Ayıp mı ettim yoksa bana mı ayıp edildi kafam karışık yardımınıza ihtiyacım var

genelde sadece evime ilk defa gelen arkadaşlara çayın yanında bir şey yaparım çok samimi değilsem. evde çok fazla arkadaş ağırlarım ama ikinci, üçüncü, beşinci gelişlerinde bir şey yapmam çay ve abur cubur ya da kahve çikolatayla sohbet ederiz. evinize her gittiğiniz insandan da bir şey yapmasını beklemeyin bence. sonuçta eve ayıplayacak yaşlı bir teyze değil arkadaşı olarak sohbet etmek için sizi çağırıyor. böyle bir durumda karnım açta olsa önüme koyulanları yer kalktıktan sonra da dışarda ve ya evimde yemeğimi yerim. açlıktan ölecek değilim sonuçta.

Yani yemeğe çağırmamış ki? Çaya çağırmış ona göre de abur cubur çıkarmış önünüze, mesela ben çayın yanında çerez mısır falan çok severim. Siz de giderken alsaydınız keşke canınız ne çektiyse. Gereksiz tribe girmişsiniz.

Yoo, yanındakilerden borç alabilirdi. Hasta ve hazirlyamadiysa kusura bakmayın hazirlayamadim diyebilirdi.
Ama neden alsın ki yada neden açıklama yapsın ? Öğlen oturmaya çağırmış dedikodu eder biraz otururuz dedi muhtemelen, (5 ten sonra yasak zaten bende olsam yemek yemezler diye düşünürdüm bu durumda) Neden kendini zora soksun kadın durup dururken. Hem hoş olmazdı bence size dürüm ısmarlayayım kendi evimde sizden borç alarak ama. Gerek var mı karşımızdaki insanı zor durumda bırakmaya. Açlıktan ölsem konu sahibinin tavırlarını sergilemezdim. İki çekirdek çitler kalkarım.
Beni öğlen arkadaşım davet etmişse ve açsam yemek olmadığını tahmin ederim hem kendşme hem arkadaşıma yemek alıp giderim. Alamamışsam peynir ekmek var mı acıktım derim. Yok cips alma evde yemek vardır, yemek hazırladın sandım dürüm alalım ne gerek böyle şeylere

Konu çok mühim değil ama
Bence ayıp eden taraf siz olmuşsunuz
Konu gelenek adetse eliniz boş gitmemeliydiniz zaten
Bir de sizin arkadaşınızdan ne beklediğiniz sizin sorununuz
Siz yemek beklediniz diye yemek niye konsun önünüze?
Arkadaşınız nereden bilecek ne beklediğinizi?
Bir de altı üstü kahve lokum çikolata filan bence yeseniz ölmezdiniz herhalde
Aç kalınca da ölmemişsiniz
Gereksiz gerginlik yaratmış olmuşsunuz sadece
Siz şükredin arkadışınız yemek yaparsın sandım deyince ben de seni eli boş gelmezsin sandım dememiş 😂

Yani bilemiyorum ben de birini çağırsam ufakta olsa birşey yaparim içim rahat etmez yoksa ama cagirildigim yerde birşey yapılmamışsa da sesimi çıkarmam yani. Açlıktan ölecek değiliz. Çok aciktiysam da en fazla erken kalkarım heralde dürüm filan söylemek çok saçma olmuş. Belli ki arkadaşınız çayın yanına abur cubur yeriz diye düşünmüş. Çok küçük meseleler bunlar.

Çok yıllar önce hamileyim, birtane de ufak çocuğum var arkadaş kahvaltıya çağırdı ısrarla illa gel diye. Neyse bende gittim normalde bizde kahvaltıda sicak birşeyler hazırlanır. Hani hiç olmadı iki yumurta kırılır yani sonuçta cocgumla gitmişim. Birşey yemeden gitmiştik kahvaltı diye. Ben oraya gittikten sonra arkadaş çay demledi dolaptan kendi kahvaltilikkarini çıkardı kuru kuru. Önceki günden de ekmek vardı masada. Ben birisi gelse yeni tabaklara koyarım çok garibime gitmişti birde huylanirim başkasının ekmek bandigi reçeli görmeye yada kasede beklemiş zeytinden filan 🤷 Çocukta birşey yiyemedi bende öyle böyle atistirdim erkenden de kalktık. Hiç yemek söylemek aklıma gelmedi açlıktan da ölmedik. Ama ders oldu kendim değilse bile çocuklara en azından çorba iciriyorum artık biryere gitmeden :)

