Avustralya'daki bara tepki yağıyor

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
448
35
fft107_mf5631729.Jpeg

Avustralya'da müşterilerine, meyveleri çıplak kadınların üzerinde servis eden bara tepki yağıyor.

Avustralya’nın Sydney kentinde bir barın, çıplak kadınlar üzerinde meyve servisi yapması tepki çekti. Açılış gecesinde tropikal temalı bir parti düzenleyen Cruise adlı bar, kadınların meyveyle kaplı olduğu fotoğrafları Facebook’ta yayınladı.

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, sosyal medya kullanıcılarının tepki yağdırdığı fotoğrafları paylaşan bar sahipleri, “Açılış için inanılmaz bir geceydi! Daha fazla fotoğraf için yarını bekleyin” yazdı. Bir kullanıcı bunun üzerine, “ Kadın bedenine olan hor görüşünüzü ve onları bir tabak olarak görmenizi kınıyorum, dışarı çıktığım zaman mekânınıza gelmeyeceğimi biliniz” yorumunda bulundu.
Dan and MazOnaylanmış hesap‏@DanAndMaz
Here are the flicks from the #CruiseBar launch last night with a nude ladies draped in food....
1f62b.png
1f62b.png
1f351.png
1f34a.png
1f34f.png
1f34c.png
1f34e.png
1f347.png
1f352.png
1f350.png
1f62b.png
1f62b.png
#NOPE

CNXoZaUUwAA-Qq7.jpg

CNXoZddUAAAnYSF.jpg

Ulrike Zimmerman adlı başka bir kullanıcı ise, “Aklınızı mı kaçırdınız? Kadınları tabak olarak kullandığınız bu davranışınız yalnızca zevk sahibi olmadığınızın göstergesi dışında, kadınları birer obje haline getirmektedir” ifadesini kullandı.

The Fashion Spot AU‏@TFSAustralia
Women as edible props? We're not OK with this http://bit.ly/1EjNFhe #CruiseBar @CruiseBarSydney

CNX3q-JUwAACanJ.png

CNX3rG_UAAEQua5.png

http://www.radikal.com.tr/dunya/avustralyadaki_bara_tepki_yagiyor-1423270

Yalnız bu "tabak olarak kullanmışsınız, objeleştirmişsiniz, kınıyoruz" muhabbetine, aşırı duyar kasılmasına da ben ayar oluyorum.
"Kadınlar" söz konusu olduğunda, diğer türlerden farklı olarak, havada görünmez bir el belirip de onları durduk yere, kendi kafasına göre objeleştiriyormuş gibi yazılıp çiziliyor.
Dünyada var olan her türlü sistem, "insanlara" karşıdır, insanı hedef alır, insanı ekarte etmeye çalışır, sistemler kötüdür, kakadır, pistir, e dir. Yalnızca kadınları hedef alan bir sistem yoktur, olma ihtimali doğaya, genel düzene, karşıdır.
Ortada objeleşen birşeyler olduğu reddedilemez, tamam, fakat objeleşen birşeyler varsa kendilerini objeleştiren yine kendileridir.
Objeleşmeme gibi bir şansları var çünkü. Kullansınlar.

Kadın bedeni her gün, her dakika, her alanda bir şeyleri "satmak" için kullanılıyor. Buradaki durum alışılanın dışında olduğu için ve yiyecekler çıplak bedene temas ettiği için garipsenebilir. Ama tek sorun kadın bedeninin objeleştirilmesi ise mini etekli bir garsondan çok da farklı görmüyorum.

K kuruyan fasulye Time Traveler Time Traveler 27.01 27.01
Bize yollar göründü, hazırlayın valizleri...
ben oldu olası avusturalya saplantısı içindeyim zati buda iyice tetikledi dermişim :KK45:
Şaka biyanada kadın çamaşırlı zaten.. neyden tiksindik ? Tamamen görsel show. tabakların temiz oldugundan yana garantimiz mi var. üstelik kabuklu meyveler :KK49:
gidip alıp yermıyım , yemem.. oda ayrı tezatlık :KK53:

Back
X