• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AYAKLARIMIN ÜSTÜNDE DURUYORUM,AMA ÇOKTA ACI CEKIYORUM.

Kendi anacığımı gördüm sizde.

O da 20 yıllık evliliğini bitirdi dört çocukla. Üstelik evden biz çıkmak zorunda kaldık o çıkmadığı için.

O da sizin gibi hep üzülüyor bu konulara. Bizi ne hale getirdi diye. Ona da aynı şeyi söylüyorum, acıları atlatmanın ilk adımı kabullenmektir. Evet gönül isterdi ki herkes mutlu bir evlilik yapsın. Ama olmadı işte karşınızdaki adam şeref yoksunuysa olmuyor.

Allah güç kuvvet versin.

Kendi anacığımı gördüm sizde.

O da 20 yıllık evliliğini bitirdi dört çocukla. Üstelik evden biz çıkmak zorunda kaldık o çıkmadığı için.

O da sizin gibi hep üzülüyor bu konulara. Bizi ne hale getirdi diye. Ona da aynı şeyi söylüyorum, acıları atlatmanın ilk adımı kabullenmektir. Evet gönül isterdi ki herkes mutlu bir evlilik yapsın. Ama olmadı işte karşınızdaki adam şeref yoksunuysa olmuyor.

Allah güç kuvvet versin.
Anneniz de aldatıldığı için mi ayrıldı?

İlk ayrıldığım dönemde secdede bir yandan ağlıyor bir yandan bizi düşürdüğü durum için eski kocama beddualar yağdırıyordum.
Namaz kılıyordum ama aklımda hep kendi acım, çocuklarım. Eski eşime kızgınlığım. Hayal kırıklıklarım.

Ama geçti.

Şimdi nasıl bir koca istemediğimi bana öğrettiği için iyi ki hayatıma girmiş diyebiliyorum.

Geçiyor, acılar diniyor.

Bir de güzel bir ders öğretiyor: Annen de olsa baban da hiç kimseye güvenme. Bu dünyada tek Allah'a ve kendine güven.
Kendimi gördüm :)
Nasıl bir adam istemediğimi ben de çok iyi öğrendim, iyi ki bile diyebiliyorum gerçekten. Çok şükür..

Çok güçlü ve onurlu bir kadinsin seninle gurur duydum.Lütfen pes etme dediğin gibi Allah büyük birgun mutlaka sana kolaylık verecek ve sana haksızlık yapan o eski esin de yaptıklarının bedelini ödeyecek. Sakın üzülme.
Allah sana gönlündeki ne ise hayırlısı ile onu versin.

Her kadin ayaklari uzerinde durmali bosanma dahi olmasa olum Allahin emri benim babam zengindi ne oldu vefat etti anam 25 yasinda 3 cocukla ortada kaldi parayida amcalarim yedi :( kadinla icin hayat cok zor ama gunes dogacak arkadasim Allah kerim rabbim yar ve yardimcin olsun

Eşinizin durumu iyiydi diye hatırlıyorum nafaka falan bağlanmadı mı
Yada şimdiye kadar hiç birikim yapmamışmıydınız
zamanla su yolunu bulacak herşey rayına oturacak

Eşinizin durumu iyiydi diye hatırlıyorum nafaka falan bağlanmadı mı
Yada şimdiye kadar hiç birikim yapmamışmıydınız
zamanla su yolunu bulacak herşey rayına oturacak
Hiç bir birikim yapmadım.ancak ev yaptık.evt nafaka alıyorum 600 tl.

Zor valla he diyince olcak isler degil bunlar. Yok mu etrafta temiz duzgun yaşıt bir erkek? Hayata sonradan atilmak onurlu ama pek mantıklı değil. Çocuklar da var..

Zor valla he diyince olcak isler degil bunlar. Yok mu etrafta temiz duzgun yaşıt bir erkek? Hayata sonradan atilmak onurlu ama pek mantıklı değil. Çocuklar da var..
Bakış açınız değişik geldi.

Hayata sonradan atılmak mantıklı değil; ama kendi babalarının bile yeri gelip ortada bıraktığı çocukların bakımı konusunda tamamen yabancı bir adama bel bağlamak mantıklı?

Sevgili nice1985 nice1985 ben müthiş saygı duydum size. 600TL kadar da nafakanız varmış, eviniz var mı bilmiyorum ama yoksa bile en azından kirayı öder veya destek olur. Eviniz varsa faturalar veya acil durumlar için endişelenmezsiniz.

Günde 50TL haftada 250, ayda 1000 eder. 600 de nafakayla asgari ücreti yakalar. Bu da bir şeydir. Kursunuz bitip de bir adım daha yüksek bir iş bulursanız sırtınız yere gelmez.

Elbette gönlünüze göre birini bulup yeni bir evlilik yapmak her zaman ihtimal dahilinde ama kimseye güvenilmemesi gerektiğini ilk elden yaşamış birisi olarak bundan sonra işinizi şansa bırakmayacağınızı tahmin ediyorum.

