Ayak parmağımı kırdım :(

cemre_naz

Doğa - Rüzgar - Yağmur
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
1.037
1.261
333
Selam kızlar, iki gün önce ayak parmağımı kırdım. Şimdi ayağım yarı bileğime kadar alçıda. 31 haftalık gebeyim. Yürüyemediğim gibi tek ayak üstünde zıplayamıyorum da.Çok hareketsiz kaldım ve alçı ne kadar kalacak bilmiyorum. Böyle bir durumla karşılaşan var mı ? Bu kadar hareketsiz kalmak bebeğime zarar verir mi acaba

canım hiçbir bilgim yok ama sadece geçmiş olsun, Allah acil şifa versin demek istedim..

alçın nasıl bilmiyorum ama alçılı ayağının topuğuna basarak belki evde biraz dolaşabilirsin ama dediğim gibi tamamen benim fikrim herhangi bir tecrübem ya da duyumum yok..

Çok teşekkür ederim. Topuğuma da basamıyorum şimdilik çok ağrı yapıyor. Çok hareketli biriyim normalde. Şimdi yatmaktan belim ağrıdı. Umarım en kısa zamanda az da olsa ayağımın üzerine basabilecek hale gelirim

slm, bende var mı benim gibi diyordum hani yaşayan bilir derler yaa...bende 25 nisanda kaldırımdan inerken düştüm.ayak bileğim kırıldı o günden bu güne eve hapsoldum ama yüzümü güldüren tek şey bebişimin beni üzmemesi oldu.45 gün alçıda kalacak dedi doktor ve diz kapagıma kadar alçıda ayağım.koltuk değneğiyle çok zor oluyordu walker aldık biraz daha kolay oldu evde gezinmem.ben doktoruma sordum zıplamamın bebeğime bir zararı olur mu diye birşey olmaz dedi ama insan korkuyor işte.bende çözümü halıları kısmen kaldırtarak buldum ayağımı kaydıra kaydıra gidiyorum.hatta espiri bile yapıyorum kendi kendime kızım balerin olacak bu gidişle diye:)ama senin tabi göbüşünde bebişinde büyük benden Allahım sabrımızı versin bebişlerimize tutunalım ve sayılı gün, geçecek deyip eritelim günlerimizi...

çok geçmiş olsun ikinizede. bende alçı 45 gün durur diye biliyorum. aman dikkat edin alçılarla yürüyecem derken bidaha düşüp başka yerinizi sakatlamayın.

Amin. Sana da çok çok geçmiş olsun. Dediğin gibi halimden anlayan birini görmek iyi geldi. Alçının 45 gün kalması durumu biraz canımı sıktı. 45 gün 6 hafta demek. O zamana 38 haftalık olurum Bu hafta kontrole gidicem ayağım için, belki az daha erken çıkar alçı diye umut edeyim bari. Benim de kızım olacak kısmetse. Seni örnek alıp pozitif olmaya çalışıcam, teşekkür ederim :)

bende 10 gün falan oluyor kontrole gideli maalesef iki kere röntgene girmek korkuttu beni kurşun varmış içinde bişey giydirdiler ama insan tedirgin oluyor.İnşaallah zararı olmaz bebişlerimize.senin ayak parmağı belki daha çabuk iyileşir ama önemli olan düzgün kaynasın zamanı bir şekilde geçireceğiz.ağrın falan varmı?benim ilk 1 haftam çok zor geçti ağrıdan ağlaya ağlaya ama şükürler olsun perşembe tam 3 hafta olacak biraz daha azaldı ağrılarım ama maalesef kaşıntılar başladı uyku kaçıran cinsten(( sabah ezanı okunuyor ben hala kaşıyorum neyse hepsi geçecek.ara ara yazarsak daha çabuk bitiririz günleri.inşallah kontrolünde güzel şeyler duyarsın..bende senden güzel haberler beklemekteyim..

Yolu yarılamışşın maşallah :) Röntgen olayı beni de korkuttu ama doktorlar hiçbir zararı yok diyorlar. Ben de bayağı araştırdım, bir şey olmaz Allah'ın izniyle. Benim ağrılarım daha kısa sürdü 4-5 gün kadar, tabi parmakla bilek bir olmaz. Dün kontrole gittim, doktor baktı ki göbeğimle beraber ayağımı taşıyamıyorum, daha fazla yük etmeyelim dedi. Alçı çıktı. Sadece iki parmağımı birbirine sabitledi. Abartmadan ihtiyaçlarını karşılayacak kadar üzerine basabilirsin dedi. Şimdi ayağım hafifledi, ama bu seferde (özellikle uyurken) parmağımı bir yerlere çarpıyormuşum gibi geliyor, hem ağrı yapıyor, hem de düzgün kaynamaz mı acaba diye korkuyorum. Neyse buna da şükür. Daha güzel haberlerle görüşmek üzere :))

