Ay rezillik ya

hoşlanabilite kelimesini ben de kullanıyorum hatta bunun bir de olabilite versiyonunu da kullanıyorum. tabi arkadaş arasında. Türkçe kurallarını da gayet iyi bilirim. mesela birşey bir şey diye yazılır falan. ama burada konu sahibi samimiyetle bir şey yazmış düzeltmek nedir? emin olun ingilizce ability den çevrilmiş bir şey olduğunu biliyordur. tek Türkçe ve İngilizce bilen siz değilsiniz. burada da resmi bir yazışma söz konusu değil. içinden öyle gelmiş yazmış.:110:
Teşekkür ederim yorumunuz için ama biz zaten konu sahibiyle bu konu üzerinde anlaşmışken biraz dış kapının mandalı durumu yaratmışsınız. Konu sahibini düzelttim çünkü bu tip konuşmanın gerçekten karizmasını çizeceğini düşündüm. Ben şahsen bu şekilde deforme edilmiş sözcük kullanan insanları itici bulurum. Tanıdığım bir çok erkek de aynı şeyi düşünüyor. Yani yaptığım uyarı konuyla ilgiliydi. Ayrıca ben burada İngilizceyi ya da Türkçeyi bir tek ben bilirim mi yazmışım? Bakıyorum bakıyorum göremiyorum öyle bir cümle:))) Siz kullanmaya devam edin efendim bu tip sözcükleri. Ama unutmayın dil öyle bir şeydir ki sizin bugün sempatiklik adına yaptığınız bir değişiklik bundan on yıl sonra dile yerleşmiş olur. Çocuklarınız, torunlarınız böyle uydurma, özünden kopmuş bir dil mi kulanmasını istiyorsunuz? Bu arada elbette herkes konuşurken ya da yazarken hata yapabilir. Ben de imla kurallarını kimi zaman yanlış kullanabilirim ya da bir sözcüğü yanlış yazabilirim ama asla bilerek ve isteyerek bir sözcüğü değiştirmem. Yine de teşekkür ederim :)

bende kışın akıllı telefona geçtim teknoloji özürlüyüm anlamıyom etmiyom

eski sevgilimin yeni sevgilisini inceliyodum telefondan

kıza arkadaslık istegi yollamısım hiç farkında degilim

kız bana önceden tanısıyomuyuz eklemişsin cıkaramadım diye mesaj atmış

vay baboo diye feryat ettim beynimden kaynar sular döküldü elim ayagım titredi resmen

çok korktum sevgilimize(benim eski onun yeni :p) beni şöyle bi kız eklemiş sen tanıyonmu diye sorduysa diye

rezaletki ne rezalet heee bide kendi fotograflarımı begeniyomusum farkında olmadan salaklıga bak ::)

Teşekkür ederim yorumunuz için ama biz zaten konu sahibiyle bu konu üzerinde anlaşmışken biraz dış kapının mandalı durumu yaratmışsınız. Konu sahibini düzelttim çünkü bu tip konuşmanın gerçekten karizmasını çizeceğini düşündüm. Ben şahsen bu şekilde deforme edilmiş sözcük kullanan insanları itici bulurum. Tanıdığım bir çok erkek de aynı şeyi düşünüyor. Yani yaptığım uyarı konuyla ilgiliydi. Ayrıca ben burada İngilizceyi ya da Türkçeyi bir tek ben bilirim mi yazmışım? Bakıyorum bakıyorum göremiyorum öyle bir cümle:))) Siz kullanmaya devam edin efendim bu tip sözcükleri. Ama unutmayın dil öyle bir şeydir ki sizin bugün sempatiklik adına yaptığınız bir değişiklik bundan on yıl sonra dile yerleşmiş olur. Çocuklarınız, torunlarınız böyle uydurma, özünden kopmuş bir dil mi kulanmasını istiyorsunuz? Bu arada elbette herkes konuşurken ya da yazarken hata yapabilir. Ben de imla kurallarını kimi zaman yanlış kullanabilirim ya da bir sözcüğü yanlış yazabilirim ama asla bilerek ve isteyerek bir sözcüğü değiştirmem. Yine de teşekkür ederim :)

kendi kullandığım bir kelime olduğu için ben de cevap yazmak istedim. ben de bu kelimeyi nasıl kullanmaya başladım hatırlamıyorum bile. ama sadece çok yakın olduğum kişiler arasında kullanıyorum bunda da sakınca görmüyorum. zaten yeni tanıştığım bir erkeğe karşı bu kelimeyi kullanmam. ayrıca sadece bu sebepten soğuyacak erkek hemen soğusun lütfen. benim sevgi aşk anlayışımda bir kelimeden soğumak diye bir şey yok.

sizin düşünceniz tabi siz kullanmazsınız ama burada yazan birini düzeltmeye gerek yoktu dedim. bu da benim düşüncem. sonuçta burada insanlar hiç görmedikleri birinden ders alacak değiller ah bu böyle dedi ben bu kelimeyi kullanmayayım demeyecekler sonuçta. dizilerde insanlar ne kelimeler kullanıyorlar benim kullandığım kelime mi Türkçe yi değiştirecek. ama sizin düşünceniz bu şekildeyse saygı duyuyorum. uzatmayalım daha fazla.

Back
X