Bakış açınız değişik geldi.

Hayata sonradan atılmak mantıklı değil; ama kendi babalarının bile yeri gelip ortada bıraktığı çocukların bakımı konusunda tamamen yabancı bir adama bel bağlamak mantıklı?

Sevgili nice1985 nice1985 ben müthiş saygı duydum size. 600TL kadar da nafakanız varmış, eviniz var mı bilmiyorum ama yoksa bile en azından kirayı öder veya destek olur. Eviniz varsa faturalar veya acil durumlar için endişelenmezsiniz.

Günde 50TL haftada 250, ayda 1000 eder. 600 de nafakayla asgari ücreti yakalar. Bu da bir şeydir. Kursunuz bitip de bir adım daha yüksek bir iş bulursanız sırtınız yere gelmez.

Elbette gönlünüze göre birini bulup yeni bir evlilik yapmak her zaman ihtimal dahilinde ama kimseye güvenilmemesi gerektiğini ilk elden yaşamış birisi olarak bundan sonra işinizi şansa bırakmayacağınızı tahmin ediyorum.
Bundan önce güvendim de ne oldu ki bundan sonra ne olacak.ev bizim çok şükür. Yetiyor.geçim sıkıntım yok.istedigimizi alıp yiyip giyebiliyoruz. Sadece yaşanılanlar ağır geliyor.1.800 e is buldum.ama geleceği yok.satis danışmanlığı.bir mobilya mağazası.ben anı kurtarmak istemiyorum.en azından on muhasebe bilgim olursa daimi bir isim olur diye düşündüğümden part taym bir ise girdim.5 de çıkıyorum.5.30 da kurs olacak.bir buçuk ay.
Evlilik diye bir şey bana uzak. Ben eşimi gerçekten çok sevmiştim.baskasini seveceği mi düşünemiyorum.mantik evliliği de bilemiyorum.hayat bize neyi gösterir bilemiyoruz.bana daha önce bu hayatımı anlatsalardı inanmazdım.her gün önünden gectigim okulun kantininde çalışacaksın deselerdi inanamazdım.gorelim mevlam neyler,neylerse güzel eyler.

Size kızacağım ama tamamen iyi niyetinizle bunu söylediğinizi düşündüğümden susuyorum.mahallede bir komşu var cahil,erkekleri kadınların kurtarıcısı zanneden, evliliği kurtuluş zanneden bana onun inadına hemen bul birini evlen diyen o teyzeye benzettim sizi.
Ben eşine güvendim de ne oldu.bundan sonrakilere mi güvenicem.sirf kurtuluş için mi evlenicem.

Size kızacağım ama tamamen iyi niyetinizle bunu söylediğinizi düşündüğümden susuyorum.mahallede bir komşu var cahil,erkekleri kadınların kurtarıcısı zanneden, evliliği kurtuluş zanneden bana onun inadına hemen bul birini evlen diyen o teyzeye benzettim sizi.
Ben eşine güvendim de ne oldu.bundan sonrakilere mi güvenicem.sirf kurtuluş için mi evlenicem.

Gönül ister ki olmasin tabi ama empati yapıyorum. Ben yeni nesil genc kadinlarin calismayip evde koca parasi yemelerine burda deliren biriyim. Ama siz hayatin başında degilsiniz. Çocuklariniz var. Anladigim kadarıyla mesleginiz yok. Sizin icin su ankinden iyi olma ihtimali daha yuksek. Tanidiginiz bildiğiniz biri varsa aklinizda bulunsun. Uzuldum bu kadar cile cekmenize. Ömür gecio bi yandan. Cahil teyze deyip gecmeyin. 60-70 yıldır dünya ustunde barinan insanlarin deneyimlerini küçümsemeyin. Yapıyorum sanarsın bi bakmissin senden gitmis. Hastalik olarak geri dönmüş tüm yorulmalar. Biraz bencil olmanın zamani.

Gönül ister ki olmasin tabi ama empati yapıyorum. Ben yeni nesil genc kadinlarin calismayip evde koca parasi yemelerine burda deliren biriyim. Ama siz hayatin başında degilsiniz. Çocuklariniz var. Anladigim kadarıyla mesleginiz yok. Sizin icin su ankinden iyi olma ihtimali daha yuksek. Tanidiginiz bildiğiniz biri varsa aklinizda bulunsun. Uzuldum bu kadar cile cekmenize. Ömür gecio bi yandan. Cahil teyze deyip gecmeyin. 60-70 yıldır dünya ustunde barinan insanlarin deneyimlerini küçümsemeyin. Yapıyorum sanarsın bi bakmissin senden gitmis. Hastalik olarak geri dönmüş tüm yorulmalar. Biraz bencil olmanın zamani.
Cahil teyze bana kocamın inadına evlenmemi söylüyor.. .benim defettigim kişi kim ki onun inadına bir daha hayatımı mahvedicem.

