuklarınız ve kendiniz için. İleride durumu düzelirse nafaka almadığınıza pişman olursunuz. Az da olsa bir nafakada anlaşın çünkü hapis cezası olduğu için paşa paşa öder. Nafaka ileride az gelir durumu düzelirse eşinizin nafaka artırım davası açarsınız

Eşinizden maddi olarak alacağınız illa ki olacaktır. Bir avukatla anlaşıp şuan paranızın olmadığını ama eşinizden boşanınca oradan gelecek olan para ile ödeme yapacağınızı söyleyebilirsiniz. Davada avukat olması sizin lehinize olur, daha kazançlı çıkarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…