AYM Dershanelerin Kapatılmasını Düzenleyen Kanunu İptal Etti

Mathilda50

Hayat Güzeldir
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
504
212
ANAYASA Mahkemesi (AYM), dershanelerin kapatılmasını düzenleyen kanunu iptal etti.
İptal kararının oy çokluğu ile alındığı belirtildi. Bu karar sonrası 1 Eylül 2015’te kapanması öngörülen dershaneler, eğitim hizmeti vermeye devam edecek

CHP BAŞVURMUŞTU

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kararın iptali için Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa mahkemesine başvurmuştu.

CHP'nin kanunun iptal edilmesi yönündeki başvurusunu karara bağlamak üzere toplanan Anayasa Mahkemesi, karar duruşması öncesi geçen çarşamba günü dershane temsilcilerini dinlemişti.

Kararın 9 Temmuz'da açıklanması beklenirken mahkeme üyelerinden engin yıldırım'ın annesinin vefat etmesi üzerine kararın oylanması ertelenmişti.

Yüksek mahkemenin yasayla ilgili kararını bugün verdi ve dershanelerin kapatılmasıyla ilgili düzenlenen yasa iptal edildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29542148.asp

satrançta anayasa mahkemesi vezir e8 e şah karşı taraf ne yapacak bakalım

Vah vah...:KK70::KK70:Tayyiple Fethullah bosuna birbirine girdiler he mi?:rolleyes: Tapeler, ortaya dokulen kirli camasirlar, ayakkabi kutulari, ove ove bitirilemeyen Turkce olimpiyatlarinin bir anda tuu kaka ilan edilmesi, cemaatin paralel, Fethullahin teror orgutu oldugunun ilan edilmesi ve hakkinda cikartilan yakalama ilami.... Ofkeyle kalkanlar zararla oturdu..:KK45: Uzuldum desem yalan olur..:KK53:

Vah vah...:KK70::KK70:Tayyiple Fethullah bosuna birbirine girdiler he mi?:rolleyes: Tapeler, ortaya dokulen kirli camasirlar, ayakkabi kutulari, ove ove bitirilemeyen Turkce olimpiyatlarinin bir anda tuu kaka ilan edilmesi, cemaatin paralel, Fethullahin teror orgutu oldugunun ilan edilmesi ve hakkinda cikartilan yakalama ilami.... Ofkeyle kalkanlar zararla oturdu..:KK45: Uzuldum desem yalan olur..:KK53:
çok üzgün görünüyorsun :KK25:

çok iyi olmuş. özel okula dönüşen dershanelerde parayla not yükseltme yapılacaktı

Oh bu haber beni çok mutlu etti:KK71:Oğlum bu sene 8. sınıf ve kara kara düşünüyorduk ne yapacağız diye. :KK73:

Pekiiii dershaneler kapatilacak diye meb bunyesine atanacak dershane ogretmenleri nolacak? Umutlandirip utandirmayin mi olacak yoksa pacalardan bal akan 6000 kisi mi olacak?

IMG_20150713_234731.jpg

:KK53::KK53:

Atasınlar bence.İşsiz öğretmen dolu.Nasıl olsa dolar yerleri

Senelerdir kpss deneyip atama bekleyen ogretmen adaylarina haksizlik degil mi ama ? 36 yasindaki arkadasim bransi itibariyle dezavantajli.Tarih ogretmeni.Son kez denicem deyip yine kpssye girdi.Kendisini bildim bileli deniyor ve 6 senedir dershanede calisan ve birkac sarti tutan meb e ataniyor.Malesef ben atandim bitti gerisi beni ilgilendirmez diyemiyorum ve uzuluyorum.Keske tum mezun olan ogretmen adaylari atansa keske.

Haklısın Chelzy de bilmiyorum bu durumda nolur?Kapansa bir alay dershane öğretmeni,okadar sınava hazırlanan çocuk madur olacak,kapanmasa bu tür etkileri var:KK43:

Yani alt yapı olmadan böyle bir şeye kalkışmak hata zaten.Üniversite imtahanlıydı eskiden bir,şimdi sbs ler teog lar.E sadece okulların kapasitesi ile olmuyor artık.Üstelik özel okula çevrilecek amenna da küçük bir binada 3-5 sınıfla kurulu dershaneler var.Okul olması için iyi bir sermaye takviyesi lazım.Eğitim bakanlığı bu kadar okula çevirmenin maliyetini karşılayamayacak muhtemel

Dershanelerin alt yapi hazirlanmadan kapatilmaya kalkilmasi yanlis bir adimdi zaten. Kesmekese cevrilmis egitim sistemine bir balta daha vurmaktan baska birsey degil. Sistem bozuk, dershanelere olan ihtiyaci kaldiracak duzenleme olmaksizin egitimde aradan bir ayagi cekmek demek lisenin ustu egitimin cokmesine sebep olacakti. Iyi universiteler ozel lise veya ozel ogretmen tutabilen zengin takimina kalacak, sonradan pitirak gibi acilmis, zaten akademisyeni profesoru yetersiz olan universitelere de duz lisede ne ogrenebilmisse onunla gelen fakir ogrenciler doldurulacak, esitsizlik had safhaya cikacak, zengin ailelerin cocuklari mezun oldugunda adam gibi is bulabilecek, fakir ailelerin vasat universitelere mahkum edilmis cocuklari ya issizlige mahkum edilecek ya da isin hamalligini yapacakti. Issiz kalan dershane ogretmenleri de sorunun oteki yuzu tabii.. Bir sekilde bu aksak sistemin icinde kendilerine para kazanmak icin bir yol bulacaklardi elbet ama Allaha emanet..

anlamadıgım şuydu ;
lise son ogrencısı özel okula devam edeıp dersane ihtiyacını karsılayacaktı ama mezunlar ne yapacaktı bılgınız var mı ?
ben sınava gırmek ıstedıgımde hazırlık ıcın nereye gidecektım ?
ayrıca cokta guzel olmuş , umarım yürürlüğe girer. boylece paraleldi , iktidardı.. herkesin eteğindekiler dökülmüş oldu..

X