Bakalım cnm hayat bize neler sunacak.bizde tercihlerimizi yapacağız.cocuklarim var.iki tane.oglumun tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.kizima hiç bir şey vermiyor.oglum bir gün onda bir gün bende kalıyor.oglum geldiğinde hep marka giysiler,marka ayakkabılar, marka top,,,,kızımın onun giysilerinin markasına bakarken yakaliyorum.cunku babası olacak pislik bilinçli yapıyor bunu.

siz çok büyük yol katettiniz gerçekten tebrik ederim hiç beklemezdim
pes etmeyin elbet güzel günler de gelecek
bakın kızınız bile anlamış sizi ne güzel hep böyle olun
inşallah
Allah yardımcınız olsun

Cahil teyze bana kocamın inadına evlenmemi söylüyor.. .benim defettigim kişi kim ki onun inadına bir daha hayatımı mahvedicem.

Bakalım cnm hayat bize neler sunacak.bizde tercihlerimizi yapacağız.cocuklarim var.iki tane.oglumun tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.kizima hiç bir şey vermiyor.oglum bir gün onda bir gün bende kalıyor.oglum geldiğinde hep marka giysiler,marka ayakkabılar, marka top,,,,kızımın onun giysilerinin markasına bakarken yakaliyorum.cunku babası olacak pislik bilinçli yapıyor bunu.

Inada yapilcak is degil sartlar daha iyi olcaksa yapilcak bi is bu. Sevmiyor mu kızını? Yoksa farkı anlasınlar diye mi yapiyor. Seni geri mi istio inadina yapiyor?

Inada yapilcak is degil sartlar daha iyi olcaksa yapilcak bi is bu. Sevmiyor mu kızını? Yoksa farkı anlasınlar diye mi yapiyor. Seni geri mi istio inadina yapiyor?
Cnm konularım cooook uzun.bu adam evdeyken kızımı evden kovmuştu.kizim annemde kalıyordu.sebebi beni tutması...

Cnm konularım cooook uzun.bu adam evdeyken kızımı evden kovmuştu.kizim annemde kalıyordu.sebebi beni tutması...

Aldatma vardi da detay hatirlamiorum bu durumda kimi tutacak cocuk heralde annesini. Çocuğuna karşı kinlenio bi de kocaman adam utanmio da ya. En iyisi olmus o tiynette biriyle evli olmak gereksizmis. Bence sen geçinemiyorum diye nafaka yükseltmeye çalış canim. Boylelikle adaletsizlik de yapamaz.

Evet hayatımda bir devrim yaptım kendi adıma.
Gitmek bir eylemdir,unutmak ise bir devrim.
Ve ayaklarımın üstünde durmalıyım.cunku sırtımı dayıyacak kimsem yok.eski eşim çalıştırmadi.bu nedenlede bir meslek edinemedim.fakat o kdr özgüvenim varki her şeyi yapabilecek güveni verebiliyorum karşımdaki ne.en son diş dr.asistanligi yaptım.dr.asagilamasindan bunaldim ve çıktım.gelen hastalar gülüyordu yeni kızmı bu....haftada iki eleman alır.ben 3 ay dayandım....neyse şimdi bir mesleğim olmadığı gibi bilgisayar kullanmayı da bilmiyorum.tic.lisesi okudum.ofis programı öğrenmek için akşam kursuna yazıldım.on muhasebe elemani olarak isler var.ama once kursa gitmem lazim.bir bucuk aylik bir kurs.part taym bir is buldum.bir okul kantininde günlük 50 tl alıyorum.kizmayin bana ama her gün ağlıyorum....
Neden mi????? Beni,bizi bu durumlara düşürdüğü için.ona çok güvenip kendimi heba ettiğim için, kendimden küçük kızlardan emir aldığım için, paramı alıp cocuklari ma koşturdugum için.. ..senden nefret ediyorum..buz gibi yerde dondüğüm için, kizima her gun harclik verirken bana muhtacligini gordugum icin,guldurmedin,hep aglattigin icin.kizima ben verirsem yiyip içtiği için.beddua etmiyor ah ediyorum.. ..kantinde yalnız kalınca tek sığındığım

Ey muhammed, biz senin gogsunu genişlemedik mi?
Belini büken yükünü sırtından kaldırmadık mi?
Senin şanini yücelmedik mi?
güçlükle beraber bir kolaylık vardır.
Elbette güçlükle beraber bir kolaylık vardır.. .
Öyleyse bir is bittiğinde diğeri ne koyulkoyul
Ancak rabbime yönel ve yalvar.

Tek duam.benimde yükünü hafiflet rabbim.

Aminnn diyorum tüm dualarına
Başarıcağına inanıyorum
23 yıllık iş hayatım var ve akşam lisesi mezunuyum
İnatla peşini bırakmadığın zaman olduğunu biliyorum
Hiç bir şey için geç değil, her şeyi başarabilirsin
Sürekli kendi gelişirmek için çabala gerisi gelecek, inan bana
Senin gibi onurlu kadınlarla gurur duyuyorum, neye ihtiyacın olursa buradayım bütün kalbimle diyorum

Back
X