Ay ablan ev hanımı olmuuuş

Yorum yapan tüm arkadaşlarım, çok teşekkür ederim hepinize. Geceden beri daha iyi hissettim sayenizde. Sevgiler çok çok.

Merhaba arkadaşlar.
Ben 27 yaşındayım, evliyim, bir kızım var 9 aylık. En iyi okullardan birinden mezunum, üniversite biteli 4 yıl oldu. İlkokul ortaokul hayatım onlarca başarıyla derecelerle dolu. Ama işsizlik yakama yapıştı.
Kpss ye girdim, puanım fena değildi, mülakatlarda elendim ve çok iyi geçmesine rağmen.
Bir iş buldum, hamileyim diye doğum sonrası başla dediler şimdi arıyorum ihtiyaç yok diyorlar.
Neyse bu durum herkesin dilinde. Geçen gün kardeşimin ilk okul arkadaşının annesi ayy ablan ev hanımı olmuş demiş kardeşime. Eş dost akraba derken bide bu alakasız insanlar çıktı başıma.
Bir de ben olsam bunu üzmemek için anlatmam ama annem geldi ve bunu anlattı yersiz yere. Öyle bunaldım ki, ailemi bile görmek istemiyorum artık.
Benden küçükler iş güç sahibi oldu ailede, herkesin dilindeyim. Nasıl başarcam takmamayı. Ne deyip susturcam ağzını açanı. Bi el atın nolur.
nerden mezunsunuz

Merhaba arkadaşlar.
Ben 27 yaşındayım, evliyim, bir kızım var 9 aylık. En iyi okullardan birinden mezunum, üniversite biteli 4 yıl oldu. İlkokul ortaokul hayatım onlarca başarıyla derecelerle dolu. Ama işsizlik yakama yapıştı.
Kpss ye girdim, puanım fena değildi, mülakatlarda elendim ve çok iyi geçmesine rağmen.
Bir iş buldum, hamileyim diye doğum sonrası başla dediler şimdi arıyorum ihtiyaç yok diyorlar.
Neyse bu durum herkesin dilinde. Geçen gün kardeşimin ilk okul arkadaşının annesi ayy ablan ev hanımı olmuş demiş kardeşime. Eş dost akraba derken bide bu alakasız insanlar çıktı başıma.
Bir de ben olsam bunu üzmemek için anlatmam ama annem geldi ve bunu anlattı yersiz yere. Öyle bunaldım ki, ailemi bile görmek istemiyorum artık.
Benden küçükler iş güç sahibi oldu ailede, herkesin dilindeyim. Nasıl başarcam takmamayı. Ne deyip susturcam ağzını açanı. Bi el atın nolur.
Ya ne güzel evlenmişsin çocuk yapmışsın şimdi bunu düşünüp dertlenmen aşırı mantıksız geldi bana. Ben 1 yıldır bebek tedavileri yüzünden işime doğru düzgün devam bile edemiyorum, istediğim şeyleri yapamıyorum, özellikle geri planda kalmak zorundayım çünkü bri tercih meselesi. Çoğu tedaviye devam eden arkadaşım işinden çıkarıldı çünkü sürekli izin almayı mazur görmüyorlar. Senin bir hastalığın bir engelin mi var da işe girmiyorsun, elbet bir yere girersin. Önceliğe göre değişir. Hem öyle millete laf sokarak kendi çoluğunu çocuğunu değerli ve önemli göstermeye çalışan teyzeler hayatın her alanında mevcut. İşe girsen yarın başka şey bulur bunlar, takmamalısın

Ya ne güzel evlenmişsin çocuk yapmışsın şimdi bunu düşünüp dertlenmen aşırı mantıksız geldi bana. Ben 1 yıldır bebek tedavileri yüzünden işime doğru düzgün devam bile edemiyorum, istediğim şeyleri yapamıyorum, özellikle geri planda kalmak zorundayım çünkü bri tercih meselesi. Çoğu tedaviye devam eden arkadaşım işinden çıkarıldı çünkü sürekli izin almayı mazur görmüyorlar. Senin bir hastalığın bir engelin mi var da işe girmiyorsun, elbet bir yere girersin. Önceliğe göre değişir. Hem öyle millete laf sokarak kendi çoluğunu çocuğunu değerli ve önemli göstermeye çalışan teyzeler hayatın her alanında mevcut. İşe girsen yarın başka şey bulur bunlar, takmamalısın
Umarım herşey gönlünüzce olur. Tedaviniz sonuç verir ve sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Çok teşekkürler yorumunuz için.

