• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayaklari küf tutmus usta...

Evet temizliğin fakirlikle ya da zenginlikle alakası yoktur ama yaşam şartları ile alakası vardır. 45 derece sıcakta metrobüste burnumuzun direğini kıracak kadar kötü kokup duş almamak bir tercihdir. Ya da kokoş geçinip kafadaki fön bozulmasın diye bir hafta yıkanmayıp Burberry şişesine düşüp bizi bayıltmak... Ama günde 12 saat çalışan adamın ayağı kokar her gün duş alsa da kokar ayakkabı içinde. Siz onlar gelmeden halılarınızı kaldırmalı mümkünse gazete sermeliydiniz yerlere.

Anladığım kadarıyla kimse size kokudan neden rahatsız oldun da dememiş. Gelip burada ekmeğinin peşindeki ustaya dedikleriniz için eleştiri alıyorsunuz.

Evet kimse kimsenin kokusunu çekmek zorunda değil ben de kokudan acaip iğrenirim. Ama inanın o koku evinizden bu tartıştığımız saatler içinde çıkmıştır bile...

Bir de yanında çorap taşımak filan bunlar ülkemiz çalışma şartlarında çok ütopik şeyler. Çünkü işçinin gram değeri yok ve hangi işte olursa olsun işçilere inanılmaz yük biniyor ve önemli olan yapılacak iş oluyor, işçi değil.

Ne kadar tatlış bir kapitalistsiniz.
Kurban olayım o ustanın çorabına. Millet ekmek parası derdinde. Silersiniz olur biter.

taman anlıyoruz ekmek parası..fakat bu tarz şeyleri çözmeleri lazım...ne bileyim delikli terletmeyen ayakkabılar var..tabi bu durumda patronlarına düşüyor...ama acısını niye bizler çekelim...eminim evinize böyle birileri gelmediği için bu şekil yazdığınızı düşünüyorum..buda nebiçim bir kelime anlamadım tanımadığınız birinin çorabına kurban olmak...anlayamadım gitti...

Adamın ayaklarının kokmasını kimse tasvip etmez ama konu sahibinin tavrı aşırı abartılı değil mi sizce?
Azcık cazgır olsam adamı eve almazdım,halıları yıkamaya mı versem demesi,adamların arkasından oda kokusuyla koşması(!) çok ayıp..Çok çok ayıp..Yani ustanın ayağının kokması çok da büyük bir soorun değil,rahatsız olursun onlar gidince açarsın camları halıları silersin ya da geldikleri anda ayağına terlik verirsin.O da spreyiyle peşinden gitmek ne ya? Her şeyin bir adabı var.

Cevap bana değildi ama dayanamadım çünkü çok komik bir yazı yazmışsınız .Arkadaşımızın evine çocuğunun öğretmeni gelse konuşmaya ya da allah korusun doktor gelse muayene için bu arkadaşımız yine şikayet edecekti .Mevzu burda adamın mesleği değil pisliği .Ayrıca bir kalemde milyarları çalanları ,700000 TLlik saat takanları kimin seçtiğini ve alkışladığını da iyi biliyoruz .
Çok güldüm yaa bunlar hep zengin düşmanı hep bizi aşağılıyorlar olmaz böyle maduruzbhahaha:))) konuya bak ya

Yahu arkadaşlar koku bu işin sadece görünen yüzü .Ya bakteriler.Ben turizm mezunuyum .Beş yıldızlı otellerde çalıştım .Orada duşlarımız vardı .Lüks restoranlarda da vardır .Terli işe gelen ya da iş sırasında terleyen duş alsın diye .Saygıdır bu sağlıktır bu .

Ben uslubunuzu begenemedim gunde 1 degistirmedigini ne biliyorsunuz ? Gun boyu ayakta duruyoruz bizde temizlik meselesi falan diyorsunuzda pardonn ya ben burda kendini yuksek gorme bir egoo goruyorum kisiden kisiye degisir adam 2 saat ayakta dursa kokuyo tum gun oturaninda kokuyo yani bu bir hastalik gibi bisi elindn bisi gelmez surekli her girdigi eve corap degistircek degill adam oturarak is yapmiyor surekli ayakta ve yogunlar ayy dur eve gircem corap degistiriyim dusuncesi olmaz tabiriniz cok yanliss ayaklari kuf kokmus oylemi kurban olmalisiniz o iscilere o insanlara herkes masa basi rahat is bulamiyor :)

