Ay ablan ev hanımı olmuuuş

başarılı bir öğrencilik hayatı, üniversite diploması...
çalışma hayatının içinde olması beklenen bir profil.
aktif bir şekilde iş aramamışsınız bana kalırsa.
ev hanımı olmanıza şaşıran insanların yorumlarını dert ediyorsunuz.
ama şu an çocuğunuza bakıyorsunuz.
fırsatınız olmamış.

çalışma hayatına bakınca üniversite diplomasının sadece bir prosedür, formalite olduğunu görürsünüz zaten.
belli başlı ünilerden, ya da bazı bölümlerde belirli ünilerden mezun değilseniz çok da bir önemi yok.
üniversitedeyken stajlar, sonrasında alınan sertifikalar, eğitimler, mezuniyetle birlikte alt seviye de olsa başlangıç yapmış olmak ve bir işi adım adım öğrenmek...
bunlar daha önemli..

hiçbir zaman geç değildir ama, yaş ilerledikçe özgeçmişinizde spesifik bir alanda uzmanlaşma aranır.
"ben ... işi biliyorum, yapıyorum" demeniz gerekir.
bütün bunlar yoksa, daha bazal bir işte çalışırsınız.
ya da kendi işinizi kurabilirsiniz.

çalışmamayı tercih edebilir insan..
her kadın çalışma hayatını çok sevmiyor.
evinde olunca daha mutlu.
bu tercih kimseyi ilgilendirmez.
önemli olan bu tercihin sizi mutlu etmemiş olması.
zaten niye dert edesiniz ki aksi olsa?

Bu kadar statütü ve başarı sahibi insan böyle mahalle dedikodularını takmaz

aynıu şeyi bnde düşünüyorum madem onca emek veriliyor okul dereceleri mezuniyetler fln..önce bir iş düzeni oturtulur bana göre onca emek boşa gitmesin..sonra evlilik bebek vs..olur..toplum çevre baskısı bir yana onca emeğin karşılığını alamamak verimli yaşları mesleki anlamda değerlendirememek beni mutsuz ederdi
Bazen hayat öyle denk geliyor şekerim. Özel sektörde çalışmak kolay değil. Çocukta yaparım kariyerde lafı koca bir balon. Eğer yapabiliyorsan ya aileden desteğin olmalı ya da maddi açıdan gerçekten iyi durumda olmalısın. Aksi takdirde yaş geçiyor anne olmak için. Birinden birini tercih etmek zorunda kalıyorsunuz.

çalışırsın çocuğunu anneye yada kv ye bırakırsın laf söylerler.
çalışmazsın çocuğun vardır kendin bakarsın çalışmıyor laf ederler yav arkadaş
insanlar ne kadar boş ya kimene ki ya. evet ev hanımıyım istesem her yerde iş bulurum
ama şuan çocuğumla ilgilenmeyi tercih ediyorum deyin fazla söze gerek yok.

Çok sevindim sormana :).. Bebeklerin çocukların zihni öyle pırıl pırıl ki ne versen kapıyor. Minik minik kitaplar var, orada hayvanlar, renkler, sayılar,.. Kucağıma oturtup tek tek tekrar ederek söylerdim. Kızımın yaşıtları adını söyleymezken kızım şarkı söyleyebiliyordu. Bilmiyorum belki erken konuşmaya genetik yatkınlığıda vardı. Gözlerine bakarak çok iletişim kurardım. Benim ikinci çocuğum oldu ve yurtdışındayım. Çocuklar çok zeki inanın. Şu anda aksansız İngilizce konuşuyor. Buradaki koşullar daha iyi olduğu için oğlumu kreşe vermeyi düşünüyorum ama. Kaç senedir evdeyim üstüne bir de ikinci çocuk maddi manevi çok zor, tek maaşlı yaşamak zor gerçekten.