Ohh hafiflemişsindir birazda olsa sevindim senin adına:) doktorlar her ihtimali düşünüyor bir risk olsa çıkarmazdı, biraz daha dayan derdi.Gece yatarken çorap giy diyeceğim ama onada dayanmak zor inadına insanın ayaklarına ateş basıyor, kaşınıyor insanın ayakları.bende 30 gün olsun çıkaracağım alçıyı diyorum herkes birşey söyleyip vazgeçiriyor beni.3-4 gün sonra alçı terliğini dene dedi doktor bakalım inşallah basabilirim.birazdaha yatacağızki daha çabuk iyileşelim sonrasında zaten bebişler uyutmayacak bizi:)) iyi dinlenmeler..

Ne zamandır yazamadım, bir de bu arada evimi taşıdım internet için zamanım olmadı. Alçın çıkmıştır umarım ve her şey yolundadır. Benim parmağım iyileşmiş sözde ama halen ağrıyor ve çok komik yürüyorum. Parmağım da diğerlerinden ayrı duruyor. Doktor kaynamada sorun yok, bu eğrilik de düzelir dedi ama niyeyse benim pek umudum yok Senden iyi haberler bekliyorum :)

Bende birazda olsa yüzüm gülerek yazıyorum bugün:)) kurtuldum alçıdan Allahıma şükürler olsun. 38. günde çıktı alçım dayanamadım 1 hafta daha.Dün 5 saat hastanedeydik 100lük şeker yüklemem de vardı şekerim çıktı birazcık ama olsun güzel haber kemiğimim kaynaması oldu.doktor basabilirsin dedi ama çok zor baldırıma kadar acı hissediyorum ve çok şiş ayağım.15 dk sıcak 15 dk. soğuk su ile başladım kendi çapımda fizik tedaviye. inşaallah en kısa zamanda basabiliyorum diye yazmak istiyorum buraya. Parmakta olsa kırık sonuçta ağrı oluyor maalesef.Doktor son bir röntgen istemiştir heralde(ben maalesef 3 kere çektirdim ) günler geçtikçe artan bir ağrıysa tehlikeli olabilir tabide başka bir doktora gidersen için rahatlar biraz diyeceğim ama kustuk artık hastanelerden, doktorlardan((Ev taşımak kolay değil hele bizim gibi zorlu bir süreçten geçerken.Yeni evinde ayaklarını uzatıp, iyi günlerde oturmanı ve bebişini beklemeni diliyorum:))

Teşekkür ederim iyi dileklerin için :) Çok sevindim alçının çıkmasına. Ve ayağının iyileşmesine. Hamile olmana rağmen kemiğin erken kaynamış bak, bu çok güzel bir şey maşallah. Benden son bir röntgen istemedi doktorum. Gerek yok dedi, içime de sinmedi ama, ne bileyim. Senin daha önemli tabi kaynayıp kaynamadığını görmek. Bacağın bütün yükünü taşıyor, şansa bırakmaya gelmezdi. O yüzden üzülme. Fizik tedavilerin en kısa zamanda sonuç verir inşallah ve en kısa zamanda yürümek ne demek, koşarsın :) Tabi göbüşün izin verirse :)) "Basabiliyorum" heberlerini bekliyorum :)

"Basabiliyorum" hafif hafif şükürler olsun:))))) zıplamadan bir gün geçiriyorum:)) önce sıcak sonra soğuk su işe yarıyor gerçekten.ayağım hala şiş baş parmağım havada kalmış alçıda biraz zaman alacak heralde eski haline dönmesi.eşime kapıyı açmayı bile özledim inşallah cumaya kadar daha rahat basabilirimde kapıda karşılarım eşimi..umarım sende daha iyisindir ağrın falan geçmiştir.doktor sana ağrı için ödem için krem falan verdi mi?bana verdi ama 4 kere falan sürdüm korktum sonra prospektüsünde gebelikte son 3 ay girenler kullanmamali diyor. dolgit diye bir krem.Dediğin gibi koşarak bebişime alışveriş yapmak istiyorum sıcaklar başlamadan göbüşüm elverdiğince:)) bende iyi haberlerini bekliyorum:))

geçmiş olsun, Allah acil şifa versin

bence yataktada olsa koltuktada olsa sürekli kımıl kımıl olman lazım..
sağa sola dönmek gibi falan şeyler yapabilirsiniz hareketsiz bırakmak bebeğe zarar verebilir..

yine uzman görüşünü tavsiye ederim..

çok üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…