Ayhan bey....

He valla sen kıyameti koparırdın haa..

Ben olsam ordan kalkar, saklanır, kocam geldikten sonra yanlarına gidip ''hayatım merhaba arkadaşınla beni tanıştırmayacak mısın?'' der ve kocamın yüz ifadesi karşısında zevkten dört köşe olurdum sonrasını bilemem artık:)))

üfff sıkıcısın deniz yaaa :delphin:
atraksiyon ver biraz :delphin:
parçala yol ne bileyim yap bişeyler işte :umursamaz:

kadının zekasına ve sabrına hasta oldum.....

biz olsak hemen anında boşardık.....şahsen ben öyle yapardım.....

ya zekası ?

kim bilir o ana kadar neler düşündü ve hiç çaktırmadı?

üfff sıkıcısın deniz yaaa :delphin:
atraksiyon ver biraz :delphin:
parçala yol ne bileyim yap bişeyler işte :umursamaz:

Yok ya ben yolmam..Ne bileyim dalamam öyle , haa dalarım alasını yaparım ama o an yapmam gibi geliiii...laelaelaelaelae

Ay ne bileyim ben..-tatlicadiarzu-

Bana sacma geldi....

Böyle bir cezayi sadece esine degil kendinede verdi Babaanne...

Oglunu her cagirdiginda o ani hatirlamak, o cirkin tesadüfü animsamak bence adamdan cok ona zarar vermistir...:delphin:

Yok ya ben yolmam..Ne bileyim dalamam öyle , haa dalarım alasını yaparım ama o an yapmam gibi geliiii...laelaelaelaelae

Ay ne bileyim ben..-tatlicadiarzu-

aman boşver bilmede zaten :delphin:
allah bilenlerden etmesinn kaydirigubbakcemile5
zor bi durum şurda şaka vari konuşuyoruzda iş başa düşünce (allah mahafaza)
kim nasıl tepki verir bilinmez :bbo:

kadının zekasına ve sabrına hasta oldum.....

biz olsak hemen anında boşardık.....şahsen ben öyle yapardım.....

ya zekası ?

kim bilir o ana kadar neler düşündü ve hiç çaktırmadı?

dediğim gibi zekası bence de günün şartlarına göre çok iyi..
ama biz olsak boşanırdık evet..
peki zaten doğru olan da bu değil mi?
sen böyle bir şeyi hazmedip doğacak çocuğuna paravan isim koyar mısın?
ya da koyanı alkışlar mısın?

Babaannenede de iyi cesaret varmış gerçekten...
Yıllar boyunca hem kendine hem eşine işkence çektirmiş olmalı velhasıll....
Herkes yapamaz böyle birşeyi ben yapamamm oğlumu canımın parçasını böyle birşeyle bağrıma basamamm....

zekice bir mantık tebrik ettim
lafı boyle yerinde koymak oturtmak lazım
helal olsun

aslında babaannenin çok değişik bir intikam alma şekli varmış. belkide ben ömrüm boyunca bunu unutamayacağım sanada bunu unutturmayacağım diye düşündü....
ama essmeraldanının dediği gibi çok eskilerden bahsediyoruz.o zamanlar boşanmak yok gibiydi nerdeyse..
.....

inanılmaz güldüm olayı okurken..gözümün önünde canlandı vallahi olay..kaydirigubbakcemile3
eski kadınlar işte..kocalarının sevgililerini çocuklarının sevgilileri gibi görürlermiş..yani bence..
benim babamların apartmanında da bir sebattin dede var askere gitmeden önce bir sevgilisi varmış;sümbül.askerdeyken ayrılmışlar..mafoldumben
sonra dede şu anki karısıyla evlenmiş.2 kız torunu olmuş ikisinede sümbül adını koymayı çok istemiş.büyük toruna gelinin annesi başka bir isim koymuş.küçük torun için ümitliymiş sebattin dede..onada babanne yani karısı kendi adını koymuş,koydururmu sevgilisinin adını....delikafaduldenvereliniortak

günümüzdeki sağlam evliliklerde bu olmaz zaten korkma sen yasakkelime
adamları altına edecek kıvama getirdik hep birlikte :roflol:
yaşasın biz kadınlar :lepi:

valla yapan yine yapıyor, bazıları çok arsız oluyo bu heriflerin:oklava:

Ben derim..
Mesela kocasından kemerle dayak yiyen, eziyet gören bir kadına boşan derim..
Tabii burda öyle abartı bir durum yok..
Yani tabii ki her olayda hemen boşan demesek bile, ona yakın birşeyler söyleriz çoğumuz..

Neyse konu bu değil tabii dağıtmayayım konuyu:)

Ama isim konusu bana hala mantıksız geliyor..

