Aylik kisisel harcamalariniz (bakim, alisveris )

nilayblt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2017
973
275
53
35
Merhaba,

Bi suredir yurtdisindaydik esimin isinden dolayi Turkiye'ye tasiniyoruz, bende isi birakiyorum yakinda, maddi olarak bir sorunumuz yok cok sukur. Ilk defa calismayacagim evlendigimden beri, esimle konustuk bana her ay belli bir miktar verecek harclik gibi istemeyeyim diye biraz rahatsiz edici bi durum gibi geliyo simdi, siz nasil yapiyorsunuz bunu?

Aylik harcamalariniz nasil ? mutfak masrafi haric kisisel bakiminiz, alisveris, kuaforunuz, disarda yeme-icmeniz , veya varsa spor/ hobi masraflariniz?
ne kadar gider totalde merak ediyorum , birde mumkunse her ay para biriktirip altin almak istiyorum olabildigince, paylasirsaniz cok sevinirim fikir olur banada.

benim ongordugum ayda 1000tl harcarim gibi geliyor.. fazlami sizce?

tum bu saydiklariniz icin 1000 tl cok az bir rakam..
cok daha fazlasi gider
biz evde 5 kisi yasiyoruz , mutfak harcamamiz 1500 civarinda
haftada bir disarda yemek en az 300 tl ( iki kisi icin)
ayda bir kuafor 100 desek
spor ayda en az 200
yani 2 bin lirayi gozden cikarmaniz lazim

tum bu saydiklariniz icin 1000 tl cok az bir rakam..
cok daha fazlasi gider
biz evde 5 kisi yasiyoruz , mutfak harcamamiz 1500 civarinda
haftada bir disarda yemek en az 300 tl ( iki kisi icin)
ayda bir kuafor 100 desek
spor ayda en az 200
yani 2 bin lirayi gozden cikarmaniz lazim
Hanfendi sadece kisisel masrafı için bu harçlığı alacak diye anladım ben.Yani kendi kuaförü, dışarı kendi çıktığında yediği yemek,içtiği kahve filan. Bir çeyrek altin 250 TL nin üstünde .Kuaförde hangi işlemleri yaptiracaksin? Manikur,pedikür,epilasyon ,saç boyası ,fonu zaten paradan bişey kalmaz.Spor salonu üyelikleri muhitine göre çok değişken 1500 iste düz olsun

Hanfendi sadece kisisel masrafı için bu harçlığı alacak diye anladım ben.Yani kendi kuaförü, dışarı kendi çıktığında yediği yemek,içtiği kahve filan. Bir çeyrek altin 250 TL nin üstünde .Kuaförde hangi işlemleri yaptiracaksin? Manikur,pedikür,epilasyon ,saç boyası ,fonu zaten paradan bişey kalmaz.Spor salonu üyelikleri muhitine göre çok değişken 1500 iste düz olsun
simdi tekrar okudum , haklisiniz mutfak masrafi haric demis , haric yazdigini gormeden cevaplamisim :)

Şimdi bu soruya ne denir ki?
Kimi 1000tl ile mutfak masrafı dahi ev döndürmeye uğraşıyor.
Kimi bi çantaya verip geçiyor o parayı.

Tamamen kişisel bi durum yani.
Ben sadece bana ait 1000tlyle krallar gibi yaşarım mesela :KK48:
Kuaför masrafım yok.
Alışverişe de pek düşkün değilim.
Gezer tozar, yer içer, millete hediyeler alır,
birikim yapar,
en önemlisi bir yetim sorumluluğu üstlenir üstüne de eşime harçlık veririm arada :D

Şimdi bu soruya ne denir ki?
Kimi 1000tl ile mutfak masrafı dahi ev döndürmeye uğraşıyor.
Kimi bi çantaya verip geçiyor o parayı.

Tamamen kişisel bi durum yani.
Ben sadece bana ait 1000tlyle krallar gibi yaşarım mesela :KK48:
Kuaför masrafım yok.
Alışverişe de pek düşkün değilim.
Gezer tozar, yer içer, millete hediyeler alır,
birikim yapar,
en önemlisi bir yetim sorumluluğu üstlenir üstüne de eşime harçlık veririm arada :KK70:

Al benden de o kadar :) kişisel olarak bir tek 10 tl kuaför masrafım var, bir de işe git gel için yol parası :) gerisini birlikte harcıyoruz eşimle, yemektir vsdir hep yanyanayken oluyor. O yüzden o 1000 tl ile neler neler yaparım ben :KK53:

aynen ben kendime harcayacagim kisim icin diyorum ortalama 1000 tl iyimidir diye, kuaforde ayda 1 manikur pedikur yaptirsam kas biyik aldirsam birde agda yaptirsam yeter, 1 kezde fon cektiririm. sac kesimi senede 2-3 kez yaptiriyorum, boyam yok.
1000tl yi asmayi istemiyorum ama, sonra toplayamam kendimi :)

Her ay sabit giderim yok,bir ay o parayi bir parfumle bir sampuana maskeye yatirirken diger ay hic masrafim cikmayabilir.Her ay kiyafet de almam kendime.Tamamen size bagli yani.Yetmezse esinden iste,isteyenin bir yuzu kara vermeyenin iki yuzu:KK70:

