ayakta durmuyor

lupinus

bir melek var tam şuramda
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2014
606
48
Lutfen can sikici sinirini baska yerlere bosaltan tavirda yorumlar yapmayin rica ediyorum. Anneyiz gerginiz olumlu yapici yorumlar beni daha mutlu eder. Simdiden tesekkur ederim...
Kizim 8.5 aylik zamaninda gayet saglikli sekilde doğdu elhamdulillah.
Her ay doktor kontrolune goruruyorum boy kilo artislari iyi ama sorun su ki ayaklarinin uzerine basmak istemiyor yani kol altindan tutunca dik civi gibi basmiyor.1 cocuk doktoru 1 ortopedist 2 fiyo terapist 1 cocuk norologuna götürdüm rontgen cekildi kan tahlili yapildi sikinti yok dendi. 7.5 aylikken desteksiz oturdu biraz gec sanirim ben de gec oturmusum gec yurumusum 15 aylikken acaba bana mi cekti diyorum. Merak ettigim konu bebegi benim bebegim gibi olan var mi?

Lutfen can sikici sinirini baska yerlere bosaltan tavirda yorumlar yapmayin rica ediyorum. Anneyiz gerginiz olumlu yapici yorumlar beni daha mutlu eder. Simdiden tesekkur ederim...
Her ay doktor kontrolune goruruyorum boy kilo artislari iyi ama sorun su ki ayaklarinin uzerine basmak istemiyor yani kol altindan tutunca dik civi gibi basmiyor.1 cocuk doktoru 1 ortopedist 2 fiyo terapist 1 cocuk norologuna götürdüm rontgen cekildi kan tahlili yapildi sikinti yok dendi. 7.5 aylikken desteksiz oturdu biraz gec sanirim ben de gec oturmusum gec yurumusum 15 aylikken acaba bana mi cekti diyorum. Merak ettigim konu bebegi benim bebegim gibi olan var mi?
canım sen zaten gerekli doktorlara baktırmışsın bir sıkıntı yok demişler içini rahat tut bence. benim kuzenimin oğlu bahsettiğin gibiydi. annesi alışmasın diye kucağa pek almamıştı o yüzdendir demişti doktorlar. şimdi iki yaşında ve hiç bir sorunu yok maşallah. seninkini bilemiyorum belki de genetiktir. kilolu bir bebekse ondan da olabilir. ya da sedece tembeldir olamaz mı :)

canım sen zaten gerekli doktorlara baktırmışsın bir sıkıntı yok demişler içini rahat tut bence. benim kuzenimin oğlu bahsettiğin gibiydi. annesi alışmasın diye kucağa pek almamıştı o yüzdendir demişti doktorlar. şimdi iki yaşında ve hiç bir sorunu yok maşallah. seninkini bilemiyorum belki de genetiktir. kilolu bir bebekse ondan da olabilir. ya da sedece tembeldir olamaz mı :)
Ya ben 5. Ayina kadar hic oturtmadim oyle surekli ayak ustune bastirmadim genelde yatti aslinda dedigin gibi 8 kilo civari aslinda cok bir kilosu da yok keyifci benimki biraz cok tesekkur ederim ya icim rahatladi doktorlar birsey yok diyorlar ama yine de kendimizle ayni durumda birini ariyoruz valla :emir_bebek::KK49:

Canim benim kizimda ayniydi 15 aylikken yurudu cok tembeldi ayaginin ustune basmadigi icin endiselndik doktora goturduk bisey cikmadi 15 aya kadar ne yurudu ne emekledi 15 ayda birden yurudu moral bozcak bisey yok

Lutfen can sikici sinirini baska yerlere bosaltan tavirda yorumlar yapmayin rica ediyorum. Anneyiz gerginiz olumlu yapici yorumlar beni daha mutlu eder.

Simdiden tesekkur ederim...
canmm herseye baktirmisin zaten belliki hic bisi yok aetik bu tip konularda anne ve babanin gecmisine bakilir sende oyleymissin zatenn. benm oglum kilolu ve cok saglikli dogdu sarilik oldu 2 au surdu megersem bende 2 ay gecrmisim . ırsi olabilir normal ne guzel demekki bisi yok . herkesle kendini kiyaslama her cocugun gelisimiyle kendi cocugunun gelisimini karsilastirirsan sadce kendini uzersin ... hemen yurumesin nolcakki canm . bebeklerimizin bu hallerini cok aricaz. kimi emeklemeden kosuo kmi de hic yueumek istemio hatta yururmeye calstiginda kizio bile . zamn sadce kiymetini bil en sirin zamanlari

ama 7,5 aylik zaten basmasi icin cok erken bassa da dogru duzgun basamaz ki minik ayaklarinin ustune:KK36:
doktorlar sIkinti yok diyorsa hic takilmayin..yavruyu zorlamayin...oyy o nasil yenir simdi yarabbim 7,5 aylik:emir_bebek:

Canım yaklaşık on senedir çocuklarla çalışan bir fizyoterapist olarak net bir şekilde şunu söyleyebilirim ki her çocuğun gelişimi bir değil ama 8,5 ay zaten çok erken ayakta durmak-sıralamak vs için.
Gelişim problemi gösteren çocuklar genelde belli eder kendini. Misal 9 ayda oturamaz dönemez, sürünemez vs vs.
Sabırla bekle, inşallah zamanla basar, koltuk kenarlarında durur, sonra sıralar ve bi bakmışsın yürüyor..
İçini ferah tut bebeğini büyütmenin keyfini çıkar..

Benimki de 7 aylıkken zor bastı..Şimdi de 15 aylık hala yürümüyor o zmandan belliydi sanırım. Ben de konu açtım bunla ilgili sabırla bekliyorum..sanırım sadece sabredip beklemek gerekiyor. Kızımı ilk aylarda aman zararlı şu bu diye ayak üstü tutmadım asla şimdi hamİleyim hiç sakınmicqm diyorum bu bebeğimde 8 aylık yürüyen çocuklar var bişey olsa onlara olurdu. Pimpirikliyim biraz sanırım.

bir sıkıntı yok gibi görünüyor çocuğunuzda. kendinize niye bu kadar dert ediyorsunuz ki. benim oğlum 8 aylıktı desteksiz oturamıyordu....sıralamalara da 10. aydan sonra başladı. yürümesi ise 13. ayda oldu. bu kadar dert etmeyin kendinize, her çocuk bir değil ki. görümcemin oğlu 2 yaşında yürümüş mesela...

genetiktir tahliller yapıldıysa hiç kafanıza takmayın. d vitamini veriyorsunuzdur herhalde düzenli d vit önemli

X