Kocamın başka kadınlarla haşna fişne yaparken kullandığı takma ismi, çocuğuma koyma fikri bana ters geliyor hala..:):dilcikar:

Ben çok takdir ettim teyzeyi..
Yapılacak en güzel şeyi yapmış o zamanki şartlara göre.alkisalkisalkis

her kelimesine katılıyorum:delphin:
günümüz şartlarıyla kıyaslamamak gerek
babanemde dedemin ve ailesinin yaptıklarını anlattıkça neden boşanmadın derim her zaman
ah yavrum biz boşanmanın ne olduğunu bile bilmezdik der...

he yaa canım, benim anneannem de öyle der..
eskiden boşanma mı vardı, şimdi moda oldu diyo..

dediğim gibi zekası bence de günün şartlarına göre çok iyi..
ama biz olsak boşanırdık evet..
peki zaten doğru olan da bu değil mi?
sen böyle bir şeyi hazmedip doğacak çocuğuna paravan isim koyar mısın?
ya da koyanı alkışlar mısın?

katılıyorum esmeraldacım sana.....

bencede doğru olan budur ben olsam şahsen bi ömür bu yükü taşıyamazdım...

affetsem bile sürekli kemirir yer bitirirdi beni dayanamazdım (zaten affedememe hastalığı var bende).......

o ismide bebeğime koyup bide o günahı ona taşıtmazdım.....

koyanı alkışlamaya gelince ise o kadının sabrını ve zekasını alkışlarım ama yaptığını yapamazdım essmerim....:olmaz:

dün bir arkadaşıma gittim. babası oradaydı. yaşı oldukça var babasının. arkadaşım dediki baba ,adının nasıl verildiğini anlatsana.
babası anlattı. istanbuldalar. arkadaşımın babaannesi hamile. ve arada bir parka gidiyor. hava almaya. eşi subay. yani arkadaşımın babasının babası. yani dedesi.
bir gün bankta oturuyor.yanına hoş bir genç bayan geliyor.konuşmaya başlıyorlar. bayan diyorki ,bende erkek arkadaşımı bekliyorum...kendisi subay. birazdan burada olur. neyse konuşuyorlar falan. aradan zaman geçiyor. uzaktan bir subay görünüyor..
babaanne bakıyorki eşi. ama uzakta. kadın diyorki,işte ayhan bu. erkek arkadaşım. babaaannesi bir şey demiyor. eşi görmeden onu,müsaadenizle deyip uzaklaşıyor.
meğer eş o kadınla,parklarda buluşup ,adınıda ayhan diye tanıtıyormuş.
ve hiç konuyu açmıyor. bildiğini söylemiyor babaanne..
ve bebek doğuyor. adını ne koyalım diyorlarr karı koca. babaanne kocasına dönüp, ayhan koyalım diyor. ve manalı bir bakış atıyor. o an anlıyor kocası herşeyi.
bir şey diyemiyor.
intikama bakın. . babası dediki,her adımı duyduğunda babam yaptığının anlasın diye kondu bu ad. bundan daha büyük bir ceza olabilirmi sizce.
eski kadınlar ve yaptıkları... bana çok ilginç bir olay geldi. sizle paylaşayım dedim..

.
bu zamanda böle bir durum olsa
hangimiz sakin kalırdık ve açıklamadan hesap sormadan dururduk
ve sonra tabiki tekmeyi vururduk..

ilginçç ama bi de şöyle düşünün..ewet baba oğlunun adını her duyduğunda yaptığını bikez daha hatırlıcak ama ya anne..o da oğluna her seslenişte kocasının ona yaptığını bikez daha hatırlayıp kahrolmıycakmı..zaten unutmıycak ewet ama sürekli duyup duyup tazelenmek te kötü bence..hem de kendi oğlu ne biliym bi bakıma ii ceza gibi ama kadının kendine de ceza..

kadının sabrına bayıldım ben,nasılda beklemiş çocuk doğuncaya kadar :lepi:

yıllarda suratına vurucak bir ders

teyzemde çok sakınmıs hıc bısey olmamıs gıbı tası gedıgıne koymayı beklemıs resmen

Topiclerde derdini anlatana BOŞAAAAAAAAAN :1closedeyes: diyenlere de okumalı kaydirigubbakcemile3
Valla eli değil ayağı öpülesi bi kadınmış.
ışte eskiden boşanma olayı yokmuş yıllarca aynı evin içinde küs olan eşler var.
Helal olsun teyzeye sabrından dolayı.alkisalkisalkis

dün bir arkadaşıma gittim. babası oradaydı. yaşı oldukça var babasının. arkadaşım dediki baba ,adının nasıl verildiğini anlatsana.
babası anlattı. istanbuldalar. arkadaşımın babaannesi hamile. ve arada bir parka gidiyor. hava almaya. eşi subay. yani arkadaşımın babasının babası. yani dedesi.
bir gün bankta oturuyor.yanına hoş bir genç bayan geliyor.konuşmaya başlıyorlar. bayan diyorki ,bende erkek arkadaşımı bekliyorum...kendisi subay. birazdan burada olur. neyse konuşuyorlar falan. aradan zaman geçiyor. uzaktan bir subay görünüyor..
babaanne bakıyorki eşi. ama uzakta. kadın diyorki,işte ayhan bu. erkek arkadaşım. babaaannesi bir şey demiyor. eşi görmeden onu,müsaadenizle deyip uzaklaşıyor.
meğer eş o kadınla,parklarda buluşup ,adınıda ayhan diye tanıtıyormuş.
ve hiç konuyu açmıyor. bildiğini söylemiyor babaanne..
ve bebek doğuyor. adını ne koyalım diyorlarr karı koca. babaanne kocasına dönüp, ayhan koyalım diyor. ve manalı bir bakış atıyor. o an anlıyor kocası herşeyi.
bir şey diyemiyor.
intikama bakın. . babası dediki,her adımı duyduğunda babam yaptığının anlasın diye kondu bu ad. bundan daha büyük bir ceza olabilirmi sizce.
eski kadınlar ve yaptıkları... bana çok ilginç bir olay geldi. sizle paylaşayım dedim..

.

süper bir paylaşım okypetevereliniortak

işte kadının sabrı

intikam değil bu çok güzel bir hayat dersi vermiş bence:lepi:

Back
X