Ben uslubunuzu begenemedim gunde 1 degistirmedigini ne biliyorsunuz ? Gun boyu ayakta duruyoruz bizde temizlik meselesi falan diyorsunuzda pardonn ya ben burda kendini yuksek gorme bir egoo goruyorum kisiden kisiye degisir adam 2 saat ayakta dursa kokuyo tum gun oturaninda kokuyo yani bu bir hastalik gibi bisi elindn bisi gelmez surekli her girdigi eve corap degistircek degill adam oturarak is yapmiyor surekli ayakta ve yogunlar ayy dur eve gircem corap degistiriyim dusuncesi olmaz tabiriniz cok yanliss ayaklari kuf kokmus oylemi kurban olmalisiniz o iscilere o insanlara herkes masa basi rahat is bulamiyor :)
Arkadaşım evimize hiç mu usta gelmedi .Bazısı da gül gibi tertemiz .Hafif bir ter kokusu tabii ki olacak :Ben İzmir gibi sıcak yerde hem de ramazan ayında tadilat yaptırdım .Ustaların hiç biri pis değildi ne yalan söyleyeyim .Demek ki temiz insanlar denk gelmiş .Hayret bir şeysiniz .

Adamın çorabına kurban olalım dediğimizde aklınıza heralde çorabı alıp yüzümüze sürüp kokusunu içimize çekeceğimiz falan geliyor. Yahu bu bir tabirdir kurban olurum denir yani kaıymet vermek anlamında. Kimse kokmuş çorap fetişisti değil yani.

YAAAAAAAAAAAAAAA adamın ayağının kokmasına kimsenin bir şey dediği yok .Konu sahibesinin yaptığı davranışlar tartışılıyor Allah ım cahillik ne zor yaaaa.O kim ki elin adamının arkasından oda spreyiyle koşturuyor ya ayıp edeb yahu ...Adamların gözüne sokmadım demiş yok bi de sokaydın..Hatta fakirler ölsün porcsche den selamlar diyen kıza çok benzettim ben bu hanımı ...hahahah neyse daha fazla sinirleri mi bozamam zira en değerli şeyim beynim çok şükür ki halım değil.Allah o durumlara getirmesin ..AMİN

Genel görgü ve temizlik kurallarıyla ilgili konularda bir kötüyü güzelleme oluyor nedense.

Ne yazık ki burada emekçi onlar, çok normal vs diye yorum yapanlar asıl o insanları aşağılayanların kendileri olduğunun farkında değil. O insanların sizden bir farkı yok. Siz nasıl temizlik kurallarına riayet etmek zorundaysanız onlar da zorunda. Sizden aşağı değiller yani.

Asıl kibir tam olarak bu yukarıdan bakıp, büyüklük göster diyen zihniyette. Neden büyüklük göstersin, büyük değil ki konu sahibi o insanlardan.

Fazla para verin deseler vermeyecek insanlar tutup da ben onun ayak kokusuna kurban olurum falan diyor burada, ben ayak kokusu değil de yapaylık kokusu alıyorum. O ayağının kokusuna dikkat etmek zorunda, siz de ona hakkını vermek zorundasınız, ikisi ayrı şeyler.

Ayrıca ustayı, garsonu gerçek fakir meslekleri sananlara da biraz gözlerini açmalarını öneriyorum.

Arkadaşım evimize hiç mu usta gelmedi .Bazısı da gül gibi tertemiz .Hafif bir ter kokusu tabii ki olacak :Ben İzmir gibi sıcak yerde hem de ramazan ayında tadilat yaptırdım .Ustaların hiç biri pis değildi ne yalan söyleyeyim .Demek ki temiz insanlar denk gelmiş .Hayret bir şeysiniz .
Evime usta geldi :) ama hic bir zaman kokuyormu bunlar diye koklamadim hee koksalarda bu uslupla elestirmezdim yok kokuyla peslerinde dolascam hadi onlar pis konu sahibi cokmu normal yaptigi cokmu duzgun ayibi edebi ogrenememis derim kinamaktir bu isciyi ezmek kucumsemektir temizlikle alakasi yoktur bu acilan konunun yok haliyimi yikasam yok kokuyla gezdim falan ayiptir yaa

Valla hiç ayak kokusunu savunmayın bence. Rahatsızlıgı vardır amenna. Ama bir ayak yerde iz bırakacak kadar kokuyorsa her gün o çorabın değiştirilmediği aşikardır yani. Bize de bir çalışan gelmişti o kadar kötü kokuyordu ki ayakları kapalı odalara bile sinmişti kokusu iğrençti gerçekten.

Biz şimdi kokmamayı temizliği savunduk ya biz zenginiz kapitalistiz hatta emperyalistiz hatta ırkçıyız faşistiz . D
Herşeyden önce titiziz !!!! Ya burda yazanların hiçbirisi hayatında benim kadar işçi görmemiştir şartlar ne olursa olsun bazen temizliği ile utandıran adam var çok saygı duyuyorum pis işte çalışıp tertemiz olanlara , ayrıca cam balkon işi inşaat sektörünün en temiz bölümü sadece montaj var ağır iş yok yani ayak kokusuna bahane değil

Genel görgü ve temizlik kurallarıyla ilgili konularda bir kötüyü güzelleme oluyor nedense.