Cevabiniz icinde tesekkur ediyorum. Ayni seyleri oglum tekken cok yaptim kitaplar oyunlar her saniye onunla ilgiliydim ama ikinci bebek gelince biraz isi tembellige vurdum sanirim. Bu yuzden kendime cok kiziyorum. Cocugun yetisirilmesi tamamen anne ve babada bitiyor. Ve ben her ne yapsam yetersizlik hissediyorum. Evdeyim calismiyorum ama bakicimizda var. bazen oglum ona gitmek icin agliyo falan o zamanlar baya uzuntu duyuyorum. Kendi cocugumu elde etmeye calisirken buluyorum kendimi:)) ah anneler biz:))
Tek oldugum icinde bazen biraz guce ihtiyac duyuyorum. Birileriyle fikir alisverisi yapiyim istiyorum. Maddi olarak gercekten hayat o kadar pahaliki.. cok sukur o yonden bir zorlugum yok lakin herkesin derdi baska oluyo iste ..ay konudan ne cok saptim. Birini bulunca dokuldum gibi oldu.:)))

Ben kendi düşüncemden bağımsız olarak şunu söyleyeceğim. İnsan iyi bir üniversiteden mezun olup daha sonra çocuğunu büyütmek için çalışmayabilir. (Şahsen çalışan her anne de çocuğunu büyüttüğünden bu durumu hiç anlayamıyorum ben). Ama siz kendiniz de ev hanımı olmak istemediğinizden bu durumu takıyosunuz. Kendi tercihiniz olsa umrunuzda olmaz. İnsanlar bunu sorduğunda kızmak yerine kendinizle barışın bu konuda. Evdeyken KPSS çalışmaya çalışın, halihazırda kaybedecek bi şeyiniz yok çünkü. Ama sizin terchiniz çalışmamak yönündeyse zaten bu konuşmların hiç umrunuzda olmaması lazım. Evdeyken bebek var diye kendinizi bırakmayın, çünkü bebekler büyüyüp yuvadan uçuyor bir gün. Hepimiz birer bebektik, o yüzden kendinize yatırım yapmaktan vazgeçmeyin. İnsanları da duymayın, çalışana bebek derler, bebeği olana iş derler, ikisi olana hani 2. çocuk derler, millet böyle. O yüzden önemsemeyin.

Merhaba arkadaşlar.
Ben 27 yaşındayım, evliyim, bir kızım var 9 aylık. En iyi okullardan birinden mezunum, üniversite biteli 4 yıl oldu. İlkokul ortaokul hayatım onlarca başarıyla derecelerle dolu. Ama işsizlik yakama yapıştı.
Kpss ye girdim, puanım fena değildi, mülakatlarda elendim ve çok iyi geçmesine rağmen.
Bir iş buldum, hamileyim diye doğum sonrası başla dediler şimdi arıyorum ihtiyaç yok diyorlar.
Neyse bu durum herkesin dilinde. Geçen gün kardeşimin ilk okul arkadaşının annesi ayy ablan ev hanımı olmuş demiş kardeşime. Eş dost akraba derken bide bu alakasız insanlar çıktı başıma.
Bir de ben olsam bunu üzmemek için anlatmam ama annem geldi ve bunu anlattı yersiz yere. Öyle bunaldım ki, ailemi bile görmek istemiyorum artık.
Benden küçükler iş güç sahibi oldu ailede, herkesin dilindeyim. Nasıl başarcam takmamayı. Ne deyip susturcam ağzını açanı. Bi el atın nolur.

annenizi, ailenizi lütfen bi kenara koyun öncelikle...

ben sizi çok iyi anlıyorum. uzun bi işsizlik döneminde aynı şeyleri yaşadım, şimdi de evli değilim diye aynı şeyleri yaşıyorum. çok yakınlarım ve samimi sevdiklerim dışında kimseyle görüşmüyorum, ki aman ayıp olmasın diye görüşmenin ilişki sürdürmenin hiçbir anlamı kalmadığını öğrendim. bundan sonraki hayatımda da seçici olup az insanla ilişki kurma fikrindeyim. samimi dost, samimi akraba işsiz kaldığın için üzülür. ama bunlar, bizim filanca da şurda şu işi yapıyo diye anlatır. üstelik çay demleyen adamı çaykurun sahibi diye yuttururlar. evli değilsen, yuva kuramadığın için senin kadar üzülmeli samimi yakınlarımız. ama bunlar, bizim filanca da şununla evlendi eşi aman çok harika aman mesleği şu bilmem kaç tane çocukları olmuş da ne şekerlermiş diye anlatırlar.

