- 26 Şubat 2010
- 5.613
- 5.657
Selam
İlk yarışmam efem
Çok heyecanlıyım, yarışmacı arkadaslara başarılar diliyorum
Bilirsiniz ki çocuklar albenisi olmayan bir yiyeceğe daha karşıdan bakmayla burun kıvırırlar. ..bir de okula gidip üstüne sabahçı olurlarsa vay halimize :) kavga kıyamet hiçbirşey yemeden çıktığını bilirim...baktım böyle süsleyince hem yiyor hem de arkadaşlarına götürüyor....ben de napim oynuyorum hamurla
Poğaçamızın hamuru 4-3-2-1 malzemelerinden oluşuyor....
MALZEMELER
4 bardak un,
3 paket Dr.Otker kabartma tozu,
2 bardak yoğurt,
1 bardak sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı tuz....
(Üzerine sürmek için yumurta sarısı )
YAPILIŞI
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır
Sonra un eklenir ve yoğrulur
Hafif ele yapışan,puf puf bir hamurumuz olur...ve tabi ki üstü örtülüp 1 saat kadar dinlendirilir..
Dinlenen hamurdan şekil vereceğimiz parçalar koparılır...
Her bir ayıcık için
Bir ağız
İki kol
İki bacak
İki kulak gerekli :)
Son olarak burun,göz ve göbek için zeytin kullanıyoruz....üzerlerine yumurta sarısı sürüp doğru fırına
180 derece fırında yaklaşık 30 dk pisiriyoruz....
Veeee
Afiyet olsun
Not: daha önce bu hamuru denemediyseniz şiddetle tavsiye ederim...mayalı poğaça dan hiç farkı yok...3 kabartma tozu çok mu diye düşünmeyin tadı asla belli olmuyor...normal şekille benim en büyük kurtarıcım olur kendisi...evde süt yok,maya yok,yumurta kalmamış derdine son :)
İlk yarışmam efem
Çok heyecanlıyım, yarışmacı arkadaslara başarılar diliyorum
Bilirsiniz ki çocuklar albenisi olmayan bir yiyeceğe daha karşıdan bakmayla burun kıvırırlar. ..bir de okula gidip üstüne sabahçı olurlarsa vay halimize :) kavga kıyamet hiçbirşey yemeden çıktığını bilirim...baktım böyle süsleyince hem yiyor hem de arkadaşlarına götürüyor....ben de napim oynuyorum hamurla
Poğaçamızın hamuru 4-3-2-1 malzemelerinden oluşuyor....
MALZEMELER
4 bardak un,
3 paket Dr.Otker kabartma tozu,
2 bardak yoğurt,
1 bardak sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı tuz....
(Üzerine sürmek için yumurta sarısı )
YAPILIŞI
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır
Sonra un eklenir ve yoğrulur
Hafif ele yapışan,puf puf bir hamurumuz olur...ve tabi ki üstü örtülüp 1 saat kadar dinlendirilir..
Dinlenen hamurdan şekil vereceğimiz parçalar koparılır...
Her bir ayıcık için
Bir ağız
İki kol
İki bacak
İki kulak gerekli :)
Son olarak burun,göz ve göbek için zeytin kullanıyoruz....üzerlerine yumurta sarısı sürüp doğru fırına
180 derece fırında yaklaşık 30 dk pisiriyoruz....
Veeee
Afiyet olsun
Not: daha önce bu hamuru denemediyseniz şiddetle tavsiye ederim...mayalı poğaça dan hiç farkı yok...3 kabartma tozu çok mu diye düşünmeyin tadı asla belli olmuyor...normal şekille benim en büyük kurtarıcım olur kendisi...evde süt yok,maya yok,yumurta kalmamış derdine son :)
Son düzenleme: