Bunca gerginlige ne gerek var? Ben de anneme bayilmam. Aksam saati "nerede kaldin" aramasindan da nefret ediyorum. O yüzden bir kere aradığında gec kalacagimi haber veriyorum,soylenmeye basladiginda da yüzüne kapatiyorum ve hicbir aradiginda acmiyorum. Ya da bir kere "su saatte gelecegim" dedikten sonra arayip durunca telefonu sessize alıyorum. Eskiden bin cevapsiz arama görürdüm, simdi artik alisti-aramiyor bile. Arayinca da dirdir yapmiyor.
28 yasinda kadinim. Her gun is cikisi direkt eve kosacagim bir hayat istesem coktan evlenip barklanirdim.
Bence sen de bu kadar gardini alma. Ters cumleler kurup ikinizin de canini sıkma.
Telefonla konusmak istemiyorsan "ders çalışıyorum. Ararim seni" yaz, konuşma. Sabahlari aranmak istemiyorsan arama sesini kis , alarmi ac. Bu sayede kendi istedigin saatte uyanirsin.
Ayrica ailen "bize araba alacaksin" dedi diye zorla otogaleriye goturup araba mi aldiracak? O gün gelince almayacagini soylersin.
Benim annem de bana araba almak-beraber kullanmak istiyor. Gözü benim paramda da degil -yari yariya kendi de katmak istiyor ama ben orali olmuyorum. Bisiklet turlarina katilip "a ra ba dan in / bi sik le te bin" diye slogan atan bir kadinim. Ayrica evde 1 araba varken ikincisini almayi gorgusuzluk olarak görüyorum. Dogaya da büyük bir zarar. Kaldi ki kirk yilin basinda kullanacagin bir arabayi satin almak yerine her yere taksiyle gitmek ya da uygun anlarda kiralamak cook daha ekonomik. cunku hem yakiti pahalli, hem vergileri pahalli, hem bakimi pahalli... annem elaleme "kizim okudu bana araba aldi" desin diye neden ortaliga para sacayim ki???
Benim hayatim,bir kere dunyaya geldim onda da kendimi mutlu etmeye çalışıyorum. Anneme de aynisini tavsiye ediyorum. "Benim uzerinden hayallerini gerçeklestirmeye calisma. Bir hayatin var,ne hayalin varsa onu yapmaya calis"
Çocukluğumda da "beni okutmadilar sizin karneniz ne halde" diye bagirir cagirirdi. Sonuc olarak okuduk ama ne istedigi gibi doktor olduk ne memur :)
biz onun hayalini gerceklestiremeyince annem liseyi aciktan bitirdi mesela. Bu sene üniversite sinavina girecek.
Sen de bağırıp cagirmadan - kendi bildigin yoldan git.
Ayrica ailenden az da olsa bir para aliyorsun. Hala ekonomik özgürlüğünü eline almamisken insanlara böyle laflar etmemelisin. Bugun telefonda cemkirdigin kadindan 10 gun sonra para alacaksin. Zaten az bir miktar gönderiyorlarmis. Ben yerinde olsam o parayi parttime islerden (haftada bir palyacoluk-haftada bir dugunlerde hosteslik-brosur dagitma-özel ders gibi) kazanir -bir kurus almaz sonradan cemkirmeye devam ederdim.