Umarım herşey gönlünüzce olur. Tedaviniz sonuç verir ve sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Çok teşekkürler yorumunuz için.
Amin çok sağol Allah herkese uğraştırmadan nasip etsin. Dediğim gibi eksilere değil artılara bakmaya çalış. Çocuğunu kendin büyütüyorsun ne güzel, kimisi de çocuğumun yüzünü göremeden büyüyor diye dertleniyor. Ailen konusunda ise haklısın, aileler bazen çok anlayışsız olabiliyor. Onlara darılıp kırılmamak lazım. Açıkça söyle bu tür şeyler beni üzüyor, kimsenin lafını taşımayın de. Senin yerinde kim olsa rahatsız olurdu. Eşin sorun etmiyorsa milletin lafı vız gelir tırıs gider :halay: iyi bir okul bitirmişsin, kriterlerini düşürsen ohoo iş çok, bu memlekette standardın yüksek oldu mu hiç rahat huzur göremezsin malesef

Merhaba arkadaşlar.
Ev hanimi olunca asagilik bir yaratikmi oldun da hakaret saydin soylediklerini

Lisans mezunuyum kendi isteğimle evde oturuyorum eşimin maaşı yetiyor ve ben çalışmak istemiyorum. Yani "EV HANIMI" niteliğindeyim.

O kadar okumuşsun niye çalışmıyorsun diyenlere "koca parası daha tatlı geliyor" diyorum. Kime ne? Kime hesap vericem?

Çalışma konusunda en büyük derdim tasam şu an çocuğum yok ama yarın öbürgün bir evladım olduğunda onu kreşe bırakmak zorunda kalmak yada eve bakıcı almak en büyük derdim sıkıntım.

Çocuğum benimle büyüsün benim öğrettiklerimle benim kurallarımla yetişsin gözümün önünde olsun istiyorum. En büyük gerekçem bu çalışmadığıma pişman değilim.

Merhaba arkadaşlar.

İşe girmek çok zor hele kpss çok daha zor. İnsanlar ne demiş işsiz olduğum dönemde hiç umrumda olmadı. ama evet dediğiniz doğru, üni bitirip işe girmeden evlenince ya da evlenip çoluk çocuğa karışınca insanlar evlendi boşa okudu diye konuşuyor. Sakın takmayın. Hem herkes çalışacak diye bir durum yok ki.

Benim de arkadaşım böyle üniversiteyi dereceyle kazanıp dereceyle mezun oldu, sonrasında yüksek lisans yaparken evlendi ve çocuğu oldu. Yüksek lisansa devam edemedi. Şimdi de çalışmıyor, belki çocuğu biraz daha büyüyünce yüksek lisansını bitirir ve iş arar. Ona da ailesi benzer şeyleri söylemiş. Biraz canı sıkılmış haliyle ama ona söylediklerimi size de söylemek istiyorum: siz böyle mutluysanız ve kendinizi geliştiriyorsanız bence sorun yok. Para hiç önemli değil demiyorum, elbette geçimini sağlayacak bir para kazanmak zorunda kalıyor insan ama şu an için eşiniz çalışıyorsa ve maddi olarak sorumluluğu tek başına almaktan rahatsızlık duymuyorsa insanların size karışmaya hakkı olduğu düşünmüyorum. Ben çalışan bir kadınım, çalışmayı da seviyorum ama bu tercihle alakalı. Her gün mutsuz olarak gidip 8 saatinizi harcayıp geri döndüğünüz bir iş olacaksa belki çalışmayıp oradan kazanacağınız parayı da kazanmamayı tercih edebilirsiniz. Sevdiğiniz bir iş olursa ve de kendiniz çalışmak istiyorsanız da iş arayışınıza devam edersiniz. Dilerim sizin için en güzeli olur.

Soruyla alakasiz sadece cocuklariniz kac yasinda? Ve onlarla kalileti olarak nasil vakit geciriyosunuz . Benim evlatlarim daha kucuk ama onlara simdiden bir cok seyi ogretme hevesindeyim . Etrafimda fikir danisicak pek kimsem yok . Mesela 3 yasinda ne yapabilirim onunla suan 10 a kadar ingilizce ve turkce olarak biliyo hani bu tarz ufak tefek ama daha baska seyler arayisindayim siz ne onerirsiniz.. ? Boyle bilgili bir anne gorunce dayanamadim soriyim dedim:)) konu sahibesi kusura bakma.:)
Bide gercekten okumus ve evlat sahibiysen ogrendiklerini ona aktarmalisin. Hele ki parasal derdin yoksa kendini millet dedi diye calismaya zorunlulugun varmis gibi hissetme . Cocuguna odaklan ve akisina birak..:)
Estağfirullah bilgili anne kim ben kim? Ben sadece icimden geleni yapiyorum. TV izlemiyor ikisi de zaten biri daha 8 aylik biri 23 aylik. Hergun kitap okuyorum ikisine de kizim artik oku oku diye geliyor yanima. Gecen para ve para politikalari diye bir kitabim var onu getirmis hatta anne oku diye :) boya yapmayi cok seviyor. Hamur oynamayi ayrica haftada birgun yasitlari ile bulusuyor. Sansima komsu cocuklari yasit. Oyle aktivite delisi degilim. Ingilizce hic ogretmedim. Bolumum ingilizceydi benim ve lisede ogrendim onu kasmak istemiyorum. Dil ogrenmenin muzik sanat gibi yetenek oldugunu dusunuyorum. Hergun delivgibi dans ediyoruz ucumuz en kucugu kucagimda o yerde vs vs kisacasi oyle ozel birsey yapmiyorum.

Ne var sanki o.... mu olduk,ev hanımı olduk deyiverin.. töbe töööbeee.. bak ne güzel üremişsiniz.. biz kariyer yaptık üreyemedik,üremeye uğraşıyoz şurda.. bize de ordan yürüyolar.. insanları takmayın

Asla takmayin agizlari torba degil ki büzesin.. bende yasiyorum kismen bunu.. 8.5 yil araliksiz calistim evlendim ve is degistirmek icin isimden istifa ettim gorusmeler yapiyorum bu surecte hemen ev hanimi yaftalari yapiliyor. Ayrica kime ne herkesin kendi tercihi.. ama calismak isteyip de ya da ara veren insanlara bu sekilde soylenince moral bozuklugu oluyor anliyorum.

Bu konuşanlar ille konuşacak şey bulur.
Kariyer peşinde koşsaydınız da "okuyacam çalışacam diye koca bulamadı" derlerdi.
Her halükarda diyecekleri var bu tayfanın.

Ev hanımlığının nesi kötü ayrıca?Siz niye küfür edilmişcesine sinirleniyorsunuzki.
Siz de evde olmayı istemediğinizden sanırım.
Umarım gönlünüze göre olur.
Ama bu kadar önemsemeyin milleti.
Sağlık olsun,elinizdeki nimetler de yabana atılacak gibi değilki.

Ben de 2. Üniversite mezunuyum (biri aöf)
ama evdeyim,çocuklarımı evde kendim büyütmek istedim.
Benim tercihim de böyle oldu.
Hiç de kompleks yapmadım bunu.
Takılmayın ;)

Ayyy inan ki o işsizlik belası ölüm gibi. Ya ben öyle dereceyle falan bitirmedim ama her is yerinde olmazsa olmaz muhasebe mezunuyum ama yoook koca sehir de is bulamadim çocuğun olur bahanesiyle hep reddediliyorum. Bana da niye calismiyosun diyolar koca parasi yiyorum diyorum en güzeli deyip susuyolar. Halbu ki eşimden asla para istemem kendisi veriyo bitince de aman param bitti ver demem. O yüzden kkca parası yiyorum de susarlar

Back
X