Doğuma Hazırlık AYBİKE SUDE ismi nasıl sizce

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
iki isimde ayrı ayrı güzel yanyana olunca çok ağır bence aybike su olabilir diger isimde sudenaz olabilir bence bunlarıda düşün derim

Aybike tek başına çok güzel
Ama ismin şefaat hakkını kullanmak istiyorsanız
Ezvacı Tahirattan isim koyun derim ben

Son düzenleme:
ezilmiş ve sürülmüşü yanlış anlıyorsunuz. Sürülmüş tarla anlamındadır. sude isminin sözlüklerde anlamı farsçası:sürmüş,sürülmüş... ama arapça anlamı bu değil ki seyyid kutubun tefsirinde arapça anlam olarak şu geçiyor, Allah için işkence çeken kadın demekmiş.
sürülmüş toprak gördüyseniz alttan çıkan toprak tane tane ve nemlidir.işte bu toprağa sude denir.

ezilmiş sürülmüş derken ben de toprağı kastetmiştim yoksa eziyet görmüş anlamında değil
ama ne ki bu halde bile bence kabul edilebilir değil
Allah için niye eziyet çekmesini istiyorsunuz ki bebek daha doğmadan
sizi üzmek değil niyetim
sonradan pişman olmamanız için iyi düşünün diyorum.
güzel isim koyma şartı var anne babaya

sueda, asude, zeren, betül, zehra, meryem, ayşe, neva, dila, vera, dilasa, ahsen, erva, sare, rana, zeynep, rüveyda, sümeyra, rumeysa
birçok isim var ama bence aybike tek başına daha güzel.

sağlıkla alın kızınızı kucağınıza inşallah

ezilmiş sürülmüş derken ben de toprağı kastetmiştim yoksa eziyet görmüş anlamında değil
sizi üzmek değil niyetim

sueda, asude, zeren, betül, zehra, meryem, ayşe, neva, dila, vera, dilasa, ahsen, erva, sare, rana, zeynep, rüveyda, sümeyra, rumeysa

Teşekkürler haklısınız bende tam olarak karar vermiş değilim kafam baya karışık:) İnşallah sonunda güzel bi isim koyarız

iki isimden de hoşlanmadım hele aybike den hiç hoşlanmadım..bak eğer kızına aybike
adını koyarsan ben aybüke derim haberin olsun:)söylenişi daha kolay..:1:

Allah sağlıklı hayırlı evlatlar versin...

benim kızım olsa adını Melek koyar..meleğim diye severdim...:16:

Son düzenleme:
Aybike tek basina çok daha güzel.
Sude ismini hiç sevmiyorum, anlamindan da emin degilim..

sizi üzmek değil niyetim

dila
vera
dilasa
sare

anlamlarını öğrenebilirmiyim acaba ?

dila
vera
dilasa
sare

anlamlarını öğrenebilirmiyim acaba ?

dila gönül demek.
verâ haramların yanında şüpheli şeylerden de kaçınan takva sahibi demek ki bu çok üst bir mertebe herkes yapamaz
dilasa gönül avutan, ya da rahatladan demek tam hatırlayamadım iskender palanın kızının adı
sare internette değişik anlamları var bakabilirsiniz ama ben sözlükten baktığımda sare seyr den türemiş ve seyreden yürüyen giden anlamları var epilepsi ile karıştırılan sar'a sonundaki a arapçadaki ayn sare deki e bildiğimiz elif

Back
X