- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Net 2800 TL ile kira ödeyip çocuk (lar) okutup geçinen yok bence, varsa da geçinmiyor sadece ölmemeye calisiyorlardir. Dışarıdan geçiniyor gorunebilirler ama bu şekilde çok uzun süre hayatta kalamazlar zaten.2800 lira ile çocuk okutan, kira ödeyen aileleri düşünürsek geçinilir ama ben bir araba için kıt kanaat geçinmeyi göze almazdım altımda arabam varken.
Net 2800 TL ile kira ödeyip çocuk (lar) okutup geçinen yoktur bence, varsa da geçinmiyor sadece ölmemeye calisiyorlardir. Dışarıdan geçiniyor gorunebilirler ama bu şekilde çok uzun süre hayatta kalamazlar zaten.
Buna mahkûm nesil var bende merak ediyorum ama bakıyorum geciniyorlarNet 2800 TL ile kira ödeyip çocuk (lar) okutup geçinen yok bence, varsa da geçinmiyor sadece ölmemeye calisiyorlardir. Dışarıdan geçiniyor gorunebilirler ama bu şekilde çok uzun süre hayatta kalamazlar zaten.
Bence de "bu gelirlerle geçinen var , demek ki geciniliyor" diyenler o bahsini ettikleri aileleri arada bir yaşıyorlar mı diye kontrol etmeye baslasalar iyi olur. Çünkü dışarıdan geçinmek gibi görünen şeyin geçinmek olmadığını biz zaten biliyorduk ama artık durum gittikçe kötüye gidiyor ve bunu anlatamiyoruz insanlara.Bu miktarlarla geçinip kira ödeyip çocuk büyütenler var diyenlere hastayım ben. Diyorum ya paralel evrenlerde yaşıyoruz sanırım.
4 kişilik bir aile sadece ekmekle beslense, yanında katıksız falan hatta minimum düzeyde günde kişi başı bir ekmekle beslense ayda 250 lira tutar. Yanında haftada 1 kilo en ucuzundan peynir tüketse beslenme masrafı 450 olur. Bir de zeytin eklese menüye 550 liraya çıkıyor. Ekmek peynir zeytinle m doyuyor bu insanlar? Mümkün mü bunun sürdürülebilir olması?
2800 lira ile çocuk okutan, kira ödeyen aileleri düşünürsek geçinilir ama ben bir araba için kıt kanaat geçinmeyi göze almazdım altımda arabam varken.
Büyükşehirde değillerse anlarım. Geçen küçük bir şehirde kiralık evlere baktık, bizim evden büyük ve yeni evin kirası 300 lira. Yemesi içmesi de ona göredir muhtemelen. O zaman yaşarsın paşalar gibi. Ama büyük şehirde arada uçurum var. İzmirde 1000 liraya dağın başında ev bulursun, Ankara ve İstanbulda onu bile bulamazsın.Bence de "bu gelirlerle geçinen var , demek ki geciniliyor" diyenler o bahsini ettikleri aileleri arada bir yaşıyorlar mı diye kontrol etmeye baslasalar iyi olur. Çünkü dışarıdan geçinmek gibi görünen şeyin geçinmek olmadığını biz zaten biliyorduk ama artık durum gittikçe kötüye gidiyor ve bunu anlatamiyoruz insanlara.
Valla ben burda 3000 TL tek maaşla kira ödeyip çocuğunu özel okula gönderip ev döndürüp kalanı birikim yaptığını söyleyen üyeler okudum. Gerçekse hangi şehir olduğunu açıklasınlar artık yarın taşınıp gideyim ben de kurtulayım .Büyükşehirde değillerse anlarım. Geçen küçük bir şehirde kiralık evlere baktık, bizim evden büyük ve yeni evin kirası 300 lira. Yemesi içmesi de ona göredir muhtemelen. O zaman yaşarsın paşalar gibi. Ama büyük şehirde arada uçurum var. İzmirde 1000 liraya dağın başında ev bulursun, Ankara ve İstanbulda onu bile bulamazsın.
Aynen öyle dışarda yemek yemiyorlar zaruri dışında giyim almıyorlar kozmetik kuaför vs de yok. Tatil yok sinema konser yok geçiniyorlar. Herkes kısaca ayağını yorganına göre uzatıyor başka ne yapsınlar?Buna mahkûm nesil var bende merak ediyorum ama bakıyorum geciniyorlar
Çünkü komşu var kadın çalışmıyor eşi 4000 alıyor iki çocuk yasiyor
Oturup da migrosa gitmiyor sosyal faaliyet yok çocuğuna evden ekmek arası yapıyor
Sabah akşam çorba makarna tarzi
Mecbur standartı bu.