Ne yazık ki burada emekçi onlar, çok normal vs diye yorum yapanlar asıl o insanları aşağılayanların kendileri olduğunun farkında değil. O insanların sizden bir farkı yok. Siz nasıl temizlik kurallarına riayet etmek zorundaysanız onlar da zorunda. Sizden aşağı değiller yani.

Asıl kibir tam olarak bu yukarıdan bakıp, büyüklük göster diyen zihniyette. Neden büyüklük göstersin, büyük değil ki konu sahibi o insanlardan.

Fazla para verin deseler vermeyecek insanlar tutup da ben onun ayak kokusuna kurban olurum falan diyor burada, ben ayak kokusu değil de yapaylık kokusu alıyorum. O ayağının kokusuna dikkat etmek zorunda, siz de ona hakkını vermek zorundasınız, ikisi ayrı şeyler.

Ayrıca ustayı, garsonu gerçek fakir meslekleri sananlara da biraz gözlerini açmalarını öneriyorum.

Zaten tuhaflık burada .Ben devlet memuru maaşıyla duşumu alıyorsam sabunumu şampuanımı alıyorsam dişlerimi fırçalıyorsam onlar kat be kat fazla yapabilmeliler .Zırt pırt emekçi memekçi aşağılarcasına .aman da ne kadar hassalarmış .Saçma . Temizlik herkes içindir bunun emekçisi kapitalisti yok

Benim babam bir ara tesisat tamirine gidiyordu. Ayaklarinda mantar sorunu var. Kokmamasi icin bakimini yapar her aksam pudralar kremler. Bir kere bile koktugunu duymadim. Amcamin da hic bir sorunu yok ama coraplarini cikarmaz degiatirmez olu fare gibi kokar. Yani bazi seyler insanin kendi elinde. Bu isten ekmek yiyorsa kendine insanlara ve isine saygisi olmali.

Evime usta geldi :) ama hic bir zaman kokuyormu bunlar diye koklamadim hee koksalarda bu uslupla elestirmezdim yok kokuyla peslerinde dolascam hadi onlar pis konu sahibi cokmu normal yaptigi cokmu duzgun ayibi edebi ogrenememis derim kinamaktir bu isciyi ezmek kucumsemektir temizlikle alakasi yoktur bu acilan konunun yok haliyimi yikasam yok kokuyla gezdim falan ayiptir yaa

Yahu konu sahibi kadın ustanın ayak kokusundan haklı olarak rahatsız olmuş .Kadın of bu işçiler de böyle işte bunlar zaten pis kokar ahlaksız insanlar dememiş ki .Neden bu kadar büyütüyorsunuz

Herşeyden önce titiziz !!!! Ya burda yazanların hiçbirisi hayatında benim kadar işçi görmemiştir şartlar ne olursa olsun bazen temizliği ile utandıran adam var çok saygı duyuyorum pis işte çalışıp tertemiz olanlara , ayrıca cam balkon işi inşaat sektörünün en temiz bölümü sadece montaj var ağır iş yok yani ayak kokusuna bahane değil

Bakın biz adamın ayaklarının kokusunu savunmuyoruz ama neden inatla idrak edemiyorsunuz onu anlayamıyorum ..Adam fakirdir yazık deyip fakir edebiyatı da yapılmadı ..Konu sahibi hanımın adamların arkasından oda spreyiyle koşturması ,arkalarından atıp sallaması ,küf tutmus ,yok ölmüş yok gebermiş gibi cümleler kurarak aşağılaması ..Her haldeki insanlar hijyene dikkat edecek ama konu o değil ki ...Halilarımı napiim demiş napçan ya yıkattırcan,ya silicen bu soru mu Allah aşkına ? bir de biz titiziz demişsiniz çok afedersiniz biz de pislik içinde yaşamıyoruz ,çöpten yiyip içmiyoruz yani ama bu kadar aşağılama fazla yani el insaf ...

Bakın biz adamın ayaklarının kokusunu savunmuyoruz ama neden inatla idrak edemiyorsunuz onu anlayamıyorum ..Adam fakirdir yazık deyip fakir edebiyatı da yapılmadı ..Konu sahibi hanımın adamların arkasından oda spreyiyle koşturması ,arkalarından atıp sallaması ,küf tutmus ,yok ölmüş yok gebermiş gibi cümleler kurarak aşağılaması ..Her haldeki insanlar hijyene dikkat edecek ama konu o değil ki ...Halilarımı napiim demiş napçan ya yıkattırcan,ya silicen bu soru mu Allah aşkına ? bir de biz titiziz demişsiniz çok afedersiniz biz de pislik içinde yaşamıyoruz ,çöpten yiyip içmiyoruz yani ama bu kadar aşağılama fazla yani el insaf ...
Az titizsindir, kokan adam her lafı hakeder temiz olmaz içinden gelir insanın bahanesi olamaz

Back
X