Ay ablan ev hanımı olmuuuş

Merhaba arkadaşlar.
Ben 27 yaşındayım, evliyim, bir kızım var 9 aylık. En iyi okullardan birinden mezunum, üniversite biteli 4 yıl oldu. İlkokul ortaokul hayatım onlarca başarıyla derecelerle dolu. Ama işsizlik yakama yapıştı.
Kpss ye girdim, puanım fena değildi, mülakatlarda elendim ve çok iyi geçmesine rağmen.
Bir iş buldum, hamileyim diye doğum sonrası başla dediler şimdi arıyorum ihtiyaç yok diyorlar.
Neyse bu durum herkesin dilinde. Geçen gün kardeşimin ilk okul arkadaşının annesi ayy ablan ev hanımı olmuş demiş kardeşime. Eş dost akraba derken bide bu alakasız insanlar çıktı başıma.
Bir de ben olsam bunu üzmemek için anlatmam ama annem geldi ve bunu anlattı yersiz yere. Öyle bunaldım ki, ailemi bile görmek istemiyorum artık.
Benden küçükler iş güç sahibi oldu ailede, herkesin dilindeyim. Nasıl başarcam takmamayı. Ne deyip susturcam ağzını açanı. Bi el atın nolur.
şans meselesi. 2.5 sene evde oturdum deli gibi iş aradım sonra bir gün iş görüşmesine giderken dolmuşçu indireceği yerde indirmedi fazladan dolaşmış oldum ve tesadüfen bir ilan gördüm numarayı aldım. önce gitmem gereken iş görümesine gittim aklıma yatmadı ve numarayı aradım. şimdi iyi ki diyorum dolmuşçu yanlış yerden dolandırmış iyi ki unutmuş ineceğim yeri söylemeyi.

Valla bunu iş güç sahibi olmadan, evlenip çocuk sahibi olurken düşünecektiniz.

Hayatta herşeyin bir sırası var. Neden bazı şeyler için bu kdr acele ediyor bu kk kadınları anlamıyorum.

"Ev hanimi"sizin icin cok ezik,yetersiz bir insanı mi çağrıştırıyor.abartici bir yapınız mi var?
Asla öyle değil, uzun tutmamak için çabaladım, yanlış anlaşılmaya mahal verdiysem affola.
Aksine insanların bunu aşağılama niyetiyle söylemesinden rahatsızım. Bir de bu sinir bozucu cüretlerinden.

Ev hanımı olmak bukadar utanç verici sinir bozucu birşey değil
Abartmayin konu sahibi
Çalışan olsanız aynı kişilerin bu kez de ay çalışıyor çocuğu anasiz buyuyor doğurup doğurup bakıcılara bırakıyor diyeceklerini de biliyorsunuz ozaman ne olacaktı

Yahu ne var bunda takacak?
Ev hanımlığı öyle küçümsenecek bir durum da değil, aksine mükemmel olmanız bekleniyor. 10 yıldır çalışıyorum ve birgün evlâdım olursa eğitimli bir ev hanımı olmayı planliyorum. Abartacak birşey yok, keyfini cikarin

Biri hukuk olmak üzere iki üniversite okudum.
6 aylık bir bebeğim var.
Ve keyfi olarak çalışmıyorum.
Çocuğumun gelişimini, eğitimi belirsiz, ne idüğü belirsiz insanlara emanet edemem.
O büyürken kendimden başka kimseye güvenemem.
Varsın ev hanımı desinler, diyenlerin donanımı da benim donanımım da belli der geçerim.