Yasadiginiz yere gore degisen bi durum bu tamamen. Mesela benim yasadigim yerde boyama islemine 1500 isteyen kuafor var. Yerlestiginiz zaman piyasa arastirmasi yapip esinizle ona gore konusmaniz daha iyi gibi.
Istanbulda olucaz, muhtemelen kadikoy tarafi. boyam yok gerci, ama giyim alisverisini severim, kozmetik oyle bakim kremleri maskeler para harcarim ama onlari senede 1-2 kere aliyosun baya bi gidiyo. kuaforu abartmamayi dusunuyorum, evde yapabilsem kas biyik manikur pedikur o zaman senede 1 kez gider duzeltiririm sadece.
genel olarak 1000 tl yi asmak istemiyorum

Bu yaşam standartlarınıza bağlı ayda kaç kere kuaföre gidersin ne yaptırırsın. Giysi ve takıya ne kadar harcarsın dışarda yemek kahve kaç güne bi çıkarsın önce bunları hesapla sonra meblağ orataya çıkar
Milana22 Milana22 dışar da 300 liraya ne yiyosun çok merak ettim diyiver bi :KK16: :KK57:

Al benden de o kadar :) kişisel olarak bir tek 10 tl kuaför masrafım var, bir de işe git gel için yol parası :) gerisini birlikte harcıyoruz eşimle, yemektir vsdir hep yanyanayken oluyor. O yüzden o 1000 tl ile neler neler yaparım ben :KK53:

ben calismayacagim icin cok cikarim dolasirim daha cok para harcanir diye dusunuyorum. ama yemek icin heralde haftada 1 arkadaslarimla cikarim onun disinda evde yerim gunduz, belki 1-2 kez kahve icmeye cikarim oyle. kuaforu, kozmetik alisverisini cok abartmamayi ve indirimleri takip etmeyi dusunuyorum.
giyim alisverisi icinde oyle sezon indirimlerinden alirim, indirimsiz hic bisey almam acil degilse.

bu arada ev urunlerinede duskunum, kahve fincani , tencere , veya tahta kasiklar vs ne varsa hepsine merakliyim ama onlari kredi kartindan alirim esim karsilar oyle konustuk. :)

valla bu hem gelire hem vicdana göre değişir.
ortalama 3.500 maaş alıyorum. kendime 400 lira harçlık ayırıyorum .
ne tutumluymuşum be. bunda yemek yol çay kahve hepsi var işte

Bu yaşam standartlarınıza bağlı ayda kaç kere kuaföre gidersin ne yaptırırsın. Giysi ve takıya ne kadar harcarsın dışarda yemek kahve kaç güne bi çıkarsın önce bunları hesapla sonra meblağ orataya çıkar
Milana22 Milana22 dışar da 300 liraya ne yiyosun çok merak ettim diyiver bi :KK16: :KK57:

sanirim ayda 1 kez giderim kuafore agdami manikur pedikurumu yaptiririm birde fon cektirir kasimi aldiririm , bunlarda kadikoy civarinda sanirim 120-130tl tutar.
kahve / yemek icinde haftada 1-2 kez cikarim evde bunalirim bence. cocugum yok,is yok , merkezide bi yerde yasayacagiz gibi, insan her gun carsiya ciksa markete dahi gitse bisi begenip alabilir, bendede o potansiyel var o yuzden butcemi bilmek kendimi durdurmak istiyorumki kenara ufakta olsa her ay bi miktar atayim ve altin alayim..

Ek kartım var aylık yaklaşık 1000-1500 civarı hesap geliyor. 2 çocuklu aileyiz. Bunun içinde market, kıyafet, eczane, kırtasiye, vs vs ihtiyaçlar var. Eşim de kendi kartıyla da ev için harcama yapıyor. Haftada genellikle 100+100 pazar ve nakit harcamalar için alıyorum. Ekstra bir ihtiyacım olursa eşimden ayrıca istiyorum. Büyükşehirde yaşıyoruz .

haftada bir çıksa 3 kişilik bir aile ortalama 100 lira verir ki. ayda 300 ü rahat bulur yani

ben calismayacagim icin cok cikarim dolasirim daha cok para harcanir diye dusunuyorum. ama yemek icin heralde haftada 1 arkadaslarimla cikarim onun disinda evde yerim gunduz, belki 1-2 kez kahve icmeye cikarim oyle. kuaforu, kozmetik alisverisini cok abartmamayi ve indirimleri takip etmeyi dusunuyorum.
giyim alisverisi icinde oyle sezon indirimlerinden alirim, indirimsiz hic bisey almam acil degilse.

bu arada ev urunlerinede duskunum, kahve fincani , tencere , veya tahta kasiklar vs ne varsa hepsine merakliyim ama onlari kredi kartindan alirim esim karsilar oyle konustuk. :)
1000 yeter bence ama eşin daha fazlasına razıysa sen 2000 de kalanı da yatırım yaparsın

Back
X