Ama neden alsın ki yada neden açıklama yapsın ? Öğlen oturmaya çağırmış dedikodu eder biraz otururuz dedi muhtemelen, (5 ten sonra yasak zaten bende olsam yemek yemezler diye düşünürdüm bu durumda) Neden kendini zora soksun kadın durup dururken. Hem hoş olmazdı bence size dürüm ısmarlayayım kendi evimde sizden borç alarak ama. Gerek var mı karşımızdaki insanı zor durumda bırakmaya. Açlıktan ölsem konu sahibinin tavırlarını sergilemezdim. İki çekirdek çitler kalkarım.
Beni öğlen arkadaşım davet etmişse ve açsam yemek olmadığını tahmin ederim hem kendşme hem arkadaşıma yemek alıp giderim. Alamamışsam peynir ekmek var mı acıktım derim. Yok cips alma evde yemek vardır, yemek hazırladın sandım dürüm alalım ne gerek böyle şeylere
Peki

Merhaba kızlar🌻
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
Kendimi sizin yerinize koyarak empati kurmak istiyorum. Ben aç olarak arkadaşımın evine gidiyosam (açken bende ikramlık yiyemem mide rahatsızıyım) aç olduğumu kibarca dile getiririm. Aç olmak ayıp bişey de değil gizlenmesi gereken bişey de değil. Arkadaşım benim tok olduğumu düşünebilir. Sohbet ikramla güzel gider diye de düşünebilir. Bu tarz şeyler beni rahatsız etmez mesela. Dürüm söyleyelim demişsiniz orası da ayıp kaçmış gerçekten. Ben aç olduğumda domates peynir zeytin bi kaç dilim ne varsa artık, midemi tutacak kadar rica ederim. Bişeyler yemeden İkramlıklara eşlik edemeyeceğimi söylerim. Ekstra bişeyler yapmak isterse de izin vermem asla. Ben mevzuyu özet olarak geçtim. Kimse tarafından özel ağırlanmayı beklemeyin lütfen. Sizi davet etmesi bile size verdiği değeri gösterir. Ne koymuş ne koymamış bi önemi olmamalı. Benim arkadaşımın elinden yediğim 3 zeytin büyük nimettir bana.

İlginize teşekkür ederim arkadaşlar haklısınız ayıp etmiş olabilirim o anki moodumla düşünemedim bunu ama ben çok değer verdiğim için bana geldiğince aniden de gelse bir sürü şey yaptığım için azıcık değer bekledim açıkças aynı şekilde donatmasını değil tabiki ama azıcık özen göstermesini ya da spariş ederken eşlik etmesini. Ayrıca neden boş gittin diyenler olmuş bizim eve yakın çerezciden lokum almıştım zaten önceden onu götürdüm kendimle oranın lokumunu seviyor diye. özellikle belirtme gereği duymadım mesajda ama.

İlginize teşekkür ederim arkadaşlar haklısınız ayıp etmiş olabilirim o anki moodumla düşünemedim bunu ama ben çok değer verdiğim için bana geldiğince aniden de gelse bir sürü şey yaptığım için azıcık değer bekledim açıkças aynı şekilde donatmasını değil tabiki ama azıcık özen göstermesini ya da spariş ederken eşlik etmesini. Ayrıca neden boş gittin diyenler olmuş bizim eve yakın çerezciden lokum almıştım zaten önceden onu götürdüm kendimle oranın lokumunu seviyor diye. özellikle belirtme gereği duymadım mesajda ama.
Deger vermekle borek acmak arasinda inanin alaka yok

Sözleşirken format netleştirir.
Yemeğe bekliyorum
Yemege gerek yok caya geleyim tarzında.
Kızzcagız çaya davet etmiş ama iletişimsizlik olmuş.
Ayıplık bir durum yok bence

Evet ayıp olmus.bu tur seylerı her zaman yapıyorsa cok cok samimiyetinizi azaltırsınız ama acıklama yapmak ayıp olmus bencede.