asıl, konun yanında açılmaması kimseler bizleriz bu konuda yaralı olduğumuz için ama inatla bizim yanımızda anlatılır b*k varmış gibi tüm bunlar...

boşverin, s*kt*r edin, inanın ki çok iyi geliyo düşünmemek. en güzeli de ne biliyo musunuz? Siz hayatınızda bişeyleri yolunuza koyup mutlu olduğunuz vakit, bu budala kimseler daha önce açtıkları bu konuları açamıyorlar bile... yarın işiniz gücünüz yolunda gittiğinde, ee sizin filanca vardı nooldu ona diye soracaksınız diye ödleri patlayacak, sorduğunuzda da hasetlerinden çatlayacaklar...

boşverin, s*kt*r edin...

Not: bu kadar sansüre rağmen de banlanırsam yazıklar olsun!

Bir bayanın illaki çalışması gerekmiyor. Çalışması ya da çalışmaması kendi kararı.

Millet üniv mezunu görünce hemen çalışması gerekiyor izlenimi oluşuyor. Bir erkek ister ilkokul olsun ister üniversite mezunu çalışmak zorunda. BAYANIN ISE KENDI TERCIGI, LUTFEN BUNU BIRILERI AKLINA IYICE KAZISIN

4 yıldır ev hanımıyım. 10 yıl öğretmenlik yaptım. Şimdi evhanimiyim demek , ev hanımı sözünü duymak iltifat gibi geliyor. Hiiiiiccc umrumda değil milletin ne dediği çalışmak ne ben çok iyi biliyorum. Gururla evvvhanimiyim diyorum.

Bir bayanın illaki çalışması gerekmiyor. Çalışması ya da çalışmaması kendi kararı.

Millet üniv mezunu görünce hemen çalışması gerekiyor izlenimi oluşuyor. Bir erkek ister ilkokul olsun ister üniversite mezunu çalışmak zorunda. BAYANIN ISE KENDI TERCIGI, LUTFEN BUNU BIRILERI AKLINA IYICE KAZISIN
İyi alıştırdılar milleti bu köle kadınlığa. Buna baskaldiran birini görünce de ezikleyelim de çarktan çıkmasın diyorlar.

Universite mezunlugunu baz alacaksak, o artik lise mezunu olmak gibi yayginlasti.

Artik herkes uni mezunu. İssizlik denen bir sey var.

Ev hanımıyım diye bir gün sizden para istersem o zaman konuşun,şimdi çenenizi boşuna yormayın ben hayatımdan gayet memnunum de

Durumunuz iyiyse esin bir şey demiyorsa dinleme illa çalışmak zorunda misin okudun diye

Bu kadar takıyosanız keşke iş olayını halletmeden çocuk sahibi olmasaydınız. Öyle yada böyle çocuk iş hayatını öteliyor çünkü. Bu kadar takmanıza gerek yok ayrıca ev hanımlığını 9 aylık bi çocuğu olan anne için en iyisi. Eleştirdiğimiz kısım sığ anneler olmaları ama siz öyle değilsiniz. Her şey rayına oturur zamanla hakaret olarak algılamayın durumunuzu lütfen

Ev hanımlığı en zor çalışma hayatına sahip olunan meslek üstelik ay sonu elinize geçen bi şey yok koca bi boşluk çoğu zaman. Karın tokluğunu tercih diye yutturmayın bence herkes çalışsa çalışabilse keşke. Ekstra olarak çocuk sahibi olma durumu hariç:)

Ev hanimi olmak kotu mu? Resmen asagilamissiniz ev hanimligini. Sanki kadin size kufur etmis de kiziyosunuz kadina. Neyse ...
Kusura bakmayın yanlış anlaşıldım. Kişinin bu lafı aşağılama niyetiyle söylemesinden rahatsızım ben de. Bir de hadsizce hakkımda konuşabilmelerinden.

Back
X