Onlar trol ki. Ama dürüstçe kısarak hem de çok kısarak yaşadığını söyleyen üyelere de yüklenmeyelim. İyi yaşıyoruz demiyorlar ki. Durumumuz bu bu diyorlar. Koleje gönderiyorum lüks yaşıyoruz diyenlere zaten inanan yok.Valla ben burda 3000 TL tek maaşla kira ödeyip çocuğunu özel okula gönderip ev döndürüp kalanı birikim yaptığını söyleyen üyeler okudum. Gerçekse hangi şehir olduğunu açıklasınlar artık yarın taşınıp gideyim ben de kurtulayım .
Gelirimi soylemeyim linç edilirim yine ama o dediklerin artık bende de yok be ceycey, yine de yorgan kısa kalıyor bacım. Üstelik kira da odemiyorum. Belki de bu yuzden inanamıyorum bu hesaplara.Aynen öyle dışarda yemek yemiyorlar zaruri dışında giyim almıyorlar kozmetik kuaför vs de yok. Tatil yok sinema konser yok geçiniyorlar. Herkes kısaca ayağını yorganına göre uzatıyor başka ne yapsınlar?
Buna mahkûm nesil var bende merak ediyorum ama bakıyorum geciniyorlar
Çünkü komşu var kadın çalışmıyor eşi 4000 alıyor iki çocuk yasiyor
Oturup da migrosa gitmiyor sosyal faaliyet yok çocuğuna evden ekmek arası yapıyor
Sabah akşam çorba makarna tarzi
Mecbur standartı bu.
Gelirin benle aynıdır hesabıma göre . 2 öğretmen maaşı gibi giriyor bizim eve de. Ama tatile gldemedik koltuğum çok eskidi yenileyemedim araba lastiği aldık mecbur kaskolar vergiler derken para bitiyor. Kışlık yapıyorum dolaplara her hafta pazara 400 civarı veriyorum.çocuğun kıyafetleri küçüldü sıfırdan almak 3000 i buldu maalesef .tek lüksümüz haftasonu avm ye gitmek ve dışardan yemek almak haftada bir.Gelirimi soylemeyim linç edilirim yine ama o dediklerin artık bende de yok be ceycey, yine de yorgan kısa kalıyor bacım. Üstelik kira da odemiyorum. Belki de bu yuzden inanamıyorum bu hesaplara.
İşte bu minimum geçinmek. Hatta güçlükle geçinmek. Bunun altı geçinmek değil. Hayatta kalmaya çalışmak.Benim kaskom yok, kiram yok ( tasarruf için kötü bir evde oturuyorum yıllardır) AVM ye gitmiyorum, yeni koltuk hayal bile kuramiyorum çünkü onlarin yerine mecburi sebeplerle kızımı özel okula gönderiyorum, o da yüksek burslu zaten. Yine de ucu ucuna.Gelirin benle aynıdır hesabıma göre . 2 öğretmen maaşı gibi giriyor bizim eve de. Ama tatile gldemedik koltuğum çok eskidi yenileyemedim araba lastiği aldık mecbur kaskolar vergiler derken para bitiyor. Kışlık yapıyorum dolaplara her hafta pazara 400 civarı veriyorum.çocuğun kıyafetleri küçüldü sıfırdan almak 3000 i buldu maalesef .tek lüksümüz haftasonu avm ye gitmek ve dışardan yemek almak haftada bir.
Yıllar önce bi öğretmen abla vardı burda. Öğretmen maaşıyla süper lüks bir villa ve iki tane son model lüks araba aldığını 2 çocuğu koleje gönderdiğini dolabının tıka basa etle dolu olduğunu anlatıyordu. Bu bile asgari ücretle gül gibi geçiniyorum diyenden daha mantıklıValla ben burda 3000 TL tek maaşla kira ödeyip çocuğunu özel okula gönderip ev döndürüp kalanı birikim yaptığını söyleyen üyeler okudum. Gerçekse hangi şehir olduğunu açıklasınlar artık yarın taşınıp gideyim ben de kurtulayım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?