aylık gelir gider

kardalen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
316
20
mrb arklar benim derdim bir tülü para biriktirememek....yaklaşık 6 000 gelirimiz var ama nasıl oluyosa ay sonunda bize bişey kalmıyo...sizlerin mutfak doğalgaz kira bakıcı vs masrafları ne kadar...gerci hayatta cok pahalı ama asgari ücretlileri düşünüyorum da onlar napıyolar acaba diyorum...eşim borca girmeyi de sevmiyo...bi ev alalım falan diyorum...kendisi benden savurgan marketten olur olmadık herseyi alır gelir...ilerde çocuğuma bişeyler bıraklmak istioyurm ama sanırım basaramıycam

750 kira +750 bakıcı +250 benzin+400 doğalgaz+800 tüketici kredisi bunlar hemen maastan verdiklerimiz

750 kira +750 bakıcı +250 benzin+400 doğalgaz+800 tüketici kredisi bunlar hemen maastan verdiklerimiz

bunlar 3000 tuttu diyelim..elektrik su ee biraz giyim-yiyecek alışveriş onlarada 1000 diyelim..etti 4000...hadi 1000 de harcadınız diyelim etti 5000...geri kalan 1000 ????
hiçbir zaman evdeki hesap çarşıya uymaz..o yüzden maaşı aldığınız aldığınız gibi ya altın falan yaptırın yada bankaya hesap açın her ay en az 1000 tl yatırın..çünkü geliriniz oldukça iyi....

her ay 1 ceyrek altın urup yada ıscılıksız gram altın falan alıp atsanız saglıklı bırıkım olur

ben evin gelir giderlerine hiç karısmam. su parasının bıle ne kadar geldıgını bılmem.
her seyı eşim halleder, eşim kalanı kenara atar, eşim düşünür her seyı.
aslında bu bırazda kişisine göre degısıyor
mesela ben, kenara atamam :=)

çok gereksız harcıyorsunuz bence. bu parayla ınsan kenara 2 bin atar :=) her ay .
aylık 4 bin bir evi gecındırmek için gayet iyi
kiranızda çok iyiymiş.

ya da ev mi alsanız? kira öder gibi ödesenız ? işte o zaman mecburen elden çıkanın hesabı yapılıyor :=)

mrb arklar benim derdim bir tülü para biriktirememek....yaklaşık 6 000 gelirimiz var ama nasıl oluyosa ay sonunda bize bişey kalmıyo...sizlerin mutfak doğalgaz kira bakıcı vs masrafları ne kadar...gerci hayatta cok pahalı ama asgari ücretlileri düşünüyorum da onlar napıyolar acaba diyorum...eşim borca girmeyi de sevmiyo...bi ev alalım falan diyorum...kendisi benden savurgan marketten olur olmadık herseyi alır gelir...ilerde çocuğuma bişeyler bıraklmak istioyurm ama sanırım basaramıycam

bu kadar kazanca sahip olup kirada oturmak tam anlamı ile enayilik. Eşinizi ikna edin ev konusunda yazık kiraya verdiğiniz paraya.. SAtın arabayı peşinat yapın ileride daha iyisini alırsınız.Ev krediniz azalınca.

Maaşını çok iyi mutlaka bir ev sahibi olun odenir gider
bizim 3000 giriyor bir çocuk evin gecimi yılda bir tatil o kadar bizde biritiremiyoruz evde alamiyoruz arkadaşım ev borcuna girdi ödüyor

Hadi bir cesaret

şimdi sana diyecekler ki
kredi çek ev al
sakın dostum sakın paranı çöpe at ama çocuğun adına bunu sakın yapma
ön ödemeli evlere girebilirsiniz faizsiz olanlara ya da toki gibi evlere girin
bizde de hemen hemen gelir sizin gibi ama gider de çok çocuğun kreşi maaş falan derken
çok da takmıyorum artık
apart aldım 60.000 geçen yıl 725 kiraya verdim bu yılı bilmiyorum
bu tarz küçük yatırımlar yap
ama sakın ola sakın faizin grsmını çocuğuna verme
annemlerden biliyorum krediyle alınan ev mal getiriyor da mutluluk huzur asla

kesinlikle altın alın. kenarda para durunca mutlaka harcanıyor:KK43: hiç olmadı altın takı filan alın, en azından satınca az çok para eder.

market alışverişlerinde, özellikle büyük market zincirlerinde fiyatları kasada şişiriyorlar gibi geliyor bana. iki torbaya 60-70 liradan az ödenmiyor. aynı şeyleri bim'den alınca 20 lira tutuyor ne hikmetse :KK70: yakınınızda bim varsa oradan yapabilirsiniz alışverişi...

6bin mi maaşin çok iyi Allah bereket versin diyim. bu kadarını bulamayanda var yani şükredin halinize. boş yere harcama yapmasaniz herşey yaparsin. Azaa kainat etmeyen çogu bulamaz ya. birikim yada borca girerek yapıyor millet herşeyi. düşün. bizde toplam geliri 3500 geliyor. 2500 borca gidiyor geri kalan 1 bin onu da yiyecek dolmuş ne varsa ona gidiyor geri kalanı şükrediyom Allah bereket versin diyorum bu sene fitre zekat vericez. herşey zamanla oluyor zaten hemen cuk oturmaz..

valla düşündümde bizim eve 6000 tl girse şimdiye baya bi para biriktirmiştim :KK45: benim eşim 2000 tl maaş alıyo ve her ay kenara 500 lira ayırıyorum. ben kendi yaptığım sistemi size aktarayım eşim maaşı getirdiği gibi 500 lirasını içinden alıp hemen bankaya yatırıyorum kalan parayı o ay sonuna kadar yetiştirmeye çalışıyorum, böle böle 2 senede baya bi birikim yaptım hatta bazı aylar elimde fazladan para kalıyordu asla onu sonraki aya geçirmem hemen bankanın yolunu tutarım, gide gele bankacılarla kanka oldum :21:

şimdi sana diyecekler ki
kredi çek ev al
bizde de hemen hemen gelir sizin gibi ama gider de çok çocuğun kreşi maaş falan derken
çok da takmıyorum artık

masaAllah bu devirde boyle dusunen birini gormek cok guzel..

şimdi sana diyecekler ki
kredi çek ev al
çok da takmıyorum artık
kocaman öpücükler....

X