Biri hukuk olmak üzere iki üniversite okudum.
6 aylık bir bebeğim var.
Ve keyfi olarak çalışmıyorum.
Çocuğumun gelişimini, eğitimi belirsiz, ne idüğü belirsiz insanlara emanet edemem.
O büyürken kendimden başka kimseye güvenemem.
Varsın ev hanımı desinler, diyenlerin donanımı da benim donanımım da belli der geçerim.
Cok dogru aynen yani

Merhaba arkadaşlar.
Ben 27 yaşındayım, evliyim, bir kızım var 9 aylık. En iyi okullardan birinden mezunum, üniversite biteli 4 yıl oldu. İlkokul ortaokul hayatım onlarca başarıyla derecelerle dolu. Ama işsizlik yakama yapıştı.
Kpss ye girdim, puanım fena değildi, mülakatlarda elendim ve çok iyi geçmesine rağmen.
Bir iş buldum, hamileyim diye doğum sonrası başla dediler şimdi arıyorum ihtiyaç yok diyorlar.
Neyse bu durum herkesin dilinde. Geçen gün kardeşimin ilk okul arkadaşının annesi ayy ablan ev hanımı olmuş demiş kardeşime. Eş dost akraba derken bide bu alakasız insanlar çıktı başıma.
Bir de ben olsam bunu üzmemek için anlatmam ama annem geldi ve bunu anlattı yersiz yere. Öyle bunaldım ki, ailemi bile görmek istemiyorum artık.
Benden küçükler iş güç sahibi oldu ailede, herkesin dilindeyim. Nasıl başarcam takmamayı. Ne deyip susturcam ağzını açanı. Bi el atın nolur.
Herkese karşı dimdik durarak

Herkes çalışmak zorunda değil..Bu kadar okumuş bir insan olarak kimseyi takmamayi öğrenmelisiniz öncelikle..

Merhaba arkadaşlar.

Canım ya boşver milleti ben de 33 yaşındayım henüz evlenmedim 8,5 yıldır çalışıyorum şükür güzel bir işim var.Bana da neden evlenmiyorsun evde kaldın diyorlar :) insanları susturamazsın evlenmezsin neden evlenmedin okudun evlendin çalışmıyorsun ev hanımı olmak için mi okudun neden çalışmıyorsun.Bu liste uzar gider.Takma boşver.Yuvanı kurmuşsun çok şükür bebişin var.Çalışırsın daha önünde uzun yıllar var.Bebeğinle geçirdiğin günlerin kıymetini bil.Eşinin işi de iyiyse çok ihtiyacın yoksa çocuğunu büyüt bir süre.Sonra çalışırsın.İşe gidenler de çocuğuma biraz bakabilsem derdinde.Takma kafaya

Bunu diyenler ya eğitimsiz ya da sizden daha az eğitim almış sizi kıskanan insanlardır.İyi okullarda okudu da ne oldu bizle aynı oldu sonuçta diye de düşünüyorlardır.Yani onlar daha kötü şeyler de düşünüyorlardır emin olun.Size düşen aldırmamak.Üniversite mezunu olmak eşittir çalışmak demek değil ki.

Aynı durumdayım. Bölümüm gereği atamalarımız zor. Evlenmeden önce çabaladım ama olmadı. Sonra çocuk doğdu. Kendim büyütmek için biraz iş hayatını askıya aldım. Şu an üç yasında. Kpss için dershaneye basladım. Kafanıza takmayın çalışsanız laf söyleyecek başka şeyler bulurlardı.

Merhaba arkadaşlar.

Esim maasini eline veriyosa kiymetini biliyosa hiic takma. O calisanlarda para kazanip mutsuz olan cok canim. Onlar senin basarili halini gorunce suan calismiyor olusunu okudu da bi baltaya sap olamadi gozuyle gordugu icin takmicaksin. Hersey calismak degil ki. Tamam guzel sey para kazanmak ama belki kazansan daha mutsuz olcaksin bi de o kisim var. Millet istiyo diye calismam gerek dusunme. Istiyosan calis.

Aman insan Lara bakarsan çok yipranirsin kardeşim en güzel cevabın bebeğimi ben büyütmek istiyorum biraz vakit geçirmek istiyorum sonra ki planlarında çalışmak öncelik bebeğim paraya da ihtiyaç yok çalışırsam da keyfime çalışacağım de ohh miss hem ev hanımı olunca ne oluyor Muş ayol bende ev hanımıyim çocuğum da yok eşimin kazancı yetiyor bize helal olsun da bizim olsun boşver hiç lafını çekme pat pat ver sona ağızları kapinir:KK59:

Back
X