AYIPLI MAL PARA İADESİ HK.! SAYIN AVUKATLARDAN YORUM BEKLİYORUM LÜTFEN.

yinesev

Seni Secdeye Götürmeyen Aşk,Cennete Neden Götürsün
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
557
120
Merhaba ,

Firmaya İADELİ TAAHHÜTLÜ dilekçe yazdım para iadesini istediğimi belirttim. Faturayı sonradan almıştım firmadan 16.06.2015 tarihine kesmişler faturayı ve anlaştığımız bedelden 300 TL Fazla kesmişler buda KDV Kanunlarına aykırı bir durum bildiğim kadarıyla.

Şuan mahkemeye gidecektir bu durum sizce davayı kazanma sansım var mıdır ?

Birde annem ilk teslim alırken kusursuz hatasız teslim aldım diye imza atmış bu sıkıntı yaratır mı ?
Lütfen benim için çok önemli yardımcı olmanızı bekliyorum

Tşkler.

Son düzenleme:
Merhaba ,

Bir mobilya şirketinden koltuk takımı &sehpa aldım. Toplam bedeli 3,600 TL 02.07.2015 tarihinde teslimat gerçekleşti ama faturayı henüz teslim etmemişlerdi.
Teslimat gerçekleştikten 20 gün sonra mal ayıplı hale geldi koltuk düğmeleri patlamaya başladı firmayı aradım ve görüntülerini ilettim patlamış hallerini.
Firma tamir edeceğini söyledi ben tamir istemediğimi para iadesi istediğimi belirttim onlar ücretten kesinti yaparız yarısını alırız iade yapamayız gibi bahanelerle seslerini yükselttiler bana.

Firmaya İADELİ TAAHHÜTLÜ dilekçe yazdım para iadesini istediğimi belirttim. Faturayı sonradan almıştım firmadan 16.06.2015 tarihine kesmişler faturayı ve anlaştığımız bedelden 300 TL Fazla kesmişler buda KDV Kanunlarına aykırı bir durum bildiğim kadarıyla.

Şuan mahkemeye gidecektir bu durum sizce davayı kazanma sansım var mıdır ?

Birde annem ilk teslim alırken kusursuz hatasız teslim aldım diye imza atmış bu sıkıntı yaratır mı ?
Lütfen benim için çok önemli yardımcı olmanızı bekliyorum
Saygılarımla
Tşkler.

Anneniz imza atmış o anda aslinda onu yapmasi gerekmistir ama bu imza sorun olur mu tam olarak bilmiyorum umarim rahatlıkla halledersiniz

Anneniz imza atmış o anda aslinda onu yapmasi gerekmistir ama bu imza sorun olur mu tam olarak bilmiyorum umarim rahatlıkla halledersiniz

umarım ,inaşşallah tabii.
Ama kusuru malın ayıbı teslimden sonra gerçekleşti.

annenizin teslimat aşamasında ayıpsız olarak teslim aldığına dair imza atmış olması hiç bir olumsuz sonuç doğurmaz. teslim tarihinde bir ayıp olmayabilir. sonradan ortaya çıkan bir ayıp söz konusudur. tüketicinin korunması hakkında kanunda, 6 ay içinde meydana çıkan ayıp, teslimat anında ortaya çıkmış denilmektedir. Tüketici olarak bir ayıp durumunda seçimlik haklarınız ortaya çıkar, bu haklar ;

- Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,

- Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,

- Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,

- İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme.

Satıcı, tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmek zorundadır.

Derhal satıcıya bu durumu bildirerek en doğru tercihi yapmışsınız.
Dava açmanız durumunda şartların lehinize olduğunu belirtmek isterim.

X