Merhaba kızlar🌻
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
Evet yapsa hos olurdu ama böyle demeniz çok yanlış
Bizde de misafire hazırlanır bende çeşit çeşit doktururum ama gittiğimde hic bisey hazırlanmamış olsa da asla böyle konuşmam cok ayip bide dürüm soyleyelim felan demissiniz erken kalkin evinizde yeyin dürümü maden aciktiniz

Deger vermekle borek acmak arasinda inanin alaka yok
Kesinlikle.
Kimi bayılır döktürmeye pişirir süsler (instagrama var kadınlar habire pişiriyor zevkle) bana zul geliyor. Herkesin huyu bir değil. Şimdi bir de üç çocuk var evde o kadar yoruldum bıktım ki yapamıyorum valla. Dısardan almak da istemiyorum börehi sarması tatlısı desen ciddi miktar tutuyor zaten ben pek dısarı cıkamıyotum
Simdi pandemi ama öncesinde de cocuklar okula götür getir bebek de vardı falan ev dısı hayatım yoktu.
Bi gün yakın arkadasımı aradım gel diye. Aslında çok uzaktan geliyor. Dedim ki pzt uygun olursan gel. Ben de o gün eve ne yaptıysam onu koyarım sana kusura bakma halim bu. Ben ona gittiğimde donatmıştı o bana geldiğinde salata lahmacun🥴
Ya buyur diyemeyeceğim ya da tek çeşit olacak.
Demem o ki herkes becerikli değil ikramlık vs yapamayabilir. Evi dagınık yır ancak toparlar poğaca vs yapamaz. Ben yapardım kısmını cok doğru bulmuyorum. Zaten bu ikramlık olayı çığırından çıktı.

Gittiğim yere boş gitmem Keske markette cips alınacakken cips yerine kraker kek vs alsaydınız. Ya da hiç birsey yok oldugunu gördünüz peynir ekmek isteseydiniz.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar🌻
Biraz ayıp etmişsiniz,misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Madem o kadar acıktınız 1-2 lokum yemekle,birkaç parça cips yemekle ölünmez,ertesi günü diyetinize devam ederdiniz..

Ne kadar büyütmüşsünüz. Açlıktan ölmediniz ya. Bir pastaneden börek alabilirdiniz onunla buluşmadan. Bir öğün iki çatal börek yemekle obez olmazdınız.

Arkadaşınızın belki evde malzemesi yoktu, belki temizlik yaptı, zamanı kalmadı, belki gününde değildi. Resmen ikramlıkları beğenmemişsiniz.

Ben olsam, giderken elim boş gittiysem, (ki mahallede buluştuktan sonra almak ayıp olurdu, önceden almalıydınız,) çok şekerim düştüyse kahveyle bir lokum atardım ağzıma. Ve ölmezdim.

Bişeyler yaparsın diye düşündüm demeniz çok ayıp. Bugün yapamamış, ama bir dahakine sofra donatırdı belki. İnsanların derdini bilemezsiniz.

Yaa bir de "ben öyle şeyler yemiyorum" falan. Bu aşırı sağlıklı beslenme saplantısı. Bırakın ne koyarsa koysun. Siz yemeyin. Ya da bir lokma alın, tamam. Kimse kursağınızdan aşağı cips dökmeyecek.

Bir misafir olarak çok ayıp etmişsiniz. Maksat muhabbettir. Ölmediniz ya açlıktan. Misafir gidilen eve dürüm söylemeler falan. Ayıp. Parasını da ev sahibi ödemek zorunda o durumda. Kadını ne durumda bırakmışsınız. Çocuk musunuz açlıktan ölecek?

Benim arkadaşım ev sahibi olarak mahcup olsa, kusura bakmayın dese, onu rahatlatırım, bir kahve yapalım yeter, ben seni görmeye geldim derim. Zarafet bunu gerektirir
Ya ben üzüldüm şimdi zarafetsiz olduğumu öğrenince 😢

Ben evime gelen arkadaşlarıma hep bir şeyler hazırlarım olur da beğenmezlerse diye de dolaptan gösteririm bak şunları da yapabilirim diye. Arkadaşımın evine gidince de karnım açsa söylerim yani bir şey hazırlamamışsa bile makarna haşlayalım derim. Fazla rahat davranmışım demek ki artık yapmam 😂

Ya ben üzüldüm şimdi zarafetsiz olduğumu öğrenince 😢

Ben evime gelen arkadaşlarıma hep bir şeyler hazırlarım olur da beğenmezlerse diye de dolaptan gösteririm bak şunları da yapabilirim diye. Arkadaşımın evine gidince de karnım açsa söylerim yani bir şey hazırlamamışsa bile makarna haşlayalım derim. Fazla rahat davranmışım demek ki artık yapmam 😂
Ok

Back
X