- 18 Nisan 2015
- 2.248
- 6.064
- 358
Yalnız kozmetik sevginiz Türkiye'de belinizi bükebilir bir süre sonra. Ben senelerdir çalışıyorum, bilindik, kaliteli markalardan alırım, bu ay drugstoredan alışveriş yaptım. Dandik markaların göz kalemleri bile 40 lira olmuş durumda. Kapatıcıya 130 vermek koyuyor artık ama Maybelline bile 40 liraya satıyor. Parfüm desen on senedir kullandığım parfümü bu yıl gıdım gıdım sıkmaya başladım. Resmen özel gün parfümü oldu, biraz daha uygun fiyatlı bir şeye geçtim. Ne bileyim şampuanımı 1000 ml alıyorum, dört beş ay gidiyor. Bu ay bitti, on üç lira artmış son siparişime göre.
Diğer şeyleri söylemek bile istemiyorum zaten. Ocak ayı girer girmez en ufak çikolata bile 25 kuruş arttı. Toplu alışverişte 100 ürün alsan, her biri 25, 50 kuruş artmış olsa sonuca bak. Zam da aynı oranda olmayınca alım gücü iyice düşüyor. Bence de birikime odaklanın. Türkiye'de yaşam zor gerçekten.
Diğer şeyleri söylemek bile istemiyorum zaten. Ocak ayı girer girmez en ufak çikolata bile 25 kuruş arttı. Toplu alışverişte 100 ürün alsan, her biri 25, 50 kuruş artmış olsa sonuca bak. Zam da aynı oranda olmayınca alım gücü iyice düşüyor. Bence de birikime odaklanın. Türkiye'de yaşam zor gerçekten.